povzetek

Zakonski status v vprašalniku: komu in zakaj morate o tem vedeti?

Zakonski status v vprašalniku: komu in zakaj morate o tem vedeti?

Video: Big Stan (Full HD BluRay) FULL Movie || Rob Schneider, David Carradine, Jennifer Morrison 2024, Julij

Video: Big Stan (Full HD BluRay) FULL Movie || Rob Schneider, David Carradine, Jennifer Morrison 2024, Julij
Anonim

Pripadnost "celici družbe" za vsakega od nas je eno najpomembnejših področij življenja. Poročimo se, se ločimo, rodimo otroke, vzgajamo tujce … Zato zakonski status v obrazcu za izdajo vizuma ali ob prijavi na službo potencialnemu šefu ali konzulu daje veliko informacij in … pomaga pri napovedovanju našega vedenja, seveda pa še zdaleč ni vedno to, kar si drugi mislijo o nas, sovpada z realnostjo. Kljub temu stolpec "zakonski stan" v vprašalniku za zaposlitev obstaja, čeprav je že minila sovjetska doba, ko so sorodniki in prijatelji "sovražnikov ljudi" samodejno vrženi tudi "čez krov" družbe.

Zakaj morajo naši delodajalci ali konzuli tujih držav vedeti, s kom zaspimo in se zbudimo, večerjo in kosilo, preživimo vikende in praznike? Zdi se, da bi moral biti zakonski status v vprašalniku čista formalnost. Mimogrede, rad bi bralca opozoril pred "nedolžno prevaro." Tudi zaradi takšne "formalnosti" se ne bi smeli zamikati ali krasiti. Ni vam treba pisati, da ste samski, če ste v civilni poroki ali da "ni otrok", če preprosto ne živite v istem stanovanju z njimi. Resnica bo na površje prišla precej hitro in tudi nedolžna majhna laž bo zaznana ne v vašo korist. Če ste bili pri takem vprašanju prevarani, kako lahko verjamete v prihodnje resnejše zadeve za podjetje?

Zakonski status v vprašalniku služba za osebje in neposredno vodstvo pogosto razlagata glede vaše koristnosti za podjetje. Kateri logiki sledita? Na primer, verjame, da je moški status prvošolca neke vrste signal negotovosti. Zakaj? Ker se v tem mestu še malo zadržuje, lahko izgine s podjetji ali hodi, dokler ne spustiš. Če nikogar ne zanima, potem je do zaslužka bolj ravnodušen. Povsem druga stvar je mladi oče družine. V očeh delodajalca je to odgovorna oseba, ki mora podpirati družino. Posledično je raven zaslužka zanj izjemno pomembna, zato bo dal vse od sebe "v celoti", kar bo ugodno vplivalo tudi na uspeh podjetja. Toda mlade matere ali ženske, ki so se pravkar poročile, nasprotno, takoj izgubijo nekaj točk za kadrovskega delavca ali potencialnega šefa. Konec koncev lahko taka zaposlena hitro odide na porodniški dopust, plačati bo morala dajatve, prihranila si bo mesto zanjo. In če že obstajajo majhni otroci, lahko pogosto zbolijo, zato bo mati polovico svojega delovnega časa preživela na bolniškem dopustu. Če oseba v stolpcu "zakonski stan" v življenjepisu navaja, da je razvezana, lahko nastanejo težave s plačilom preživnine. Poleg tega se takoj pojavi vprašanje, kako zanesljiv je. Vdovca, nasprotno, lahko dojemamo kot osebo, ki je doživela resno psihološko travmo, nagnjeno k depresiji. In takšne trenutke bo delodajalec nujno upošteval.

Vizumski profili pogosto zahtevajo tudi zakonski status. "Samski" za mlado žensko, ki želi oditi v tujino, v razlagi konzulata najpogosteje pomeni "potencialna nevesta, priseljenka" … Še posebej, če ženska potuje na zasebno povabilo moškega, je to lahko celo razlog za zavrnitev vizuma. V najboljšem primeru bodo morali pridobiti "dovoljenje za nevesto."

Kljub temu pri izpolnjevanju stolpcev "zakonski status" v vprašalniku toplo priporočamo, da napišete resnico. Bolje je, da dvomi šefov razblinijo in se pokažejo s pozitivne strani, kot pa da se opravičujejo in blatijo zaradi »nedolžne prevare«.