karierno upravljanje

Kako napisati vlogo: pomembne točke

Kako napisati vlogo: pomembne točke

Video: TRIGGER ALI PROŽILNE TOČKE, kako proti vozlom v tkivih? 14. prispevek Skrivnosti zdravega telesa 2024, Maj

Video: TRIGGER ALI PROŽILNE TOČKE, kako proti vozlom v tkivih? 14. prispevek Skrivnosti zdravega telesa 2024, Maj
Anonim

Vprašanje, kako napisati peticijo, se poraja pri tistih ljudeh ali javnih organizacijah, ki se morajo za rešitev določenih vprašanj obrniti na vse organe. V skladu s civilnim zakonikom mora biti pisno. Kako napisati peticijo, morate vedeti tudi tisti, ki bodo zaprosili na ustavno sodišče države. Tudi v obliki takega dokumenta se poda prošnja, naslovljena na direktorja izobraževalne ustanove (šole, vrtca, univerze).

Kako napisati vlogo, je odvisno od naslovnika. V vsakem primeru obstajajo posebnosti, ki jih je treba upoštevati. Pri sestavljanju tega dokumenta je treba razumeti, da lahko njegova obravnava povzroči določene posledice. Zato se morate pred pisanjem jasno zavedati njegovega namena. Sama priprava vloge je dokaj standarden postopek, saj gre praviloma za uradni prispevek, v vsaki instituciji najdete nasvete, kako jo sestaviti. Če želite to narediti, se obrnite na zaposlenega, ki je odgovoren za papirologijo. Običajno je to tajnik v sprejemni pisarni uradnika, ki mu je vložena pritožba, ali vodja urada organizacije (ali inšpektor na prihajajočem mestu). Na primer, vzorec vloge za vrtec je mogoče dobiti na oddelku za izobraževanje v lokalni upravi.

Starši ali skrbniki ali dijak sam bi moral pisati na izobraževalno ustanovo, če je star več kot 18 let. Ko dokument pripravi tožilstvo, lahko sodišče in drugi organi v njih izjavljajo različne udeležence v preiskovalnem ali sodnem postopku (odvetnik, tožnik, obsojenec, odvetnik, obdolženec, izvedenec, žrtev itd.). Preučitev je zaupana osebam, katerih pooblastilo vključuje predmet pritožbe. Pooblastila oblasti so določena z zakonom, posebne osebe se lahko dodatno določijo s predpisi, navodili, ukazi.

Ne glede na naslovnika obstajajo splošna pravila za pisanje vloge. Najprej morate pravilno navesti položaj in polno ime oseba, ki ji je pritožba namenjena. Dokument ne more biti anonimen, vsebovati mora vse potrebne podatke vlagatelja, ki so navedeni v vzorcu. Praviloma je to polno ime, naslov za registracijo, telefonska številka za stike. Poleg tega je bolje, da se obravnava vloge ne ustavi, bolje navesti mobilno številko (če obstaja). To je potrebno, ker oseba, ki ji je zaupana preučitev okoliščin pritožbe, nima takšne, in če vlagatelja ne ujame po telefonu, da bi razjasnil pomembna vprašanja, lahko pride do dveh izidov. Ali bo razmislil o drugi zadevi ali pripravil uradni odgovor, ki ne bo nasprotoval zakonu, a prosilcu ne bo vedno ustrezal.

Glavni element pritožbe je povzetek bistva okoliščin, ki so privedle do zahteve za prošnjo. Vlogi morajo biti priloženi vsi dokumenti, ki služijo kot objektivni dokazi. Na koncu se postavi podpis z dešifriranjem in datumom. V besedilu obvezno navedite število izvodov. Eden ostane pri prosilcu.