povzetek

Kako pogosto ljudje krasijo dejstva v svojih življenjepisih?

Kazalo:

Kako pogosto ljudje krasijo dejstva v svojih življenjepisih?

Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 1 2024, Maj

Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 1 2024, Maj
Anonim

Včasih je okraševanje dejstev povsem normalno. Na primer, lahko resnično pretiravate z nekaterimi podrobnostmi, ko gre za število vaših ljubezenskih zmag ali velikost rib, ki ste jih ujeli prejšnji konec tedna. Toda situacija se spreminja, ko gre za obisk zdravnika ali prehod varnostnih kontrol na letališču. Laž je v teh primerih lahko nevarna ali povzroči težave z zakonom.

So pa situacije, ko ljudje lažejo pogosteje kot karkoli. Gre za življenjepis.

Kako pogosto ljudje lažejo v življenjepisih?

Seveda želite biti pošteni do svojega bodočega delodajalca. Vendar se tudi vi želite videti kot profesionalec, zato malce polepšajte dejstva, ko pišete življenjepis.

Nisi sam. Raziskava v ZDA je pokazala, da 26 odstotkov iskalcev zaposlitve, mlajših od 40 let, potencialnim delodajalcem laže v življenjepisih in razgovorih. Zanimivo je, da le sedem odstotkov tistih, starejših od 40 let, stori enako.

Priljubljene lokacije v Lugano, Locarno: Vrh Monte San Salvatore

Katy Perry je pokazala novo pričesko: oboževalci so pevko bombardirali s pohvaloEtiopijci menijo, da je na fotografiji neželeno dobiti turiste: pojasnili so, zakaj

Kvalifikacijske vrzeli

Študija je bila izvedena z namenom preučevanja tako imenovanih vrzeli v kvalifikacijah. Trg dela se razvija, zahteve delodajalcev se hitro povečujejo in 80 odstotkov ljudi opazi, da tega ne upoštevajo.

Toda vrnimo se k naši temi. Ali vas lahko laž v življenjepisu škodi?

Glede na rezultate druge raziskave je 52% kadrovskih direktorjev zavrnilo kandidate, če so ugotovili, da so lagali o svojih prejšnjih delovnih izkušnjah.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini