karierno upravljanje

Podjetje "ARAN": povratne informacije zaposlenih o delu

Kazalo:

Podjetje "ARAN": povratne informacije zaposlenih o delu
Anonim

Danes bomo poskušali z vami ugotoviti, kaj podjetje ARAN dobi od svojih zaposlenih kot delodajalca. Ta trenutek je izredno pomemben. Še posebej za nove potencialne zaposlene. V resnici lahko samo tisti, ki so že sodelovali s podjetjem, povedo, kaj čaka na nove kadre v resnici. In te zgodbe lahko vplivajo tudi na vaše mnenje o zaposlitvi. Ne bi smeli razmišljati, da si je "ARAN" zaslužil ocene delavcev le dobre ali slabe. Namesto tega jih lahko imenujemo dvoumne. Navsezadnje ima vsak delodajalec svoje prednosti in slabosti. Poskusimo ugotoviti, kaj pomeni korporacija.

Področje dejavnosti

Vredno je začeti z opredelitvijo podjetja. Ta trenutek igra precej veliko vlogo za vsakega delodajalca. In v tem smislu "ARAN" dobi zelo dobre ocene. Konec koncev imamo opravka z velikim prevoznim podjetjem.

Kaj počne ona? Dostava in prevoz blaga različnih velikosti po celotni Rusiji. Pravzaprav so te storitve zelo povpraševane. In zato ARAN praktično nima vrednih konkurentov. Kljub temu dejstvu so ocene o podjetju različne. Zakaj se to dogaja? So to naslednji prevaranti, ki vzrejajo vse okoli za denar?

Od kupcev

Sploh ne. Ocene kupcev ARAN so zelo dobre. Večina jih poudarja hitro in kakovostno delo, pa tudi humano ceno. Poleg tega ne moremo omeniti skrbnega odnosa do dostavljenega tovora. Seveda vse to ugodno vpliva na bonitetno oceno podjetja.

Le če govorimo o osebju, s svojim delodajalcem niso posebej zadovoljni. In obstaja več razlogov. O njih bomo izvedeli nekoliko kasneje. Toda ne bojte se takoj in zavrnite zaposlitev. Konec koncev ima ARAN, katerega preglede preučujemo, tudi pozitivne vidike. Poglejmo to korporacijo z vseh strani in poskusimo sklepati o njeni dobri veri.

Službe

Predlagana paleta delovnih mest je pomembna točka. Potencialni zaposleni so nanj pogosto pozorni, še preden se prijavijo na razgovor. In kako stvari potekajo z našim podjetjem?

"ARAN" ocenjuje zaposlene v zvezi s tem izredno pozitivno. Konec koncev to prevozno podjetje najame voznike tovornjakov, voznike, kurirje in vodje. Toda na splošno, kot ni težko uganiti, so vse to navadna prosta delovna mesta.

Izvršni položaji so običajno zasedeni. In tam je pretok osebja minimalen. Kljub temu prosilci ugotavljajo, da je v ARAN resnično mogoče izbrati prosto delovno mesto. Tudi če ga na začetku niste našli. Seveda se vam ni treba zanašati na vodstvene položaje, toda tukaj boste zagotovo našli mesto za navadnega zaposlenega.

Razgovor za službo

Če se odločite za zaposlitev v tej korporaciji, potem je prva stvar, s katero se morate soočiti, intervju. Ta trenutek navdušuje marsikoga. Tu pa podjetje "ARAN" dobi precej dobre povratne informacije od zaposlenih.

Zakaj je tako? Najprej v pisarni, kamor boste povabljeni, kraljuje prijetno mirno vzdušje. Vzdušje tukaj resnično spodbuja pogovor.

Drugič, sam postopek dialoga bo najverjetneje potekal brez nepotrebnega stresa. V nekaterih mestih lahko včasih pride do določene arogancije s strani vodstvenih kadrov za zaposlovanje. Le takšni primeri se zelo hitro ustavijo. Na splošno bo celoten intervju odličen. Tako zaposleni opisujejo postopek.

Tretjič, če življenjepisa ne boste imeli, to ne bo težava. Vse povejte in napišite sami. Tudi transportno podjetje "ARAN" od zaposlenih prejme odlične povratne informacije o poteku razgovora, da vam povedo o prostih delovnih mestih in odgovorite na vsa vprašanja. Se pravi, lahko takoj ugotovite, kaj vas čaka pri zaposlitvi. Ta trenutek v večini podjetij ni.

Obljube

Sledijo obljube korporacije. Navsezadnje so mamljive ponudbe, ki nas zanimajo pri iskanju zaposlitve. In tukaj "ARAN" prejema tudi dobre ocene voznikov in drugega osebja. V smislu, da poslovodstvo ponuja zelo zanimive pogoje nagrajevanja in organizacijo delovnega procesa kot celote.

Za kaj se gre? O tem, kaj vam bodo povedali o normaliziranem delovnem urniku, visokih plačah, dodatkih, dodatkih, plačanih počitnicah in bolniških odsotnostih. Poleg tega ne pozabite, da "ARAN" vsem svojim zaposlenim zagotavlja plačilo z "belo" shemo. Brez ovojnic! Samo pošten zaslužek in tudi ne majhen. Seveda bo vse to potencialnega zaposlenega prisililo, da se ustali s podjetjem. Tako govorijo zaposleni, ki so že postali del ARANE.

Urnik

Morda se le na tem koncu končajo vsi izjemno dobri vidiki korporacije. Resničnost vas lahko razočara. In prva stvar, nad katero se zaposleni pogosto (vendar ne vedno) pritožujejo, je urnik dela.

Za motorje se normalizira od 8:00 do 20:00. Toda ostalo osebje - ne. Edine izjeme so nožni kurirji. Delajo po urniku izmen, ki so ga izbrali med zaposlitvijo (2/2, 3/2, 5/2) od 9:00 do 18:00. Torej, "izjemni" zaposleni imajo glede delovnega dne dobra mnenja.

Toda tu na primer podjetje ARAN dobiva daleč od najbolj pozitivnih ocen na področju voznikov in menedžerjev po telefonu. Vse to je posledica dejstva, da delovni dan ni standardiziran. Da, in ne morete predvideti, kdaj naj počakate na prost dan. Dejansko ima večina osebja v organizaciji take odmore. Kot takega ni odmora za kosilo. In, kot mnogi trdijo, morajo delati 12-15 ur na dan. Strinjam se, to sploh ni tisto, kar so obljubili med intervjujem.

Socialna jamstva

Naslednja točka, ki povzroča mešane občutke, je socialni paket, ki ste ga obljubili. Iskreno povedano, ocene "ARAN" o delu na splošno zaslužijo dobro. Čeprav je v tem sistemu nekaj pomanjkljivosti.

Na primer, mnogi pravijo, da je tu plačilo za počitnice in bolniške odsotnosti, vendar z zamudo. Plačila prihajajo nič manj kot obljubljena, le prepozno. Malenkost, a vseeno neprijetna.

Mnogi nimajo odmora za kosilo, kar je primerno za vsakega zaposlenega. Šele zdaj na primer nihče ne nadzoruje voznikov. Odmor za kosilo si lahko privoščijo kadar koli za njih.

Kar zadeva plačilo materinstva, tudi tukaj ni vse tako preprosto, kot se morda zdi na prvi pogled. Če na primer dlje časa delate v korporaciji, boste res dobili denar. In brez odlašanja. Toda mladih deklet, ki bodo kmalu rodile otroke, v resnici niso zaposlene v ARAN. In tudi noseča. Tako to včasih nekatere odvrne. Toda po mnenju delavcev ni prevare. O tej funkciji boste na razgovoru obveščeni.

Plača

Podjetje "ARAN" (Moskva) prejema ne najboljše ocene zaposlenih glede plač. Situacija je povsem enaka tudi v drugih mestih Rusije. Toda zakaj je tako?

Težava je v tem, da vam ob zaposlitvi na določenem delovnem mestu obljubljajo od 35.000 rubljev plače. Toda, kot se pozneje izkaže, "beli" zaslužek ne bo večji od 10.000 rubljev. Vse drugo je siva plača. Pravzaprav vam zagotavljajo plačo v ovojnici. Takšna dejanja niso podobna stabilnemu zaslužku.

Poleg tega je včasih pri izračunih goljufija. Na primer, najpogosteje se to zgodi z vozniki. Stroški naročila napovedujejo nekajkrat nižje kot v resnici. Izkazalo se je, da vodstvo razliko vzame zase. Ni prav lepo, kajne? Vendar to niso tako pogosti primeri.

Toda tu vam po številnih mnenjih plačujete predplačilo in ne odlašajte z izračunom. V nekaterih primerih si lahko zaprete oči pred "sivim" zaslužkom in pred neko goljufijo, če vsa sredstva pridejo točno na čas.

Pogoji

Ocene "ARAN" postanejo grozne, pogosto zaradi delovnih razmer, ki jih podjetje ponuja svojim zaposlenim. To še posebej velja za tiste, ki nenehno delajo v pisarni ali v skladišču. Vozniki in vozniki s kurirji so v tem smislu imeli srečo.

Če ste izbrali prosto delovno mesto, ki od vas ne zahteva posebnih premikov, se nato pripravite na nehitarne razmere, zadušitev, vlažnost in majhne neudobne prostore. Tako zaposleni opisujejo pisarniško delo.

Toda na avtomobilih in peš so razmere boljše. Še več, vozniki so tu imeli največ sreče. Opažajo, da ni spremljanja premikov. To pomeni, da se lahko z osebnim avtomobilom enostavno in enostavno odpravite po lastnem podjetju in se nato vrnete na pot. Glavna stvar - da je bila naloga opravljena pravočasno.

Kot vidite, je "ARAN" (prevozno podjetje) zaslužil mešane ocene zaposlenih o svojem delu. In zelo težko je karkoli svetovati glede zaposlitve. Vsak se odloči sam zase. Za začetek pretehtajte vse prednosti in slabosti podjetja in šele nato naredite zaključke. Če pa ste pozorni na statistiko, potem celo manjši negativi in ​​opustitve prisilijo ljudi k pisanju negativnih povratnih informacij. In to prestraši nove zaposlene.