karierno upravljanje

Sami smo odgovorni za svojo srečo: zakaj se ne bi počutili krive zaradi spremembe službe

Kazalo:

Sami smo odgovorni za svojo srečo: zakaj se ne bi počutili krive zaradi spremembe službe

Video: CARP FISHING 🐟 CATCHING HUGE CARP at THE SOCIAL 3 - FULL MOVIE 2024, Junij

Video: CARP FISHING 🐟 CATCHING HUGE CARP at THE SOCIAL 3 - FULL MOVIE 2024, Junij
Anonim

V nekem trenutku ste začeli dvomiti, da ste izbrali pravo pot v svoji karieri in začeli ste misliti, da ste obtičali tam, kjer ne spadate. Razlogi za takšno razmišljanje so lahko različni. Morda ste bili v mladosti naivni, da resno razmišljate o življenju, ki ga želite živeti; ali ste pri svojem delu naleteli na težave, ki jih niste predvideli in jih ne morete sprejeti. Ne glede na razlog, ste spoznali, da želite zamenjati službo, hkrati pa se počutite krive za to odločitev. Za spremembo službe se ne bi smeli počutiti krive in za to obstaja več zelo dobrih razlogov.

Zaželiš si srečo

Če se zaradi trenutne kariere počutite, da so vam krila odrezana, je čas za spremembo. Na primer, osem ur delate za računalnikom ali razvrščate kup kosov papirja, ko vam je resnično všeč osebna komunikacija z ljudmi. Če vam situacija ni kos, naredite nekaj v zvezi s tem, da najdete srečo.

Na tem mestu ne morete produktivno delati.

Če človeku ni všeč to, kar počne, je njegova reakcija precej predvidljiva: od dela ni užitka, edino je počakati na konec delovnega časa. V takšnih pogojih se je težko osredotočiti na delo. Razmislite o uporabi svojih spretnosti in sposobnosti pri delu, ki vam ustreza.

Mednarodni dan polarnega medveda: nagrajeni foto natečaji

Otroške sanje so se uresničile - za samo 100 rubljev sem prišel v muzej Field of Miracles

Kako narediti čudovit, nenavaden poročni šopek nakita sami

Spremembe v vašem življenju zahtevajo spremembo službe

Ko ste začeli z delom, je bilo morda vaše življenje drugače. Zdaj okoliščine zahtevajo, da vaše življenje in delo ustrezata drug drugemu. Na primer, bili ste samski in vam ni bilo težko biti medicinska sestra. Zdaj ste ustanovili družino in imate otroke, ki prav tako potrebujejo 24-urno oskrbo. V službo ne morete več potovati kadar koli za nedoločen čas. Morda potrebujete novo službo, ki bo bolj trajna in stabilna.

Delo škoduje vašemu zdravju

Nekatere specialitete morda preprosto niso primerne za vas, saj se zaradi dela v tem kraju vaše zdravje slabša. Na primer pisarniško delo je večinoma sedeče: če dolgo časa sedite za mizo 8 ur 5 dni v tednu, ne bodite presenečeni nad težavami s hrbtom. Če so delovni pogoji škodljivi za vaše zdravje ali že vplivajo na vaše počutje, razmislite o spremembi službe. Nima smisla, da bi ves svoj težko zasluženi denar porabili za plačilo bolnišničnih računov.

Ali se želite preizkusiti v drugi posebnosti

Bodite prijazni do sebe in sprejmite željo po uresničevanju na drugem poklicnem področju. Na primer, po šoli ste se odločili postati inženir, ker je prestižno ali so vaši prijatelji vstopili v isto izobraževalno ustanovo. Zdaj, ko ste starejši, ste se preizkusili kot inženir, a spoznali, da vas bolj zanima notranje oblikovanje. Oprostite mladostni neumnosti in poiščite prednosti pri izbiri, ki ste jo naredili nekoč. Še vedno imate čas, da se uveljavite v poklicu, ki vam je všeč.

Elena Stepanenko je razkrila metodo, s katero je izgubila 42 kilogramov

Tjulnji plešejo okoli ledene gore in se zabavajo kot otroci: najboljša podvodna fotografija 2020Zemljevid ne bo pomagal: zgodbe ljudi, ki so izkusili radost, kako so se izgubili

Drugo delo vam bo prineslo novo znanje.

Ne pozabite, da je poskusiti drugje vedno zanimivo. To je odlična priložnost za učenje novih stvari. Čeprav menjava službe pomeni, da morate zapustiti območje udobja, ne dovolite, da vas strah, ki se skriva za krivcem, vara. Morda se bojite začeti iz nič zaradi strahu pred pomanjkljivim znanjem, spretnostmi in primernostjo za zaposlene, s katerimi boste sodelovali. Naj vas ta strah ne zavede. Namesto tega se osredotočite na razvijanje novih veščin, učenje novih stvari in spoznavanje novih ljudi. S tem odnosom se boste počutili bolje.

Dosegli ste finančno stabilnost in zdaj lahko najdete službo po svojih željah

Vsi ljudje ne izbirajo dela v skladu s svojimi hobiji. Obstajajo tisti, ki so si izbrali kariero, da si bodo zagotovili finance. V želji po stabilnosti in bogastvu ni nič sramotnega. Če pa ste že dosegli stabilnost, ki ste si jo želeli, in zdaj razmišljate o spremembi službe, izkoristite priložnost. Ni prepozno, da sledite svojim željam in srcu.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini