karierno upravljanje

Izvršni direktor. Odgovornosti in pravice

Izvršni direktor. Odgovornosti in pravice

Video: In odgovoren je... Aleksander Zadel at TEDxLjubljana 2024, Maj

Video: In odgovoren je... Aleksander Zadel at TEDxLjubljana 2024, Maj
Anonim

Položaj izvršnega direktorja se vedno pogosteje pojavlja v podjetjih, ki se ukvarjajo z različnimi vrstami dejavnosti. Ko se prijavljate za to prosto delovno mesto, morate vedeti, katere dolžnosti in pravice ima ta delavec. Funkcije izvršnega direktorja so večplastne in so sestavljene iz organizacije dejavnosti osebja, reševanja finančnih in gospodarskih vprašanj ter različnih upravnih in gospodarskih težav.

To je vodilno mesto. Izvršnega direktorja imenuje generalni direktor in ga tudi razreši.

To je druga najpomembnejša vloga v podjetju. Med odsotnostjo generalnega direktorja je upravljanje dodeljeno izvršnemu direktorju. Ima pravico podpisovati in deluje v imenu podjetja.

Oseba v tem položaju ima neurejen delovni dan. Katere so funkcije izvršnega direktorja? Njegove odgovornosti so izvajanje in nadzor nad trenutnimi dejavnostmi vseh oddelkov, podružnic, ki morajo biti v skladu s splošnim položajem podjetja. Pripravlja dolgoročne načrte za razvoj podjetja in spremlja njihovo izvajanje.

Njegove odgovornosti vključujejo tudi ohranjanje materialnih dobrin, nadzor nad financami, vodenje evidenc in posredovanje podatkov ustreznim organom. Nadzira dejavnosti zaposlenih, nalaga kazni in po potrebi spodbuja.

Izvršni direktor pripravi naloge in navodila, ki se nanašajo na delo osebja. Spremlja izvajanje nalog, spremlja večje transakcije in poročanje.

Delo z osebjem je tudi odgovornost osebe, ki je na tem položaju. Izvršni direktor pripravlja prosta delovna mesta, vodi izbor kandidatov, intervjuje. Nadzira delo kadrovskega oddelka, in sicer pravilno dokumentacijo, pripravo pogodb o zaposlitvi, urnike in urnike počitnic.

To stališče predvideva sestanek delničarjev, nadzor nad izplačilom dividend in drugih storitev. Nadzira pripravo pogodb in dogovorov s strankami. Njegove odgovornosti vključujejo organizacijo seminarjev, promocijskih prireditev in poročanje o rezultatih njihovega izvedbe. S strankami sodeluje pri pogajanjih in pripravlja pogodbe za sklepanje z njimi.

Druga plat njegovega dela je finančni nadzor. To sledenje pravočasnemu plačilu storitev in blaga s strani izvajalcev, predložitev računov in potrdila o opravljenem delu. S strankami se dogovarja, razpravlja o pogojih za sklenitev pogodb, dela s terjatvami, pošilja zahtevke in tožbe na sodišče.

Izvršni direktor sodeluje z revizijskimi družbami, spremlja finančne tokove, finančno stanje podjetja in njegovih podružnic, daje predloge za izboljšanje finančnih dejavnosti in porabo materialnih virov.

Izvršni direktor ima pravice iz svoje pristojnosti. Pripravlja predloge, spremlja in organizira dejavnosti podjetja ter je odgovoren v skladu z zakonskimi akti.