povzetek

Moč znakov v življenjepisu in kako jih pravilno opisati

Kazalo:

Moč znakov v življenjepisu in kako jih pravilno opisati

Video: Ruby on Rails by Leila Hofer 2024, Julij

Video: Ruby on Rails by Leila Hofer 2024, Julij
Anonim

Takoj, ko človek konča študij, se pred njim pojavi vprašanje iskanja službe. Nekateri imajo seveda srečo, imajo določene povezave. In zanje lahko najdete službo, ne da v življenjepisu opišete svoje prednosti in slabosti. Vendar pa pameten delodajalec nikoli ne bo bremenil, da je nekompetenten zaposleni. Zelo pomembno je, da se ne olepšate v življenjepisu, ampak napišete resnico. V nasprotnem primeru lahko naletite na težave zaradi pretirano dobrega opisa sebe.

Pomen življenjepisa

Predstavljajte si, da v iskanju dela naletimo na zanimiv položaj za nas. Plača, kraj dela in vse ostalo vam ustreza. Prijavljate se in od vas se zahteva, da pošljete opis sebe. Z veseljem ga napišete, v življenjepisu opišite svoje prednosti. Ko pišete tam, brez predogleda pošljete delodajalcu in počakate na pismo s povabilom na razgovor. A ne pride, in vse zato, ker ste ga napačno sestavili. Niso se vsi sposobni predstaviti in seveda je v večini primerov njihov življenjepis, milo rečeno, ne zelo kvaliteten in intriganten.

Življenja ne obravnavajte kot toaletni papir. Na kratko morate napisati največ dve strani in po možnosti eno. V članku so opisani koristni nasveti za pisanje življenjepisa in glavne napake v njem.

Pravila kompilacije

To je najbolje narediti na hladni glavi, natančno upoštevati vse besede. Ne pozabite, da vas delodajalec ob branju življenjepisa oceni na podlagi napisanega na papirju. In ko je besedilo bolj jedrnato, večja je verjetnost, da boste dobili osebni intervju. Če želite ostati zunanji sodelavec, lahko v svojem življenjepisu močno pretiravate.

Nadaljuj nasvete:

  1. Zapomnite si vse svoje pozitivne lastnosti. Previdno izberite tiste najbolj uporabne in napišite na kos papirja. Primerjajte posebnosti predlaganega dela in vaše osebne lastnosti. Kaj je najprimernejše, nato napišite v življenjepis.
  2. Delovne izkušnje v drugih podjetjih. Opišite, kolikor je mogoče, svoje zasluge pri delu za nekatera podjetja. Kako na primer z optimizacijo delovnega procesa povečate dobiček svojega podjetja za 13%. Ali pa ste, kot ste pridobili spretnost družabnosti ali dober govornik.
  3. Ne pretiravajte z dizajnom. Podčrtanih ali umetnih pisav ni potrebno. Pišite v standardne pisave in označite le najpomembnejše.
  4. Pokažite sorodnikom in prijateljem, naj cenijo.

Kaj napisati o sebi

Pomembno je strukturirati informacije, da bo delodajalec lažje bral. Ta a priori vam daje prednost pred drugimi iskalci zaposlitve.

  1. Ime z datumom rojstva.
  2. Kaj želite dobiti od objave, kakšen je namen naprave, da deluje.
  3. Pustite svoje stike. Na primer, osebno telefonsko številko ali pošto.
  4. Družinski status.
  5. Izkušnje v podobnih podjetjih z opisom osebnih dosežkov.
  6. Vaše zasluge, naslednje je, kako jih pravilno napisati.

Moč značaja v življenjepisu: primeri

Če jih nimate na tem področju dejavnosti, vendar bi morali nujno priti tja, poglejte. Nekaj ​​da. Vsak človek je v nečem naravno nadarjen. Vredno je razumeti, kaj je vaša obrt, in se začeti ukvarjati z njo. V nasprotnem primeru se obsojate na dolgočasno, dolgočasno življenje na napačnem mestu in z napačnimi ljudmi. Oseba, ki nima možnosti predstavitve, naslavlja take članke. Moč znakov v življenjepisu - vzorec:

  1. Spomni se svoje preteklosti. Vsaka oseba je edinstvena; poskusite analizirati situacije iz svojih izkušenj. Kako ste se obnašali v ekstremnih situacijah, komunicirali z različnimi ljudmi. Na primer, spomnite se svojih študentskih let in mesta, ki ste ga zasedli v timu. Ali je bil vodja - odgovornost; vodil skupino - humor, karizma, prirojeni optimizem; odličen študent - um, sposobnost učenja, logika, dober spomin; aktivist - fleksibilnost razmišljanja, visoka čustvena inteligenca.
  2. Na katerem področju dejavnosti ste najbolj produktivni. Predstavljajte si: radi brskate po internetu. Nenavadno je to tudi pozitivna kakovost. Odlikuje vas hiter zajem informacij, vendar ga ne imejte v mislih dlje časa. Hitro analizirate, imate posnetek razmišljanja, kar pospeši postopek odločanja. Pozitivno kakovost najdete v absolutno vsem. Še en primer: ste ljubitelj spletnih iger. O vas lahko varno rečete: poskušate biti boljši kot včeraj. Navsezadnje je to posebnost spletnih iger - vedno se razvijajte.
  3. Opravite preizkuse osebnosti. Tukaj vam ni treba posebej razmišljati, rezultati bodo negativni in pozitivni.

Sodobni svet je svet ljudi, ki se znajo predstaviti. Družabnost, dobro brane, vodstvene lastnosti - to bi človek moral kombinirati. In to je še posebej potrebno na področju trženja in prodaje.

Prednosti znakov v življenjepisu prodajalca

V običajnem smislu je prodajalec teta Zina iz bližnje trgovine. Vendar to ne drži. Prodajalec je lahko vsaka oseba, ki izdelek predstavi z namenom prodaje. Za uspešno prodajo mora imeti prodajalec določeno skladišče značaja in temperamenta. Njegove značilnosti: odzivnost, odprtost, družabnost, sposobnost, da se zberemo z ljudmi in pokažemo sebe in blago z najboljše strani.

Zato ne more vsakdo postati prodajalec, če pa to resnično morate, lahko poskusite. Najprej v življenjepis napišite jakost znaka, ni nujno, da ga pošljete delodajalcu. Razmislite, kako vam lahko kakovost pomaga pri prodaji. Na primer, ste izjemno natančen pedant. V življenjepisu lahko napišete "Dobro mislim in brez napak dam spremembe. Z mano ne boste imeli težav s pomanjkanjem denarja ali blaga."

Zaključek

Poskusite, da ne boste pretiravali s svojimi močmi v življenjepisu. In vedno napišite samo resnico, strukturirajte svoj opis sebe. Če bo življenjepis uspešen, boste poklicani na osebni sestanek. Glavna stvar je, da ne skrbite, morali bi razumeti, da ste profesionalec na svojem področju. Tudi če v resnici ni.