karierno upravljanje

Kaj je UČENJE in kako do njega?

Kazalo:

Kaj je UČENJE in kako do njega?

Video: Kaj je cenik in kaj izvemo iz njega? 4. razred 2024, Maj

Video: Kaj je cenik in kaj izvemo iz njega? 4. razred 2024, Maj
Anonim

Danes je poklic varnostnika eden najbolj iskanih. Če pa želite najti prestižno službo, morate imeti potrebno dokumentacijo. Kaj je UČENJE? To je zasebno varnostno spričevalo. Odrasli državljani ga lahko dobijo na kraju registracije ali registracije podjetja. V nekaterih situacijah papirologijo prevzame delodajalec. Če pa to ni tako, bi morali za vse poskrbeti sami.

Pred pridobitvijo licence

Kaj je LEU in kaj je potrebno, da ga prejmemo? Potrebna bo zdravniška komisija, po kateri bo izdan dokument o strokovni ustreznosti obrazca 046-1. To je potrebno za sprejem v varnostno šolo.

Kako pridobiti UČENJE? Če želite to narediti, se morate vpisati na tečaje. To se naredi samostojno pri iskanju dela ali pri prijavi na podjetje. Prednost zaporednih dejanj je priročna zasnova UCO.

Kaj se zahteva od dokumentov?

Če želite prejeti UCO novega vzorca, se morate obrniti na MOLRR. Potrebni bodo naslednji dokumenti:

  • potni list;
  • sklic 046-1;
  • potrdilo o tečajih;
  • fotografija črno-bela 4 * 6 - 2 kos.;
  • potrdilo o prstnem odtisu;
  • ček o plačilu državne dajatve.

Zbrati je treba popoln seznam dokumentov, sicer licenca ne bo izdana. Če so vsi postopki zaključeni, morate počakati, da se izda potrdilo. Vse to traja 20 delovnih dni. Kaj je raven 6 stopnje? To je stopnja kvalifikacije, ki vam omogoča, da se zaposlite na posebnosti.

Značilnosti obnove UCHO

Potrdilo je veljavno 5 let, po katerem je potrebna obnova. Če želite to narediti, morate predložiti potrdilo o usposobljenosti, za sprejem pa morate pravočasno opraviti potrdilo.

Za obnovo so potrebni enaki dokumenti kot za pridobitev licence. Samo z njimi je veljaven UCOA. Po prejemu potrdila lahko stražar nadaljuje z delom. Prisotnost UCHO ponuja priložnost, da ostanejo v podjetju ali poiščejo novo zaposlitev.

Pridobitev licence varnostnika

Kaj je raven LEVEL 5? To je kvalifikacija, ki vam omogoča, da se zaposlite na posebnosti. Če želite postati imetnik licence, morate:

  • iti skozi zdravniško komisijo, zatem se izda zaključek s prehodom različnih zdravnikov in potreben je pregled prstnih odtisov;
  • izberite kategorijo, ki je koristna za delo varnostnika (odvisno od tega lahko zaposleni opravlja različne naloge).

Pridobitev UCHO četrte kategorije zagotavlja pravico do uporabe posebnih sredstev, ki vključujejo lisice, gumijaste palice, telesni oklep. S 5. kategorijo je mogoče uporabiti civilno orožje za samoobrambo, s 6. pa se pojavijo odgovorne odgovornosti. Če imate katero od teh stopenj, se lahko prijavite v katero koli zasebno podjetje za varovanje. Licenca se preverja glede skladnosti.

Kdo ni najet?

Stražarji ne smejo biti:

  • pravno nesposobni ali mladoletni državljani;
  • osebe z boleznimi, zaradi katerih je nemogoče opravljati delo;
  • obsojeni državljani;
  • zaposleni v državnih organih, ki so v preteklosti odpuščali članek s člankom zaradi neprimernosti;
  • državljani so pogosto privedeni do upravne odgovornosti;
  • osebe, ki niso opravile pregleda prstnih odtisov.

Varnostni uvrstitve

Kvalifikacijski poklic je razdeljen na 3 stopnje, od katerih ima vsaka svoje razlike. Od tega je odvisna plača zaposlenega. Varnostniki z zaščito v sili lahko delajo v različnih podjetjih. Delo brez kvalifikacij je prepovedano. Poleg tega razvito podjetje ne bo sprejelo zaposlenega brez licence.

Prvi korak je 4 kategorija. Trening na njem stane veliko manj kot na peti in šesti. Obdobje za pridobitev znanj je veliko krajše. Položaj je opravljanje osnovnega dela, od katerega je odvisna višina plačila. Če se predlaga prehod v 6. kategorijo, bo potrebno usposabljanje.

Srednja povezava vključuje 5. kategorijo. Takšen zaposleni je nekoliko višji od prejšnjega nivoja, zato ima več odgovornosti. Zaradi tega je njegova plača višja. Šesta kategorija se nanaša na najvišjo raven. Prednosti so spodobne plače, sposobnost dela v elitnih podjetjih. Dejavnosti potekajo v 3 kategorijah, zato velja za najprestižnejšo.

Zahteve

Če želite dobiti službo, morate izpolnjevati več zahtev:

  • močna fizična oblika;
  • posedovanje orožja;
  • izkušnje v vojski;
  • pozornost;
  • točnost;
  • odpornost na stres.

Zahteve so lahko različne, odvisno od organizacije in nadrejenih. Za vse zaposlene so potrebni posebni tečaji.

Odgovornosti varuha

Delo varnostnih podjetij nadzira Ministrstvo za notranje zadeve. Odgovornosti vključujejo:

  • zaščita podjetij in ozemelj;
  • nadzor dostopa;
  • spoštovanje intraobjektnega reda.

Da bi opravljal svoje delo, stražar preveri izkaznico. Preverjanje premoženja, vnesenega in odpeljanega z ozemlja, je obvezno.

Zaposlovanje

Ščitniki so preizkušeni glede strokovne primernosti. Prošnje, ali je prijavitelj prijavljen pri narkologu ali psihiatru, so vedno izpolnjene. Razkrita je tudi njegova pravna preteklost. V velikih organizacijah intervju opravi psiholog, ki na podlagi strokovnih metod ugotovi primernost zaposlenega.

Pogosto lahko najdete oglase brez posebnih zahtev. Vsak človek lahko dobi takšno prosto delovno mesto, plača pa bo nizka. Delo je lahko na primer začasno, na primer sezonsko, zaradi česar ne bo finančne stabilnosti. Običajno so takšni zaposleni potrebni v avtopralnicah, gradbiščih in skladiščih.

Prestižno je delo v nakupovalnem centru, trgovini, pisarni. V tem primeru zaposlenemu zagotavljajo boljše delovne pogoje, visoke zaslužke in možnost razvoja. Toda za take prosilce so postavljene stroge zahteve. Sem spadajo višine najmanj 180 cm, dober videz, vojaška služba. Nekateri delodajalci zahtevajo visoko izobrazbo, znanje tujega jezika.

Moški ali ženske?

Prej je poklic veljal za moškega, sčasoma pa so se spremenili številni pogledi na življenje. Zdaj se razvija veliko vej ženskega poslovanja, za katere je treba najeti žensko.

Za poslovneže, njihove otroke in žene so potrebne straže. V tem primeru mora oseba zagotoviti varnost ljudi, ne pa pritegniti pozornosti. Včasih delo zahteva kombiniranje z drugimi veščinami, na primer z nalogami voznika. To je dobro plačano delo, a do prosilca je veliko zahtev. Čim več odgovornosti opravlja zaposleni, večji je njegov zaslužek. Plačilo se lahko razlikuje glede na regijo.