karierno upravljanje

Kako priti v preiskovalno komisijo: pogoji, potrebne kvalifikacije in spretnosti

Kazalo:

Kako priti v preiskovalno komisijo: pogoji, potrebne kvalifikacije in spretnosti

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Kriminalist je častno javno mesto, ki je na voljo tako rekoč vsem državljanom v Rusiji, ne glede na spol. Za zaposlitev v preiskovalnem odboru je treba ne le vložiti veliko truda, ampak tudi imeti dobro zdravje.

Osnovne zahteve za kandidata

Najstniki, ki končajo šolo, pogosto postavljajo vprašanja, kako najti zaposlitev v preiskovalni komisiji in kakšno delo je treba tam opraviti. Zaposleni v preiskovalnem odboru v Ruski federaciji ne sme opravljati samo mehaničnega dela, ampak tudi duševne sposobnosti.

Preden se mora kandidat vključiti v službo, mora pridobiti visoko izobrazbo na eni od specializiranih univerz. Glavni izobraževalni ustanovi, ki sodeluje pri pripravi kadetov za delo v TFR, sta Akademija tožilstva in Akademija FSB. Primerne so tudi ustanove in univerze, povezane s strukturo Ministrstva za notranje zadeve.

Mladi, ki končajo študij, imajo pogosto naslednje vprašanje - kako se zaposliti v Preiskovalnem odboru Ruske federacije po višji pravni izobrazbi? Ko bo kadet uspešno opravil vse izpite in prejel visokošolsko diplomo, lahko računa, da bo našel službo na preiskovalnem oddelku. V prvih mesecih bo moral opraviti prakso, katere uspešen prehod je odvisen od njegove prihodnje kariere v tej panogi. Če je bila praksa enostavna, lahko kandidat računa na dober položaj v TFR. Vendar se velja spomniti, da se po diplomi in pripravništvu v karieri preiskovalca usposabljanje ne konča. Vsak preiskovalec v tej državni strukturi mora vsakih dvanajst mesecev opraviti izpite iz naslednjih strok:

  1. Boj z roko v roki.
  2. Streljanje iz pištole.
  3. Športna vzgoja.

Pridobivanje visokošolske izobrazbe na specializirani univerzi ni edini način, da si lahko utirate za delo preiskovalca. Drugi način je vstop v službo preiskovalne policije. Tja se odpeljejo ljudje s srednjo izobrazbo. Brez visokošolske izobrazbe pa bi se morali zanašati le na manj časten položaj pomočnika preiskovalca. Toda situacijo je mogoče popraviti z višjo izobrazbo (možno je celo v odsotnosti) z odpisom 3 predmetov na inštitutu po specialnosti.

Poklicni preiskovalec

Karierna lestvica preiskovalca, ki se ukvarja z razkrivanjem kazenskih primerov, je naslednja:

  • pomočnik preiskovalca;
  • preiskovalec kaznivih dejanj;
  • višji preiskovalec;
  • Vodja oddelka.

Če želite doseči povečanje dela in postati višji preiskovalec ali vodja oddelka, morate pridobiti dodatno pravno izobrazbo.

Vsak študent, ki sanja o karieri v Preiskovalnem odboru Rusije, bi moral vedeti, da preprosto pridobitev specializirane izobrazbe ne bo dovolj. Potrebne so osebne lastnosti, kot so vztrajni značaj, odločnost in pogum, saj mora preiskovalec včasih sodelovati s kriminalci in morilci.

Kje začeti postati zaposleni v ICR

Ena pomembnih lastnosti, ki jo mora razkriti raziskovalec, da bi razrešil huda kazniva dejanja, je analitično in nestandardno razmišljanje. Brez uporabe teh znanj niti en zaposleni v preiskovalnih organih ne more storiti. Zelo zaželeno je tudi, da bi znali najti pristop do ljudi, biti dober psiholog. Vsa zgoraj navedena znanja in spretnosti so potrebna za pridobivanje informacij, ki jih potrebujete za delo v komunikaciji z ljudmi, ki jih je prizadel zločin ali med zaslišanjem osumljenca.

Tudi med delom morate biti zelo previdni, saj mora uslužbenec IC Rusije vsak dan prebrati ogromno dokumentacije, delati z dokazi, pomembno je, da ne zgrešite vsake malenkosti, sicer zločin ne bo rešen. No, morda so najpomembnejše lastnosti zaposlenih odlična fizična kondicija in odlično zdravje.

Če želite služiti v preiskovalnem odboru, morate imeti tudi določena znanja, predvsem povezana z zakonodajo, kazenskim zakonikom, ki velja na ozemlju Ruske federacije. Če vpišete dobro univerzo z diplomo iz prava, lahko v tej panogi pridobite vsa potrebna osnovna znanja.

V tem procesu bo moral mladi specialist hraniti številne protokole in druge pomembne dokumente. Zato je zaželeno, da ima vsak uslužbenec RF IC naslednje značilnosti:

  1. Pripravljenost na nenehno obdelavo zaradi velike delovne obremenitve.
  2. Vztrajnost.
  3. Pripravljenost na dolgo in mukotrpno delo.

Prosilci, ki sanjajo o služenju v takšni državni strukturi, kot je TFR, morajo upoštevati, da je to delo izjemno nevarno. To je mogoče opaziti med pripravništvom, ki je namenjeno starejšim študentom. Kompetentno in produktivno delo med praktičnim usposabljanjem prosilcem omogoča dobro mesto v službi po diplomi.

