karierno upravljanje

Strokovni preizkusi za uslužbence Ministrstva za notranje zadeve. Katere je treba izvesti in zakaj to storiti?

Kazalo:

Strokovni preizkusi za uslužbence Ministrstva za notranje zadeve. Katere je treba izvesti in zakaj to storiti?
Anonim

Vsak poklic je značilen nabor posebnih dolžnosti, dejanj in zahtev v zvezi z zaposlenim. Zlasti delo z ljudmi vključuje določene standarde obnašanja specialistov. Kako veste, ali ste sposobni delati, recimo, kot zdravnik ali učitelj? Imate dovolj spretnosti, znanja in potrpljenja za delo na ministrstvu za notranje zadeve?

Preizkusi strokovnosti

Za določitev lastnosti vašega značaja obstajajo določeni testi. Pomagajo ugotoviti, kaj lahko počnete in uporabljate pri svojem delu in česa se morate izogibati, da po letu dni ne boste končali na bolniški postelji z živčnim zlomom. Otroci so še v šoli in med študijem v maturantskih preizkusih sposobnosti. Če odgovorite na določena vprašanja, lahko ugotovite svoje sposobnosti, nagnjenost do katerega koli določenega poklica. Takšne teste v glavnem izvajajo šolski psihologi, psihološka služba v zaposlitvenih centrih. Posebna pozornost je namenjena primernosti policistov.

Zakaj policisti opravljajo preizkuse strokovnosti?

V praksi je veliko situacij, ko uslužbenec Ministrstva za notranje zadeve ne more objektivno oceniti, kaj se dogaja. Razlogov je dovolj: od podkupnin do družinskih vezi zaposlenih, prikrivanja zločinov. Da bi to naredili, so uvedli obvezno testiranje zaposlenih na Ministrstvu za notranje zadeve glede ustreznosti njihovega poklica.

Glede na rezultate psiholoških raziskav je mogoče ugotoviti, ali je človek sposoben junaških dejanj, ali lahko žrtvuje svoje interese, ali ima ustrezno raven odgovornosti in domoljubje. Preizkusi primernosti Ministrstva za notranje zadeve lahko kažejo tudi osebnostne težave, brez katerih je nesprejemljivo delo v organih. Vsi testi za ugotavljanje poklicne primernosti so razdeljeni na dva velika bloka. Prvi določa splošne osebnostne lastnosti zaposlenega, pozitivne in negativne vidike, interese, sposobnosti in vrednote. Drugi blok opozarja raziskovalca na obstoječa odstopanja od norme v človekovem vedenju.

Večfaktorski testi za zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve

Za sestavljanje osebnostnih lastnosti imajo psihologi velik arzenal testov. Omogočajo sestavljanje celotnega kompleksa osebnih lastnosti in lastnosti ter napovedovanje človekovega vedenja v stresnih situacijah. Ti testi vključujejo: Kettelov vprašalnik, MMPI2, Sondijevo tehniko, Bass-Darki test, CPI. Najpogosteje so univerzalni testi precej veliki in jih traja veliko časa, zato se na mnogih oddelkih uporabljajo avtomatski psihološki testi za poklicno primernost. S pomočjo teh tehnik kadrovski specialist pripravi splošni osebnostni profil.

Ozko usmerjeni testi za odkrivanje težav

Obstajajo določene poudarjene osebnostne lastnosti, ki jih imenujemo naglaševanja. V različnih ekstremnih situacijah se lahko pojavi ranljivost teh lastnosti znakov, kar je za policista nesprejemljivo. Pri izvajanju ozko usmerjenih testov za poklicno primernost specialist prepozna slabosti zaposlenega. Glavna delovna orodja psihologa so takšne metode, kot so vprašalnik Leary, Jan Strelyau, KOT, Myers-Brigs test, CPM-A J. Raven.

Drugi blok se ne uporablja vedno, le če obstajajo sporna vprašanja v vedenju in pogleda na človeka. Po opravljenem nizu testov specialist zaključi, da je konkretni uslužbenec Ministrstva za notranje zadeve strokovno sposoben. Tako resen pristop je povezan s povečano čustveno izgorelostjo policistov. Prednost imajo zanesljivi, odgovorni, odločni, domoljubni, nedržavniški, duševno stabilni kandidati.