karierno upravljanje

Koliko zaslužijo taksisti v Moskvi? Taksi storitev in zasebni prevzem

Kazalo:

Koliko zaslužijo taksisti v Moskvi? Taksi storitev in zasebni prevzem
Anonim

Vsi smo vsaj enkrat v življenju uporabljali storitve taksistov. Nekateri jih uporabljajo skoraj vsak dan. Zasebni avtomobil pogosto postane nedopustni luksuz. Mogoče je nikjer postaviti, morda ni možnosti, da bi jo kupili - razlogov je lahko veliko. Toda potreba po avtomobilu je nepremagljiva. Izlet z majhnim otrokom, premikanje z veliko stvari, težko in zajetno prtljago, pomanjkanje časa in podobno. V teh primerih nam pomagajo taksisti. Toda koliko zaslužijo taksisti v Moskvi in ​​drugih mestih? Kako bo delovalo, kaj je na začetku potrebno in še veliko več, bomo razmislili v tem članku.

Delajte v taksiju

Moskovski taksi je dober način za zaslužek. Poklic ima seveda svoje tankosti in tveganja. Vendar obstajajo težave pri kateri koli drugi posebnosti. Ljudje so redko pozorni na delo v taksiju. Običajno se obrnejo tu, če se izgubi glavni kraj zaposlitve, ni možnosti, da bi se nekam in podobno. Toda ta poklic lahko prinese nič manj dohodka in morda celo več kot večina uradnih delovnih mest. Poleg tega je na tem področju zaslužek odvisen samo od osebe. Je svoj šef, sam določa, kdaj in kako delati, koliko naročil na dan. Takšna perspektiva je res mamljiva. Tu je prva slap. Zaslužek taksista je odvisen izključno od njegovega trdega dela in sposobnosti, da se prisili v poslovanje in ne bo len.

Osebni avto

Zaslužek taksistov na dan se izračuna enako kot na drugih območjih. Opredeljen je kot dohodek, zmanjšan za stroške. Taksist dobiva dohodek od opravljenih potovanj. Med odhodki so zajeti naslednji stroški: stroški bencina, zalog, popravila avtomobilov, globe za kršitev prometnih pravil, stroški zavarovanja, licence, parkiranje, plačilo za odpremne storitve, avtopralnica in tako naprej. V skladu s tem je treba upoštevati vse te točke. Osebni avto je dober, ker zanj ni treba plačevati najemnine. Običajno se mu zaračuna dnevno in predstavlja znaten del plače. Če imate svoj avto, potem ste v veliko ugodnejših razmerah. Vendar se ob stalni uporabi obrabi veliko hitreje, kot bi lahko. Tako da se tukaj vsak sam odloči, ali bo tvegal svoje vozilo na cesti ali je bolje najeti nekdo drug avtomobil, hkrati pa izgubiti oprijemljiv znesek dohodka.

Izposoditi si avto

Če ni osebnega avtomobila ali želje po delu na njem, lahko najamete vozilo. Nekateri lastniki takšnih avtomobilov lahko z vami sklenejo najemno pravico do nakupa. To pomeni, da najemodajalcu plačate dogovorjeni znesek, vendar po izplačilu stroškov avtomobila postane vaša last. Takšen sistem je precej primeren za taksiste. V Moskvi vozniki plačujejo od enega in pol tisoč rubljev in več na dan najema avtomobila. Na oglasnih deskah na internetu lahko najdete lastnike zasebnih avtomobilov, ki želijo svoje vozilo najeti v taksiju, pa tudi celotne organizacije, ki imajo v svoji ponudbi ogromno izbiro modelov.

Dispečerska služba

Za stranke je najbolj priročno, da pokličejo eno samo številko taksija in pokličejo avto na naslov, kjer se nahajajo. To vam omogoča dispečerska storitev. Veliko število operaterjev sprejema klice prebivalstva, določi pot, izračuna stroške potovanja in naročilo pošlje po seznamu možnih taksistov. Ti imajo poseben program, ki odraža čakalno vrsto naročila, preobremenjenost linij, klice v bližini po lokaciji in tako naprej. Sistem je priročen s tem, da je pretok odjemalcev stalen, voznik pa vedno pozna odhodno točko in cilj potovanja. Vendar sodelovanje z odpremno službo vozniku nalaga svoje obveznosti. Koliko taksistov zasluži v Moskvi, je v tem primeru odvisno od stopenj dispečerjev. Voznik tarifnega načrta ne določi samostojno, ampak v skladu s cenikom organizacije. Poleg tega se nezadovoljne stranke lahko pritožujejo nad voznikom. V tem primeru ga lahko odstranijo s vrstice in mu kot nekakšno globo za kršitev ustaljene discipline za nekaj časa prenehajo pošiljati odredbe. Poleg tega morajo vozniki plačati za podporo programa in dostop do baze podatkov. Toda takšen načrt dela mnogim ustreza in prinaša veliko več koristi kot stroškov.

Zasebni prevoz

Obstajajo vozniki, ki se ukvarjajo izključno s samo vožnjo brez uporabe programov in odpremnih storitev. Običajno stojijo na mestih velike gneče in velike potrebe po avtomobilih. Na primer na železniških postajah, letališču, postajah podzemne železnice in tako naprej. Poleg tega lahko pridobijo navadno stranko. Če želite to narediti, je dovolj, da med strankami razdelite vizitke s telefonsko številko. Zelo verjetno je, da se bo stranka naslednjič takoj oglasila na to številko. Toda samo-vožnja v čisti obliki ni tako donosna. V bistvu taksisti kombinirajo delo. Koliko taksistov zasluži v Moskvi, je odvisno od tega, koliko bodo opravili potovanja, ki jih določi dispečerska služba, in tudi od tega, ali bodo kupce našli sami. To je na primer potrebno, če trenutno ni naročil dispečerjev ali je voznik začasno odstranjen s proge.

Kaj je licenca?

Vsaka dejavnost zahteva formalizacijo, odbitek davka, razpoložljivost potrebne dokumentacije in potrdil. To velja tudi za taksiste. Vsi vozniki ne izdajo dovoljenja. Nekateri raje tvegajo, vendar ne formalizirajo. V vsakem primeru bo kazen precej višja od stroškov potrebnih vrednostnih papirjev. Dovoljenje za prevoz potnikov je resnično potreben dokument za osebo, ki se odloči, da bo stalno zaslužila s to dejavnostjo. Sodelovanje z mnogimi dispečerskimi službami je popolnoma nemogoče brez ustrezne registracije taksista in njegovega avtomobila. Dovoljenje za prevoz potnikov velja pet let. Če ga želite pridobiti, se morate obrniti na ministrstvo za promet in predložiti naslednji sveženj dokumentov: podvojen potni list in dokumente za registracijo avtomobila, pa tudi kopijo pooblastila (če obstaja). Dovoljenje bo izdano v enem mesecu. Da bi ga dobili, morate skozi vse točke, predstavljene vozniku: vozniške izkušnje najmanj pet let, prisotnost identifikacijskih oznak taksija, taksimeter. Stroški dokumenta znašajo približno pet tisoč rubljev. V največjih mestih lahko doseže do 10.000 p. Kazen za vožnjo brez vozniškega dovoljenja - 30 000 str.

Potrebne stvari

Vprašanje, kako zaslužiti v taksiju, lahko pomaga rešiti nekaj uporabnih sprememb oblikovanja. Z gorivom lahko znatno prihranite tako, da avtomobil opremite s plinom. Veliko cenejši je od bencina s približno enako hitrostjo. Pridobite navigator. Ni nujno, da je najdražje. Navigator odpravi potrebo po kroženju v iskanju neznane točke na zemljevidu, pomaga preprečiti prometne zastoje, najti najkrajšo pot in se ne izgubiti na neznanem ozemlju. Če želite prevažati potnike z otroki, namestite otroški avtosedež ali poseben zapah za pasove. Avto snemalnik bo vozniku pomagal pri reševanju sporov na cesti. Poleg tega bodo posnetki z DVR imeli večji učinek, ko se obrnejo na zavarovalnico za škodo. Povprečni dohodek taksista v Moskvi se pri uporabi teh preprostih in priročnih predmetov močno poveča.

Kaj je pomembno za stranko

Ko pokličete taksi za stranko, je pomembna hitrost njegovega prihoda. V večini primerov taksiji pokličejo tiste, ki nekje zamujajo. V tem primeru čas šteje minute. In hitreje kot voznik pride, več možnosti je, da zasluži lep znesek. Zadovoljni kupci običajno plačajo več, kot so jim povedali ob naročilu taksija, spremembo pa prepustijo tudi vozniku. Pomemben je tudi videz stroja. Ljudje, ki pogosto uporabljajo storitve taksistov, želijo, da je avto predstavljiv in udoben. Seveda pa tudi, koliko zaslužijo taksisti v Moskvi, je odvisno od razreda avtomobila. Dragi avtomobil je dodeljen z višjo tarifno stopnjo kot avtomobil ekonomskega razreda. Koliko lahko zaslužite kot taksist v Moskvi, je odvisno tudi od vljudnosti in taktične komunikacije s stranko. Nekateri radi govorijo na cesti, drugi pa raje tišino in samoto. Voznik se mora obnašati tako, kot to zahteva potnik. Včasih morate vzdrževati pogovor, včasih, nasprotno, stranko pustite pri miru. Vljuden, delaven taksist v dobrem avtomobilu lahko zasluži približno sto tisoč rubljev na mesec. In delo z prostimi dnevi, odmorom za kosilo in ne podnevi in ​​ponoči.

Inovativnost pri delu taksista

Kako zaslužiti v taksiju, je tudi vprašanje uporabe sodobnih tehnologij. Pri delu ne pozabite uporabiti uporabnih tehnoloških pomočnikov. Posebna spletna mesta vam bodo povedala, kje so se zgodile nesreče na cestah in nastale prometne zapore, našli najboljšo pot in tako naprej. Nekatera tehnična orodja bodo pomagala pravočasno opaziti skrite kamere in snemalnike hitrosti. Vsa ta sredstva bodo pripomogla k povečanju zaslužka in izogibanju glob.

Ženski taksi

V zadnjem času je postalo precej modno poklicati ženski taksi. V takšnih službah bo voznica izključno ženska taksistka. Takšna storitev je priljubljena med dekleti, ki ne želijo tvegati potovanja s tujci, pa tudi ženskami z otroki.

Poklicna tveganja

Vsako delo ima svoja tveganja. Tudi za taksiste. Moskovski taksi ni zavarovan pred nesrečami in prometnimi nesrečami. Potovanje v temi je lahko nevarno za zdravje in premoženje voznika. Ljudje se lahko srečajo z različnimi, tako spodobnimi kot s kriminalnimi nagibi. Bili so časi, ko so kupci preprosto bežali, ne da bi plačali. Ta obrat dogodkov ne bo ugodil nobenemu taksistu. Vendar se res lahko zgodi karkoli. Zato spremljajte varnost svoje lastnine in osebno varnost. Mimogrede, sodelovanje z odpremnimi storitvami je zelo koristno, saj prejemajo podatke o dohodnih klicih.