zaposlovanje

Delo v MegaFonu: pregledi zaposlenih

Kazalo:

Delo v MegaFonu: pregledi zaposlenih

Video: Delo na daljavo: Hitri nasveti (pregled delovnega mesta) 2024, Junij

Video: Delo na daljavo: Hitri nasveti (pregled delovnega mesta) 2024, Junij
Anonim

Le kdo si ne bi želel delati v velikem podjetju? Takšne organizacije zaposlenim vedno izplačujejo dobro plačo in dodatne bonuse za izvajanje načrta ter zagotavljajo zdravstveno zavarovanje in druga socialna jamstva. Vse to in še veliko več obljublja delo v MegaFonu. Mnenja nekdanjih zaposlenih v podjetju o tem pa niso vedno tako spodbudna. Razlogov za to je seveda veliko. Kaj se zdi resnično in kaj ne?

Delovni pogoji

Med pogovorom s potencialnim delodajalcem so eno glavnih vprašanj, ki vlagatelja zanimajo, delovni pogoji. Malo ljudi si želi delati na prostem ali med kosilom iskati kraj za majhno malico. Vendar tukaj sploh ne bi smeli skrbeti. Delo v pisarni MegaFon za katerega koli zaposlenega je organizirano tako, da se lahko med odmorom vedno sprosti.

V katerem koli, tudi najmanjšem komunikacijskem salonu je opremljena soba za sprostitev. Seveda bo imel le najbolj potrebne stvari: hladilnik, mikrovalovno pečico in seveda mizo s stoli. Poleg tega se zaposlenim kupi čista pitna voda in celo minimalni nabor jedi. Kljub temu, da delavci hrane ne prodajajo, ima vsak salon potrebno opremo za osebno higieno. Vse se naredi zato, da bi bil zaposleni na MegaFonu kar se da udobno. Pregledi inšpekcije dela poudarjajo dejstvo, da podjetje skrbi za udobje svojih zaposlenih.

Urnik

Nič manj pomemben je urnik, v katerem bo delavec delal. Delo v salonu MegaFon pomeni delo v izmenah, saj vse pisarne delajo brez prostih dni in odmorov. Po eni strani je zelo priročno. Ni treba prositi za potovanje do vladne agencije. Ob delavnikih je članstvo v fitnes klubu in vstopnice za kino cenejše. Študenti lahko urnik dela prilagodijo tako, da zamudijo najmanj pouk.

Po drugi strani pa morate biti pripravljeni na delo med vikendi, ko počiva celotna družina ali prijatelji. Pomembno je tudi upoštevati, da je premik lahko do 12 ur. Sprva je delo v takem ritmu težje kot v običajnem petdnevnem obdobju. Toda tisti, ki so se tega navadili, običajno najdejo več plusov kot minusov. Poleg tega je z urnikom izmene možna obdelava, zahvaljujoč kateri lahko ob koncu leta dobite dodatno plačilo. A vseeno bo delo pri MegaFonu. Mnenja zaposlenih, ki so prejeli tako "trinajsto plačo", zelo zgovorno govorijo v prid izmenskem delu.

Raven plače

In vse seveda zanima, toda koliko zasluži uslužbenec takega komunikacijskega salona vsak mesec? Znesek, ki ga bo prejel, je odvisen od številnih dejavnikov. Njegova plača je sestavljena iz dveh delov: stalna stopnja in bonus. Prvi del se lahko spremeni le enkrat na šest mesecev po ponovni potrditvi vseh zaposlenih. Toda drugo je v celoti odvisno od samega zaposlenega. Bolj ko prodaja naprave, privlači nove naročnike in povezuje dodatne storitve, več bo njegova premija. Pogosti so primeri, ko je 2-krat višja od same stopnje.

Tisti, ki so se odločili, da je delo v MegaFonu zanje primerno, povratne informacije o njem niso več pomembne. Veliko je odvisno od same osebe. Toda eno je jasno, da podjetje naredi veliko, da zaposleni delajo v človeških razmerah. Kot odgovor je potrebna le ena stvar - odlično izpolniti svoje dolžnosti.