zaposlovanje

Mamljivo delo: "paker". Ni tako preprosto

Kazalo:

Mamljivo delo: "paker". Ni tako preprosto
Anonim

»Iščete zaposlitev kot pakirnica« - takšni oglasi so zelo redki, ker ni poklica s tem imenom. Živilska podjetja, nekatera skladišča in tovarne, ki proizvajajo široko paleto blaga in trgovin, potrebujejo storitve embalerjev. In ob vsaki produkciji bo to delo napolnjeno s svojim pomenom. Paker (ženska ali celo moški) lahko spakira darila, razvršča etikete, obesi izdelke v trgovinah, razvrsti časopise ali revije itd. Takšno delo je potrebno v Sankt Peterburgu, pakirnik lahko najde službo v Moskvi, Vladivostoku in drugih ruskih mestih. Toda ali se bo vsaka ženska lahko spopadla z enakimi nalogami?

Kdo je paker?

Včasih se pod tem imenom združita dve podobni specialiteti: pakirnica in paker. Ti delavci običajno nimajo izobrazbe, ker je le redko potrebno pakirati ali sortirati blago. Izpolnjevanje uradnih dolžnosti je enostavno nekvalificirano delo. Paker proizvaja težko in monotono delovno silo. Tudi če morate samo položiti sladkarije v vrečke ali jih razvrstiti po velikosti kavnih zrn. Paker mora ves dan opravljati enaka, mučna, mehanska dela. Tega ne morejo vzdržati vsi: mišice se zelo utrudijo, živčni sistem se napenja in krivo je isto delo. Paker prejema plačilo po delih. To pomeni, da kolikor manj "nepotrebnih" gibov dela zaposlena, več denarja bo zaslužila.

Preizkus

Ameriški raziskovalci so izvedli izjemno zanimiv eksperiment. Optimizirali so delo pakirnikov, ki delajo na tekočem traku. Gibe so izračunali strogo v skladu z znanostjo in izključevali nepotrebne kretnje, zasuke glave itd. Človek se je skoraj v celoti spremenil v robota. Produktivnost se je najprej dvignila, nato pa začela padati. Izkazalo se je, da ni "dodatnih" gibov: pomagajo pri lajšanju stresa. Ko je postal kot robot, človek začne težko razmišljati, njegova inteligenca se zmanjšuje. Morda se zato na delovno mesto zaposlijo slabo izobraženi kadri, ki ne zamudijo duševne dejavnosti. Vendar pa morajo imeti v nekaterih panogah, na primer farmacevtska, kemična itd., Ti delavci posebno izobrazbo.

"Delo: paker z zaslužkom od 40 tisoč na teden …"

Takšne oglase lahko najdemo v medijih, na oglasnih stojalih, na internetu. Neznani delodajalci doma ponujajo, da semena razložijo v vrečke, režejo in nalepijo čajne nalepke, ročno razvrstijo kavo.

Ženskam je na voljo zelo visoko plačilo, brezplačen delovni urnik. Materiale, ki bodo morali delovati, obljubljajo, da jih boste dostavili na dom ali poslali po pošti. Toda … motivirajoč s tem, da so surovine (blago) zelo drage (ali spadajo v elitni razred), potencialne delavce prosijo, da predplačajo, ki jo bodo nato vrnili. To so prevaranti. Izbirajo različne sheme prevare. Nekdo izgine takoj po prejemu predujma, nekdo zaslužka ne izplača. Obstajajo tudi tisti, ki zaposlenemu nalagajo lep sistem, ki ne le da ne prinaša dobička, ampak človeka potegne v dolgove, kot je delo. Pakirka, pri izbiri svoje dejavnosti, mora biti previdna: to je nizko kvalificirana delovna sila in ne more prinesti milijonov.