karierno upravljanje

Kdo je dirigent in kaj bi moral biti sposoben?

Kazalo:

Kdo je dirigent in kaj bi moral biti sposoben?

Video: Seme prebujenja je v vsakem človeškem bitju - Razgovor z Patrckom Kickenom (s podnapisi) 2024, Julij

Video: Seme prebujenja je v vsakem človeškem bitju - Razgovor z Patrckom Kickenom (s podnapisi) 2024, Julij
Anonim

Kdo je dirigent? Zakaj je tem ljudem nerodno govoriti o tem, kje delajo? Kakšno delo je to: dirigent trolejbusa? Kdo in kako lahko zavzame to stališče? In kaj ima človek, ki prodaja karte, skupnega z nalepko za varjenje velikih delov?

Dirigent - ni samo človek

Kdo je dirigent? Navajeni smo biti oseba, ki prodaja karte v javnem prevozu. In le malo ljudi, ki niso povezani s tehnologijo, ve, da še vedno obstaja prevodnik za varjenje. Kaj imata skupnega - subjekt in oseba? Verjetno destinacija. Vodnik za varjenje pomaga pritrditi v pravem položaju dele, ki jih je treba zvariti. Oseba, katere poklic se imenuje z isto besedo, omogoča snemanje ljudi, ki so plačali in niso plačali vozovnice. Tisti, ki je potreben za varjenje, zagotavlja kakovost prihodnjih mehanizmov. Kdor dela v javnem prevozu, zagotavlja, da voznik izvaja načrt in posledično celotna panoga. Zato so v nalogah teh specialcev določene zelo resne zahteve. Kot vsaka delovna oseba mora tudi vodnik trolejbusa ali avtobusa vedeti:

  • lastne pravice in obveznosti;
  • dokumenti, povezani z njegovim delom;
  • pravila za prevoz ljudi in prtljage;
  • obstoječe tarife;
  • absolutno vsi postanki na poti.

Poleg teh očitnih odgovornosti mora imeti vodja trolejbusa ali katerega koli drugega prevoza določene spretnosti. Brez njih morda ne bodo mogli zaposliti uradnika, plačanega z "belo" plačo.

Dirigent - sopotnikov prijatelj

Kdo je dirigent? Najboljši prijatelj potnika. V javnem prevozu se lahko zgodi karkoli. Obstajajo primeri, ko so ljudje začeli srčni infarkt ali porod, ljudje so si zlomili roke ali noge in začeli stvari urejati s pestmi.

Zaradi hrupa v kabini voznika ne morejo motiti, zato je naloga vzdrževanja normalnega vzdušja v celoti zaupana tistemu, ki prodaja vozovnice. Odgovornosti jasno kažejo, da morata vodnik trolejbusa ali tramvaja, avtobusa vedeti:

  • pravila za zagotavljanje prve pomoči in možnost uporabe tega znanja v praksi;
  • pravila za varen prevoz potnikov, delovanje vozička;
  • kompetentno ukrepati v nujnih primerih.

Izkušeni strokovnjaki pravijo, da bi moral biti vodnik trolejbusa, pa tudi katerega koli drugega prevoza, odličen psiholog. Kdo uporablja mestne trolejbuse pogosteje kot drugi? Zaspani delavci, že zgodaj zjutraj želijo priti v tovarne. Utrujeni in vznemirjeni zaposleni brez lastnih avtomobilov. Stare ženske, otroci … Večino potnikov nadleguje stampedo in skrbijo za svoje težave. Ljudje v tem stanju so najbolj agresivni. Dirigent mora preprečiti manifestacijo nakopičene agresije. In dolžan je zbrati denar za prevoznino. To pa ni enostavno, glede na to, da se sestava potnikov spreminja na skoraj vsakem postanku in se morate spomniti v obraz vseh, ki so že plačali. Kdo lahko reši to delo? Ali naj bi bil dirigent v dobrem zdravju?

Zahteve za fizično stanje prevodnika

Da bi 8-12 ur (izmena traja tako dolgo) preživela v kabini trolejbusa, ki se nenehno premika z enega konca na drugega, mora biti dirigent fizično prožna oseba. Ne bi se moral bati vročine poleti, niti mraza pozimi, niti prepiha skozi vse leto. Pa tudi dober specialist:

  • govori jezik potnikov (to pomeni, da od obilice nespodobnega jezika ne omedli);
  • vljudno in kulturno komunicira z otroki in inteligentnimi potniki;
  • se ne boji zahtevati plačila od napitnih bojev in huliganskih najstnikov;
  • občasno lahko razbremeni vzdušje z dobro šalo.

Te zahteve niso zapisane v navodilih, potrebna znanja se pridobijo samo v postopku.

Kdo lahko deluje kot dirigent?

Kdo je dirigent? Delavec z majhno plačo. Vsaka oseba, ki se strinja, da bo za svoje trdo delo prejemala 6-7 tisoč mesečno, lahko nastopi funkcijo. Zaradi zelo nizke plače je ta poklic izjemno nepriljubljen, promet v prevoznih podjetjih pa nenehen. Vendar vozniki najdejo pot. V mnogih mestih dirigenti neformalno delajo za denarne nagrade. Vendar takšna zaposlitev krši zakon. Najpogosteje prometne vozovnice prodajo ljudje brez izobrazbe, ki ne morejo najti stalne, dobro plačane službe. To ne pomeni, da dela kot dirigenta v družbi ne spoštujemo. Vsi poklici so častni. Toda malo verjetno je, da bo oseba, ki je končala inštitut, ki zna graditi hiše, poučevati ali zdraviti ljudi, z veseljem zasedla tak položaj.