zaposlovanje

Podjetje "DAS-group": pregledi. "DAS-group": ocene zaposlenih o podjetju

Kazalo:

Podjetje "DAS-group": pregledi. "DAS-group": ocene zaposlenih o podjetju

Video: Little Big Workshop Review (nemščina; veliko podnapisov) Test of Economic Sim in Cute (Gameplay) 2024, Julij

Video: Little Big Workshop Review (nemščina; veliko podnapisov) Test of Economic Sim in Cute (Gameplay) 2024, Julij
Anonim

Za strokovnjake, ki načrtujejo rotacijo, je pomembno, da vnaprej zberejo čim več informacij o podjetju, ki zaposluje. Zelo razočaranje je, ko smo prispeli v tuje mesto, ugotovili, da telefonskih pogodb ne spoštujejo, delovne razmere so neznosne, plača pa je precej nižja od obljubljene. Veliko dragocenih informacij o tem, kaj lahko pričakujemo od sodelovanja z določenim delodajalcem, dajte povratne informacije. Das-Group je zunanje podjetje, zelo znano v poslovnem svetu Moskve in Sankt Peterburga. To podjetje redno objavlja na stotine novih prostih mest na delovnih mestih. Podrobneje razmislimo, katera mnenja o podjetju izražajo tisti, ki so že delali na njegovih projektih.

O podjetju

Zunanje podjetje DAS Group Professional, ustanovljeno leta 2003, nudi pravne storitve za najem osebja. Podjetje samo svoje področje dejavnosti imenuje "outstaffing" (iz angleščine zunanje osebje), kar pomeni "osebje zunaj podjetja".

Poslovanje Das-Group LLC temelji na dejstvu, da proizvodna in trgovska podjetja pogosto potrebujejo veliko število zaposlenih za opravljanje začasnih del. Praviloma so pomočniki potrebni za sezonsko povečanje povpraševanja po izdelkih, za čas bolezni ali dopusta katerega od stalnih zaposlenih ali za izvajanje določenega projekta.

Zaposlovanje je precej zamudna naloga, ki zahteva velike naložbe časa in truda. Poleg tega zaposlovanje novih zaposlenih za kratek čas ni vedno koristno. Nekateri podjetniki zato raje brez najetega osebja.

Veliko bolj priročno je, da kadrovsko rešitev prenesete na zunanje podjetje, kot je na primer DAS-Group Professional. Povratne informacije strank, ki uporabljajo storitve tega podjetja, so spodbudne. Med rednimi strankami družbe Das-Group LLC so tako znana podjetja, kot so:

  • Gamma OJSC (Moskva),
  • LLC "Lary" (Tula),
  • Best Western Logistics LLC (Moskva),
  • Frigate LLC (Moskva),
  • KetLogistic LLC (Moskva).

Sodeč po zahvalnih pismih, ki jih lahko najdete na uradni spletni strani podjetja Das-Group LLC, zunanje podjetje skuša svojim strankam zagotoviti pridne in odgovorne zaposlene.

Strokovnjaki različnih profilov so vedno pripravljeni služiti strankam:

  1. Za opravljanje uradnih nalog v proizvodnji in gradbeništvu: transportni delavci, rezkarji, mizarji, nabiralci, gradbeniki, pomožni delavci.
  2. Na področju trgovine: prodajalci, blagajniki, trgovci, embalerji, nalepke, reklamni agenti.
  3. Na zalogi: skladiščniki, motorji, vozniki.
  4. Za pomožna (nenavadna) dela na katerem koli področju: kurir, tajnik, agent, asistent, promotor, čistilec.

Poleg tega bo Das-Group Professional LLC našel in sprejel katerega koli drugega strokovnjaka v svojem osebju, če naročnik potrebuje njegove storitve.

Podjetje, ki izvaja zunanje izvajanje, v kratkem najame veliko število zaposlenih in vnaprej izvede potrebno usposabljanje. Osebje je izbrano v skladu z zahtevami stranke. Torej, na primer, če potrebujete motorje z veliko fizično močjo, LLC Das-Group išče ravno take. Če želite delati po tekočem traku ponoči in ob koncih tedna, zunanje podjetje izbere kandidate, ki so pripravljeni na ustrezen način delovanja. Vsaka podrobnost se upošteva pri sklenitvi pogodbe.

Zaposleni v podjetju delajo v mnogih mestih Rusije: Tula, Podolsk, Saransk, Čeljabinsk. Velik obseg poslovnih dejavnosti izvaja podružnica podjetja Das-Group LLC (St. Petersburg). Mnenja o njem so pogosto dobra.

