karierno upravljanje

Naučite se, se učite in preučite in še več: moj bivši šef mi je povedal, kako je lažje preživeti poklicno krizo

Kazalo:

Naučite se, se učite in preučite in še več: moj bivši šef mi je povedal, kako je lažje preživeti poklicno krizo

Video: Calling All Cars: Highlights of 1934 / San Quentin Prison Break / Dr. Nitro 2024, Julij

Video: Calling All Cars: Highlights of 1934 / San Quentin Prison Break / Dr. Nitro 2024, Julij
Anonim

Nekdanji šef mi je nekoč povedal, kako lažje je premagati krizo in prihraniti službo. Seveda ni nihče varen pred nevarnostmi odpuščanja. Vendar pa mi je nekaj njegovih nasvetov pomagalo prebroditi krizo iz leta 2007 in se izogniti zmanjšanju. Univerzalne tehnike. Uporabite jih lahko za gradnjo kariere.

Vrednost

Zaposleni mora podjetju pokazati svojo vrednost. Če človek s svojim delom ne poudari lastnega pomena za organizacijo, ga lahko prej ali slej odpustijo. V krizi se takšni delavci zelo hitro sekajo.

Obstaja veliko načinov, kako podjetju pokazati svojo vrednost. Na primer, vredno je poskusiti sprejeti težko in odgovorno delo. Čim težji bodo projekti, ki jih bo delavec izvajal, več povpraševanja v očeh vodstva bo začel kazati.

Novo znanje

Drug pomemben nasvet je stalno usposabljanje. Ves svoj prosti čas morate posvetiti izobraževanju. Če zaposleni razume trende razvoja industrije, poznavanje novih načinov poslovanja bo povečalo pozornost vodstva podjetja do zaposlenega.

Inteligenca je najpomembnejši kapital v 21. stoletju. Pristojni delavec, ki se lahko hitro prekvalificira, spremeni strukturo dela in se nenehno razvija, bo delo našel veliko hitreje kot drugi. Tveganje odpuščanja ostaja zanj najbolj nepomembno.

Zelo lep zlati križ, ki sem ga našel na cesti, je bil prepreden skušnjavi

Marijin mož je njeno življenje spremenil v nočno moro. Toda zakončeva mati je pravočasno posredovalaStarega puloverja ni treba metati stran: za psa bo topla oblačila

Graditi ugled

Zelo pomembno je, da si v službi ustvarite pravi ugled zase. Kolegi in vodstvo bi morali takšnega zaposlenega dojemati kot resno, namensko osebo. Razumeti bi morali, da lahko kadar koli računajo na njegovo pomoč, podporo in le dober nasvet.

Vendar morate najti natančno črto med pomočjo in odkritim podcenjevanjem. Laskanje očitno človeku ne bo pomagalo ustvariti pravega ugleda v ekipi.

Komuniciranje

Ta izdelek je tesno povezan s prejšnjim. Ne omejujte komunikacije s sodelavci in nadrejenimi izključno na delovne trenutke. Poskušati moramo vzpostaviti prijateljske in zaupanja vredne odnose z ljudmi. Veliko manj pogosto odpustijo tiste, za katere vsi menijo, da so "njihovi fantje". Toda nekomunikativni in nespodobni ljudje pogosto postanejo prvi kandidati za odhod. Še več, tudi dobro znanje in bogate izkušnje v tem primeru morda nimajo odločilne vloge.

Povzetek

Računati morate na najboljše in se pripraviti na najslabše. Takšna značilnost vedenja bo pomagala premagati krizo z minimalnimi izgubami. Zato morate svoj življenjepis posodobiti vnaprej. Ne sme biti objavljen na spletnih mestih za iskanje zaposlitve. Predstavniki sedanjega delodajalca si lahko ogledajo objavljeno dokumentacijo in vse povedo svojim šefom. Odnosi v tem primeru bodo propadli.

Gostja je prišla na poroko v beli obleki: nevesta ni bila presenečena, ampak je dala noto

Znanstveniki so našli bakterije, ki lahko razgradijo industrijske naplavine

Je to kardiogram? Twitter poskuša dešifrirati podpis Donalda Trumpa

Vendar je ustvarjanje visokokakovostnega življenjepisa še vedno potrebno. Nikjer brez tega. V primeru najbolj neprijetne situacije bo iskanje novega kraja veliko lažje.

Novi stiki

Skozi življenje je treba sklepati nova poznanstva. In znance je bolje delati v isti panogi. V primeru odpuščanja vam bo to omogočilo hitro iskanje zaposlitve.

Iskanje nove zaposlitve je prek poznanstev veliko lažje kot po internetu. Ljudje bodo že imeli predstavo, koga najamejo, kandidat pa bo sam razumel, kako se bo obnašal z novo ekipo.

Stabilizacijski sklad

Vnaprej je treba oblikovati določen stabilizacijski sklad, ki vam omogoča, da več mesecev živite v običajnem ritmu, tudi v primeru odpuščanja in izgube plače. Pred krizo morate zapreti vsa posojila, kadar je le mogoče. Razmere bodo izredno nestabilne, prisotnost dodatnih dolžniških obveznosti bo povzročila veliko težav.

Trendi v industriji

Pazljivo moramo analizirati in kam se sama giblje. Mogoče je napočil čas za spremembo smeri dejavnosti. V tem primeru bi morali začeti znova študirati. Obvladati osnove nove specialnosti je povsem realno za vse. Ne bo lahko, a težave z zaposlitvijo v prihodnosti ne bodo nastale.

Trg dela

Občasno si morate ogledati trg dela v regiji in državi. Tako boste z enim kamnom ubili več ptic. Oseba bo razumela, kakšne zahteve se oblikujejo v celotni sferi in bo prepoznala verjetne trende v razvoju panoge.

Stransko delo

Pomembno je imeti ne le finančno zračno blazino, ampak tudi stransko delo. V primeru zmanjšanja lahko postane glavno delo ali pomaga preživeti težko življenjsko obdobje.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini