zaposlovanje

Pogosto zastavljena vprašanja na razgovoru: vredno se je pripraviti vnaprej!

Pogosto zastavljena vprašanja na razgovoru: vredno se je pripraviti vnaprej!

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Maj

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Maj
Anonim

V redkih primerih se postopek zaposlitve odvija brez intervjuja. Da bi dobili svojo sanjsko službo, je vredno vnaprej vedeti, katera vprašanja so pogosto postavljena med intervjujem. Seveda bo veliko odvisno od podjetja, v katerem delate, in od položaja, za katerega se prijavljate. Vendar obstajajo najpogostejša vprašanja. Spodaj je o njih!

Pogosto zastavljena vprašanja na razgovoru: O meni blok

Jasno je, da je rekruter prebral vaš življenjepis, sicer vas ne bi povabil na razgovor. Prošnje, da v brezplačni obliki poveste o sebi, ni treba zavrniti, pri čemer se sklicuje na dejstvo, da je pomembno že opisano v življenjepisu. Oseba, s katero govorite, najverjetneje ne bi bila sklerotik. Želijo samo preveriti, koliko imaš sposobnosti samopredstavljanja. Konec koncev, zakaj potrebujemo zaposlenega, ki se sploh ne more predstaviti v ugodni luči?

Pogosto se prosi za pogovor o hobijih, hobijih. Ni treba posebej poudarjati, da nimate časa zanje. Oseba, ki ves svoj čas nameni samo delu, najverjetneje ne zna pravilno določiti prednostnih nalog in bo najverjetneje kmalu odšla v bolnišnico na zdravljenje prekomernega dela. Lahko rečemo, da v prostem času radi berete, hodite. To je popolnoma nevtralno (razen če niste Adolf Hitler med svojimi najljubšimi avtorji).

Drugo vprašanje so vaše prirojene pomanjkljivosti in prednosti. Prav tako je bolje govoriti odkrito, vendar znotraj razuma. Ni treba obvestiti, da zamujate. Bolje je določiti odmik razporeda, če to načeloma izvajajo v podjetju. Ne bi smeli reči, da boste vse malomarne delavce pripeljali na čisto vodo. Pravilneje je ugotoviti, da ste vajeni opaziti vse malenkosti, lahko učinkovito ocenite prispevek vsakega od sodelavcev k skupni stvari.

Pogosto zastavljena vprašanja na razgovoru: Blok strokovnosti

Seveda se boste vprašali, kaj veste in znate kako. Ne poskušajte govoriti o vseh svojih talentih. Označite tiste veščine, ki so uporabne v tem položaju. Preostale lahko omenimo mimogrede.

Morda vas bodo vprašali, kaj ste dosegli v prejšnji službi, kako ste profesionalno odraščali. Pogosto vas sprašujejo, ali ste delali napake in katere.

Najverjetneje vas bo rekruter vprašal, zakaj ste zapustili prejšnjo službo. Bolje je diplomatsko opozoriti, da želite delati s pravimi asi na tem področju, vendar ne recite, da so bili vsi vaši kolegi zavistni in tirani, ki abecede niso znali v celoti.

Intervju Pogosta vprašanja: Testiranje reakcije

Ni redkost, da intervjuji odkrijejo provokativna vprašanja, na primer o tem, kako pogosto lažete. Morda vas bodo vprašali tudi o svojem osebnem življenju. Ne odzivajte se ostro. Bolj priporočljivo je vprašati, kako se ta vprašanja sekajo z bistvom objave.

Nestandardna vprašanja na razgovoru za službo

Pravijo, da Google postavlja tovrstna vprašanja:

  1. Opišite načrt evakuacije v Chicagu.
  2. V 5 stavkih pojasnite bistvo koncepta "sistema za upravljanje vsebin spletnega mesta". Potrebno je, da razumete žensko 60 let s srednješolsko izobrazbo.
  3. Koliko steklenic šampona bo ustrezalo avtomobilu podzemne železnice?

Takšna in podobna vprašanja se kandidatu na razgovoru skoraj vedno postavijo. Če ste torej pripravljeni vsaj nanje, se možnosti za razgovor uspešno povečajo.