Podjetje nudi tudi storitve varovanja objektov, računovodstva in pravne podpore podjetij.

Das-Group Professional je privlačen delodajalec, pravi Superjob. Leta 2015 je podjetje dobilo nagrado za najboljšega davkoplačevalca leta, ki jo je ustanovil Sklad za podporo podjetništvu za razvoj Ruske federacije. Glede na rezultate natečaja je Das-Group LLC prejelo priznanje Zgledni znaki davkoplačevalcev.

Shema dela zunanjih izvajalcev

Stranke Das-Group dobijo na razpolago zaposlene, ki so usposobljeni in pripravljeni za delo. Hkrati zaposleni ostajajo pri osebju zunanjega podjetja. Stranka je razrešena potrebe po vzdrževanju ali razširitvi kadrovske službe, vodenju računovodskih in davčnih evidenc ter razume kompleksna vprašanja delovne zakonodaje.

S podjetjem naročnikom je mogoče skleniti več vrst pogodb o storitvah:

  1. Časovna pogodba o zakupu osebja. Zunanje podjetje naročniku nudi strokovnjake zahtevanih kvalifikacij. Stranka hkrati plačuje za delovni čas vsakega zaposlenega, izračunano v urah. Višina prejemka ni odvisna od tega, kaj so delali zaposleni v dogovorjenem delu dneva in kakšnih rezultatov so dosegli. Ta oblika pogodbe se ponavadi uporablja pri najemu promotorjev, blagajnikov, pakirnic, delavcev, delavcev.
  2. Pogodba o delni obrestni meri. Podjetje, ki izvaja zunanje izvajanje, prejme nagrado, če so njegovi strokovnjaki izpolnili določeno naročilo.
  3. Pogodba z mesečnim plačilom. Ta oblika sodelovanja se izvaja pri zagotavljanju storitev računovodstva ali pravne podpore ter pri varovanju prostorov.

Ko sklepajo kakršno koli pogodbo iz zgoraj navedenega, zaposleni ostanejo na osebju zunanjega izvajalca. Z določitvijo nalog in zagotavljanjem delovnih pogojev skrbi podjetje za stranke.

Podjetje Das-Group LLC je pripravljeno v času pogodbe zamenjati strokovnjake. To je potrebno v primerih, ko zaposleni ne upoštevajo delovne discipline in ne izpolnjujejo strankinih zahtev, predpisanih v pogodbi.

Tako se gradi delo v skupini Das-Group. Pregledi zaposlenih navajajo, da je najem osebja najpogostejša oblika posla.

Najnižji stroški ene ure dela specialista v proizvodnji znašajo 130 rubljev, specialista na področju trgovine - 150 rubljev.

Za storitve strankam so odgovorni direktorji osrednje pisarne družbe Das-Group LLC. Pregledi zaposlenih vsebujejo informacije, da se moskovski predstavniki podjetja hkrati ukvarjajo z iskanjem zaposlenih, njihovim najemom in registracijo obiskovalcev v hostlih.

Najpogostejša prosta delovna mesta

LLC Das-Group redno objavlja najnovejša prosta delovna mesta. Podjetje nenehno išče nove kadre. Najpogosteje objavljeni razpisi za naslednja mesta:

  1. Na področju proizvodnje: pakirnica, pakirnica, voznik, nakladalka, delavec, mojster, cestni delavec, delovodja, kuhar peciva (vajeni slaščičar, kuhar peciva), kuharica, šivilja.
  2. Na področju trgovine: vodja prodaje, vodja prodaje.
  3. Na področju financ: računovodja, pomočnik računovodje.
  4. Na področju oglaševanja: strokovnjak za internetno trženje.
  5. V pisarni: tajnica.
  6. Drugo: plakati za objave, ročnik, čistilec.

Mnenje zaposlenih o podjetju

Najdete najrazličnejše ocene o podjetju "Das-Group." Mnogi avtorji sporočil svoje izkušnje z zunanjim podjetjem ocenjujejo zelo pozitivno. Všeč jim je, da lahko kot zaposleni v tem podjetju urejate svoj mesečni dohodek: bolj kot se specialist strinja z delom, večje so njegove „provizije“ pri Das-Group LLC. Pregledi zaposlenih vsebujejo primerjavo zunanjega podjetja s konkurenčnimi podjetji. Zaposleni pišejo, da so se morali ukvarjati z drugimi podjetji, ki nudijo storitve pravnim osebam za zagotavljanje osebja za najem. Med njimi so takšna podjetja, kot sta STS-Group JSC in Profrezerv GK. Avtorji pregledov, ki primerjajo konkurenčna podjetja, raje uporabljajo Das-Group LLC. Izmenjajo izkušnje, da v tem podjetju največ prispevajo mesečna plačila.

Vendar pa mnogim ni bilo všeč delo v podjetju Das-Group LLC. Pregledi vsebujejo podatke, da zunanje podjetje pogosto ne izpolnjuje svojih obveznosti glede pogojev sodelovanja. Menijo, da pozitivno oceno podjetja najpogosteje postavljajo zaposleni v pisarni na naročila vodstva.

Moderatorji enega od znanih forumov so zaprli temo, posvečeno podjetju Das-Group Professional LLC (ocene, zgodbe o zaposlovanju) in nakazali razlog: podjetje se ukvarja s samopromocijo. Razlog za ta sklep je bilo dejstvo, da so vsa sporočila s pohvalo na naslov podjetja prišla z istega elektronskega naslova.

Plača

V podjetju Das-Group LLC so plače odvisne predvsem od vrste in obsega dela zaposlenega. Denarno nadomestilo se prenese na plastično kartico. Akontacije v znesku 1000 rubljev se izplačajo tedensko. Po zaključku dela zaposleni dobi glavni zaslužek po zaključku medsebojnih poravnav med stranko in LLC Das-Group Professional. Pregledi zaposlenih vsebujejo podatke, da zaposleni pogosto ne prejmejo obljubljenega plačila pravočasno. Zamude trajajo do 6 mesecev.

Težave z izračuni po ugotovitvah opazovanja zaposlenih najpogosteje nastanejo pri izpolnjevanju naročil Gama OJSC. Delo zanje, kot poročajo zaposleni, pogosto ostaja neplačano. Vendar se tudi zgodi, da plača še vedno pride na kartico, vendar nekaj mesecev pozneje, kot je bilo dogovorjeno, in v manjši meri.

Nekateri nekdanji zaposleni v skupini Das-Group LLC so sporočili, da bodo organom pregona napisali izjavo o neplačilu delodajalca glede njegovih finančnih obveznosti.

Drugo pomembno vprašanje, ki mu je namenjeno veliko pregledov: Das-Group neupravičeno zaračuna globe. Razlog za znižanje zakonitih plačil je neobstoječa zamuda in druge kršitve. Zanimivo je, da podjetje nima dokumentov, v katerih bi zaposleni lahko videl, zakaj mu je bila zaračunana denarna kazen, in kako je bila izračunana plača. Zaposleni ne razumejo, zakaj jim znižujejo plače.

Zagovorniki družbe Das-Group LLC, katerih pregledi so polni hvalevrednih besed o podjetju, komentirajo, da so nizko plačani zaposleni krivi sami: globe se zaračunajo le za zamude, odsotnosti z dela, ki se pojavljajo na delovnem mestu v pijanem, zlonamernem prestopništvu. Iskreno, ohranite delovno izmeno, delodajalec po mnenju udeležencev forumov ne bo le odlično izpolnil svojega dela obveznosti iz pogodbe, temveč mu bo podelil tudi vnaprej dogovorjeno nagrado.

Vendar dejstvo, da plačila res zamujajo, ne zanika pozitivnih ocen. Das-Group trdi, da ljudje, ki sočustvujejo s tem delodajalcem, pogosto izdajo "honorar" 2 tedna po obljubljenem datumu. To obdobje se zdi povsem sprejemljivo za tiste, ki podjetje hvalijo.

Velikost skupne mesečne plače za večino delavcev znaša od 10 do 26 tisoč rubljev, kar je za Moskvo kar nekaj.

Kaj je še vredno omeniti? Das-Group LLC pomaga zaposlenim hitro izdati zdravstveno knjižico, če to zahteva stranka stranke. Na začetku zaposleni plača dokument iz svojega žepa. Če ste delali v več izmenah, lahko pridobite nadomestilo za stroške knjige, kar vam omogoča, da nekoliko zmanjšate stroške, povezane z vzdrževanjem ure.

Urnik

Način delovanja je v družbi Das-Group precej težaven, ocene zaposlenih to potrjujejo. Ko se boste ustavili na prostih delovnih mestih, morate biti pripravljeni na redno delo na nočni izmeni in brez počitniških dni več tednov.

Nastanitve

Glavna oblika dela v podjetju Das-Group LLC je premik. V pregledih je jasno razvidno, da je večina zaposlenih, najetih za izvajanje storitev zunanjih izvajalcev, iz drugih mest. V zvezi s tem podjetje zaposlenim zagotavlja nastanitev. Zaposleni praviloma prejmejo začasno uporabo postelje v hostlu od podjetja Das-Group Professional. Mnenja to dejstvo ocenjujejo zelo pozitivno. Delavci se veselijo, da jim je zagotovljen prostor za sprostitev. Mnogi ljudje radi živijo s sodelavci, med sosedi se pogosto razvijejo dobri odnosi. To je še posebej lepo za samske.

Glede ugodnosti hostlov LLC Das-Group Professional obstajajo različni pregledi. Nekateri zaposleni trdijo, da so sobe čiste, obnovljene in precej udobne. Nekateri zaposleni pa se pritožujejo, da ni preveč prijetno živeti v majhni sobi, v kateri se hkrati stisnejo 4 in več ljudi. Mnogi se bojijo pustiti denar, dokumente, dragocenosti v spalnici. Varnost osebne lastnine postaja resen problem.

Negativni pregledi poročajo tudi o tem, da so se zaposleni v hostlu pogosto naselili šele dan po prihodu. Hkrati upravniki pisarn niso želeli komunicirati - prekinjali so telefonske pogovore. Moral sem iskati kraj, da prenočim.

Vendar pa obstajajo tudi pozitivne ocene o življenjskih pogojih. Pogosto jih zapustijo zaposleni, ki so dežurali zunaj Moskve. Na primer, dva človeka, ki sta 3 dni delala v Ryazanu v družbi Rdeči oktober, sta bila zelo zadovoljna s stanovanjem. Nastanili so se v udobnem, opremljenem stanovanju.

Dodatne težave nastanejo, če dva prijatelja ali zakonca hodita skupaj delati. Pogosto jih pošljejo v različne domove.

Prehrana

V opisih delovnih mest LLC Das-Group je razvidno, da delodajalec zaposlenemu vsak dan zagotavlja 3 obroke na račun lastnih sredstev. Vendar pa, kot izhaja iz vsebine pregledov, ta ureditev ni spoštovana.

Spalnice imajo skupne kuhinje z več električnimi kuhalnimi ploščami in minimalnim naborom posode. Negativni pregledi poročajo, da so ploščice stare in ne delujejo dobro. Dolgo traja kuhanje katere koli hrane na njih.

Težko se je tudi odločiti, kje bo kosilo. V številnih proizvodnih podjetjih, ki sodelujejo s podjetjem Das-Group LLC, menze ni.

Obleka

Skozi delovni dan skoraj vsi zaposleni v podjetju Das-Group LLC nosijo zaščitna oblačila. Podjetje zagotavlja brezplačno. V nekaterih primerih je bila izdaja delovne obleke zamujana za nekaj dni.

Prevoz do dežurne postaje

Številni zaposleni trdijo, da jih je korporativni minibus vsak dan redno dostavljal na delovno mesto in nazaj. Obstajajo pa tudi pregledi, v katerih poročajo, da prevoz ne pride vedno v dogovorjenem času. Hkrati menedžerji ne stopijo v stik.

Nekateri zaposleni so morali uporabljati javni prevoz, potovanja pa niso nadomestila.

Komunikacija z managerji

Obstaja veliko pozitivnih pregledov, ki poročajo, da so vodje gostujočega zaposlenega sprejeli zelo dobro in rešili vse njegove težave. Eden od zaposlenih je delil svojo zgodbo, da je prišel pozno, upravnik podjetja Das-Group LLC pa ga je potrpežljivo čakal po koncu delovnega dne. Ob sedmi uri zvečer je bil novinec prijavljen v hostlu in obveščen, kdaj naj pride na delo.

Komunikacija z vodji skupin

Neposredni šef zaposlenega je praviloma delovodja. Zaposleni govorijo drugače o tem, kako so se razvijali odnosi z najvišjimi menedžerji. Nekateri poročajo, da je bilo medsebojno razumevanje vzpostavljeno takoj. Toda nekateri pregledi vsebujejo podatke, da so vodje ekip arogantni in nesramni do podrejenih. Višje vodstvo se praviloma ne vmešava v komunikacijo mlajših šefov s podrejenimi.

Vedno je zanimivo preučiti stališče drugih ljudi in ugotoviti njihove kritike o aktualnih vprašanjih. Das-Group že dolgo deluje na trgu storitev zunanjih izvajalcev. Na tisoče ljudi je že prešlo vašo pot razmišljanja, dvomov, poskusov in poskusov, uspehov in neuspehov. Naj njihove izkušnje pomagajo do prave odločitve.