karierno upravljanje

Kakšna je razlika med odvetnikom in odvetnikom, kakšna je razlika? V čem se odvetnik razlikuje od odvetnika - glavne odgovornosti in področje uporabe

Kazalo:

Kakšna je razlika med odvetnikom in odvetnikom, kakšna je razlika? V čem se odvetnik razlikuje od odvetnika - glavne odgovornosti in področje uporabe

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Junij

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Junij
Anonim

Ljudje si pogosto zastavljajo takšna vprašanja: "Kakšna je razlika med odvetnikom in odvetnikom?", "Kakšna je razlika med njihovimi dolžnostmi?" Ko pridejo življenjske okoliščine, ko se morate obrniti na predstavnike teh poklicev, morate ugotoviti, kdo je potreben v določeni situaciji. Članek ponuja opredelitve za oba poklica, preučuje področja delovanja vsakega od specialistov in analizira, kako se odvetnik razlikuje od pravnika.

Poklic: pravnik

Odvetnik je specialist pravnega področja, vodi praktične dejavnosti. Prav tako razume zakone in njihovo pravilno uporabo. Za pridobitev izobrazbe je potrebno diplomirati na pravni fakulteti univerze. Obstajajo pravniki s srednjo specializirano izobrazbo, torej s fakulteto. Takšno usposabljanje lahko omeji število priložnosti za delo na neki specialnosti, vendar bo to velika prednost za vstop na univerzo in pridobitev višje pravne izobrazbe.

Pri študiju na pravni fakulteti se izbere specializacija. Po tem se podrobneje preuči eno izmed področij sodne prakse: kazensko, civilno, mednarodno ali državno pravo.

Poklic: pravnik

Odvetnik je specialist, ki nudi pravne in fizične osebe, vključno z zastopanjem njihovih interesov in pravic na sodišču. Za pridobitev ustreznega statusa mora odvetnik opraviti izpite.

Odvetnik nudi pomoč na naslednjih področjih:

  1. Svetovanje o pravnih vprašanjih in priprava certifikatov.
  2. Pravilna dokumentacija.
  3. Zastopanje stranke v vladnih agencijah.
  4. Sodelovanje v sojenju kot odvetnik ali zagovornik.
  5. Različna pravna pomoč, ki jo dovoljuje zakon.

Odvetnik ne more delati kot odvetnik v organizaciji ali biti v javni službi. Ima pravico sodelovati v različnih ustvarjalnih, znanstvenih ali učnih dejavnostih. Odvetniki nudijo storitve tako, da odprejo posamezno pisarno ali organizirajo odvetniško pisarno v sodelovanju z drugimi strokovnjaki.

Odvetnik ali odvetnik? Kakšna je razlika?

Pridobitev poklicnega statusa. Oseba postane pravnik takoj po vročitvi potrdila o zaključku izobraževanja. Če želite postati pravnik, morate poleg pravne izobrazbe delati vsaj dve leti. Naprej - opravite kvalifikacijske izpite in od kvalifikacijske komisije prejmite pozitiven odgovor o dodelitvi statusa zagovornika.

Zaposlovanje. Odvetnik lahko dela na kateri koli posebnosti kjer koli, je naveden na sedežu organizacije ali nudi pogodbo za enkratno storitev po pogodbi. Pravnik ima poleg svoje poklicne dejavnosti pravico delati le kot učitelj in raziskovalec, pa tudi ukvarjati se z ustvarjalnostjo.

Razlika v zaposlovanju je še ena razlika med odvetnikom in odvetnikom. Dejanja prvega so bolj svobodna, saj mu ni treba enkrat letno potrditi kvalifikacij, pa tudi zagotoviti brezplačno pomoč pri pravnih vprašanjih. Odvetnik mora storiti vse zgoraj navedeno.

Plača. Odvetnik mora od plače odšteti standardne davke. Odvetnik poleg tega prispeva za potrebe odvetniške pisarne in plačuje tudi za vzdrževanje pisarne ali biroja. Plača odvetnikov je predpisana v pogodbi o zaposlitvi, odvetnik pa dobi denar za rezultat.

Značilnosti najema specialista

Ko se odločite, s katerim zaposlenim se obrniti, morate najprej razumeti razliko med odvetnikom in odvetnikom. Navsezadnje obstajajo odtenki, ki lahko odločilno vplivajo na izbiro profesionalca:

Prisotnost odvetniške tajnosti. Če odvetniku grozi kazenska odgovornost za zavrnitev pričanja, bo moral vse podatke o stranki povedati preiskovalcu. Odvetnik ne more razkriti podatkov o svojih strankah, saj predstavljajo odvetniško skrivnost.

Stroški plačila za storitve specialistov. Nadomestilo za pravne storitve se ne zagotavlja zaposlenim v podjetju, ki so sklenili pogodbo o zaposlitvi. Stroške odvetnika pa bo povrnila izgubljena stranka.

Rezultat primera

Vsaka oseba se odloči, da se po pomoč obrne na strokovnjaka in želi pridobiti popolne informacije o zadevi in ​​postati zmagovalna stranka v sojenju. Če želite to narediti, morate ugotoviti, kakšna je razlika med odvetnikom in odvetnikom pri delu s stranko:

Zanimanje za posel. Odvetniške storitve se običajno plačajo vnaprej, tako da izid zadeve ne bo vplival na njegov zaslužek. Odvetnika zanima pozitiven rezultat za stranko, tako finančno kot strokovno. Konec koncev bo izgubljen posel negativno vplival na njegov ugled, zmaga kupca pa mu bo prinesla uspeh.

Odgovornost delodajalca. V primeru, ko je stranka nezadovoljna z delom odvetnika, se lahko obrne na sodišče, po katerem se bo uvedla disciplinska obravnava, kar lahko povzroči odvzem licence specialistu. Če odvetnik dela napake, potem stranka najame drugega strokovnjaka in gre na sodišče. To zmanjšuje stopnjo poklicne odgovornosti teh specialistov.

Poverilnice

V določenih situacijah imajo poklicne sposobnosti specialistov pomembno vlogo. Če želite to narediti, morate razumeti razliko med odvetnikom in odvetnikom in kakšno pomoč lahko nudi vsak od njih.

  1. Odvetnik je lahko odvetnik v civilnih in kazenskih zadevah, medtem ko ima odvetnik omejitve glede kazenskih postopkov.
  2. Odvetnik ima pravico do zahtevkov za informacije različnim organizacijam, tudi državnim. Na te zahteve se odgovori brez napak. Odvetnik lahko zaprosi za informacije le prek sodišča.
  3. Odvetnik na kakršen koli način beleži podatke o gradivu primera. Odvetnik ima možnost nakupa kopije strani zadeve. Vendar ima to pravico storiti le z dovoljenjem sodnika.

Koga kontaktirati?

Če razumete, kako se odvetnik razlikuje od odvetnika, se morate v različnih situacijah obrniti na ustrezne strokovnjake, odvisno od njihovih pooblastil. Če je potreben kazenski zastopnik, je potreben odvetnik. V civilnem postopku je odvetnik tudi precej sposoben pomagati stranki. Pomagal bo tudi pri privatizaciji stanovanj in pripravi različnih dokumentov. Pri sestavljanju pogodbe o menjavi, darilih, prodaji in odškodninskih zahtevkih ni nobene razlike, na katerega strokovnjaka se lahko obrnete po pomoč, saj status odvetnika v teh primerih ni potreben.

Če poznate razliko med odvetnikom in odvetnikom, se lahko obrnete na pravega specialista. Ne smemo pozabiti, da poklicne pismenosti ne določa diploma in nakopičeni dokumenti, temveč pridobljeno znanje in izkušnje. Pri izbiri specialista bodite pozorni tudi na preglede njegovih strank.

Glavna stvar je, da bi moral biti človek resničen strokovnjak na svojem področju in v zadevi, ki posebej zanima kupca, in imeti tudi primerne cene za opravljene storitve.