Dokumenti za sprejem na univerzo

Ljudje se pogosto sprašujejo, kako dobiti zaposlitev na preiskovalnem odboru. Kandidat mora za sprejem v specializiran inštitut ali akademijo Ministrstva za notranje zadeve vnaprej pripraviti številne dokumente:

  1. Srednješolska diploma.
  2. Zdravniško spričevalo, ki potrjuje brezhibno zdravje bodočega študenta.
  3. Potrdilo o psihološkem testiranju.
  4. Več črno-belih fotografij (vsaka univerza ima svoje zahteve in število fotografij; potrebno jih je razjasniti s kontaktno komisijo).
  5. Izpolnjen prijavni obrazec za tiste, ki želijo vstopiti v inštitut.
  6. Potni list državljana Ruske federacije.
  7. Vloga za sprejem v izobraževalno ustanovo.

Prvi koraki za zaposlovanje

Če želite pridobiti preiskovalca na ministrstvu za pravosodje, je treba ugotoviti, ali prosilci, ki so prejeli diplome, pošljejo na delovna mesta v izobraževalni zavod. Če vaša univerza ne zagotavlja takšnih storitev, morate neodvisno poiskati prosto delovno mesto.

V oddelkih TFR je na voljo kadrovska rezerva, zato je treba vložiti vlogo v najbližjo poslovalnico te službe in če imajo prosti prostor, vas bodo kontaktirali.

Če ste povabljeni na razgovor, ne pozabite prinesti s seboj dokumenta, ki potrjuje polnoletnost (potni list), zdravstveno spričevalo, izpisek policije o odsotnosti kazenske evidence vas in ožjih družin (bratje, sestre, starši in zakonec). Če je na voljo, je treba s seboj prinesti tudi vojaško osebno izkaznico.

Številne mlade zanima, ali je možno zaposliti se v preiskovalnem odboru, ne da bi morali opraviti vojaško službo? Vojaška služba v ruskih četah ni pogoj za vključitev v vrste TFR, vendar bo to dodatna prednost za kandidate.

Dodatni pregledi

Bodite pripravljeni, da vas bodo po razgovoru poslali na pogovor s psihologom. Ponudil se bo, da opravi poseben test, katerega prehod lahko traja več ur. Po tem bo psiholog preučil rezultate, kjer bo presodil moralno pripravo bodočega uslužbenca Preiskovalnega odbora, njegovo stresno odpornost in nastrojenost.

V času vključitve v službo ne bi smeli imeti kroničnih bolezni ali kakršnih koli odstopanj, ki bi lahko v prihodnosti motile vašo poklicno dolžnost.

Ne bodite presenečeni, če vas strokovnjak na kadrovskem oddelku pozove, da sestavite svoj življenjepis, kjer bi morali navesti datum in kraj rojstva, pridobljeno izobrazbo ter opisati svoje osebne lastnosti, kot so:

  • navade
  • zasedba v prostem času;
  • zanimanja in stvari.

V primeru pozitivne odločitve vodje oddelka o tem, da vas zaposlijo, morate izpolniti standardno prošnjo s prošnjo, da vas sprejmejo kot preiskovalca.

Pogojno

Mladi, ki so končali študij in diplomirali pravnik, želijo vedeti, kako se zaposliti v preiskovalnem odboru. Vsak preiskovalec, ki prvič vstopi v službo, mora na delovnem mestu prestati preizkusno dobo, ki traja od treh mesecev do šest mesecev. Ves ta čas morate delati pod vodstvom mentorja, ponavadi to vlogo igra izkušen zaposleni, ki je na oddelku delal vsaj tri leta. Od novega sodelavca se mora naučiti vseh osnov delovnega procesa.

Če je bilo poskusno obdobje uspešno, bo poročevalec napisal pozitiven profil o vas. Nato kot preiskovalec lahko na zadevah delate sami.

Ali lahko dekleta delajo v TFR

Preden v preiskovalni odbor dobite žensko, morate razumeti, da poklic preiskovalca ni lahka naloga, zlasti za pravičnejši spol, vendar je veliko žensk uspešno naredilo kariero v tej smeri. Njihovo delo je precej udobno in celo všeč.

Številne zanima odgovor na vprašanje, kako v preiskovalno komisijo dobiti deklico, ki je končala srednjo šolo? Vsi kandidati, ki so na ministrstvu za notranje zadeve in FSB praviloma pridobili pravno diplomo na specializiranih univerzah, so praviloma uspešno zaposleni na svoji posebnosti.

Ali obstaja razlika v zahtevah

Mnoga dekleta zanimajo, kako se zaposliti v preiskovalnem odboru. Pri izbiri novega osebja v vrstah struktur moči se daje prednost močnim in mladim mladim. Vendar imajo dekleta pogosto tudi tam svoj prostor, vendar morate vedeti, da so zahteve zanje zelo resne, kot so:

  1. Diplomiranje na inštitutu je le za pozitivne ocene.
  2. Čist življenjepis prosilke in njenih sorodnikov.
  3. Uspešno opravljen preizkus strokovne kondicije, vključno s psihološkim testom.
  4. Dobra fizična kondicija.
  5. Popolno zdravje.
  6. Znanje tujih jezikov.

Nekatere ženske zanima, kaj je treba storiti in kako do zaposlitve v preiskovalnem odboru? Ob sprejemu na pravno fakulteto mora deklica v šoli dobro opraviti USE in pri testiranju iz naslednjih predmetov prejeti visoke ocene:

  • Ruski jezik;
  • družbene vede;
  • Ruska zgodovina.

Da bi ugotovili, kako naj v preiskovalnem odboru pridobijo preiskovalca, mora deklica vedeti, da mora prosilcu ob prijavi na službo predložiti celoten seznam dokumentov. To bo veliko referenc in dokumentov, vključno z značilnostjo ali priporočilom učiteljev univerze.