karierno upravljanje

Katastrski inženir: register. Vprašanja katastrskega inženirja

Kazalo:

Katastrski inženir: register. Vprašanja katastrskega inženirja
Anonim

Zvezna zakonodaja Rusije od leta 2007 določa, da lahko pripravo dokumentov, potrebnih za registracijo katere koli nepremičnine, izvaja izključno katastrski inženir, ki deluje le na podlagi lastnega kvalificiranega potrdila. Izdaja se le ob upoštevanju naslednjih zahtev:

  • državljanstvo Ruske federacije;
  • srednješolsko izobraževanje na eni od posebnosti, ki ga odobri državni organ, ali višje, ki se pridobi le v akreditirani ustanovi;
  • pomanjkanje kazenske evidence, povezane z namerno kršitvijo.

Vse to je navedeno v vlogi za opravljanje testov, h kateri so nujno priloženi vsi potrebni dokumenti. Potrdilo se izda šele po opravljenem posebnem izpitu. Ta dokument nima datuma veljavnosti in ozemlja. Izvršni organ v enem dnevu pošlje kopijo izdanega dokumenta računovodskemu organu, katastrski inženir pa prevzame svoje naloge, potem ko se podatki o njem pojavijo v državnem registru.

Informacije o seznamu

Register katastrskih inženirjev vključuje:

  • Polno ime;
  • Datum in kraj rojstva;
  • telefonska številka, poštni in elektronski naslov;
  • osebni podatki o potnem listu;
  • datum izdaje potrdila o kvalifikaciji in njegova številka;
  • datum in razlog za preklic dokumenta.

Te informacije so javno dostopne in objavljene na uradni spletni strani katastrske registracije na internetu. Lahko ga prejme vsak, ki je predhodno izpolnil poseben prijavni obrazec. Odgovor na zahtevo bo pripravljen v 5 dneh od datuma registracije. Podatke o specialistu samodejno izključimo samo v primeru smrti, kar bo potrjeno s potrdilom.

Oblike dejavnosti

Zakon določa, da lahko katastrski inženir dela:

  • kot zasebni podjetnik;
  • kot zaposleni v podjetju na podlagi pogodbe o zaposlitvi.

Neprofitna združenja za katastrske inženirje za:

  • zagotavljanje pogojev za njihovo poklicno dejavnost;
  • določitev obveznih pravil za izvajanje svojega dela in etike;
  • spremljanje skladnosti s temi zakoni;
  • organizacija tečajev za nadaljevanje izobraževanja.

Take organizacije lahko:

  1. Zastopati interese svojih članov v odnosih z organi, ko izdajo zavrnitev katastrske registracije.
  2. Ustvari interna pravila za vse člane.
  3. Izvajati nadzor nad delom svojih zaposlenih v smislu skladnosti s pravili.
  4. Informacije o rezultatih dela prejmite od računovodskega organa.
  5. Razmislite o pritožbah na delo svojih članov.
  6. Uporabite predvidene ukrepe odgovornosti.

Vprašanja katastrskega inženirja

Potrjevanje bodočih strokovnjakov se izvaja s posebno programsko opremo, ki zagotavlja usposobljen izpit na delovnih mestih v realnem času. Od leta 2010 uradna spletna stran ruskega registra objavlja vprašanja in odgovore za prihodnji izpit in celoten seznam regulativnih dokumentov, ki bodo potrebni za nadaljnje delo.

Vlogo za potrdilo je mogoče predložiti kateri koli komisiji, ne glede na registracijo. Zahteva se obravnava v 5 dneh, ponovni izpit se zgodi šele po dveh mesecih od datuma prejšnjega poskusa. Za opravljanje testov so vsi kandidati razdeljeni v skupine, število ljudi v njih je odvisno od materialnih in tehničnih zmožnosti komisije. Če kandidat za delovno mesto ne bi mogel priti iz pravega razloga, mu je dovoljen izpit opraviti z drugo skupino, v drugih primerih pa bo potrebno ponovno pisanje prijave.

Postopek preskušanja

Prva stvar, ki jo mora kandidat opraviti pred izpitom, je, da potrdi svojo identiteto in predloži dokumente o svoji izobrazbi. Nato v računalnik vnese svoje osebne podatke in nadaljuje s testiranjem. Test vključuje vprašanja katastrskega inženirja v količini 80 kosov, na vsako ima le en pravilen odgovor. Čas, namenjen izpitu, je 120 minut. Preskus se šteje za opravljen, če je vlagatelj pravilno odgovoril na vsaj 64 vprašanj. Rezultati so postali znani tistega dne. Izvleček iz zapisnika seje komisije je mogoče dobiti na pisno zahtevo.

Vlagatelj se lahko v primeru nestrinjanja z rezultati testov vedno pritoži. Upoštevanje se opravi v roku enega meseca, če bo zadovoljen, bo zagotovljena možnost ponovnega opravljanja izpita.

Razlogi za preklic certifikata

Dokument se lahko izbriše v naslednjih primerih:

  • če je ugotovljeno dejstvo ponarejenih dokumentov za pridobitev akreditacije;
  • če obstaja sodna odločba ali razsodba, ki določa odvzem katastrskemu inženirju pravico, da za določeno obdobje izvaja dejavnosti;
  • vložitev osebne vloge za preklic dokumenta;
  • prejema več kot 10-krat zavrnitev registracije spletnega mesta po inženirskem delu ali pripravi ustreznih dokumentov.

Na odločitev o odvzemu potrdila kvalifikacijske komisije se lahko vloži pritožba na sodišču.

Kakšen je zaključek katastrskega inženirja?

Kadar se izvajajo geodetska evidenca in knjigovodstvo zemljišč, je zelo pomembno sestaviti pomemben dokument, ki je del besedilnega načrta. Mnenje uradnika za katastrsko registracijo mora biti v naslednjih primerih vključeno v glavni dokument:

  1. Če je med postopkom preverjanja odkril netočnosti v podatkih o mejah spletnega mesta, ki so bile določene prej. To velja za zemljišča različnih občin. Potrebno je, če obstajajo ovire za registracijo spletnega mesta ali za spremembe.
  2. Če je bilo zaradi dela potrebno razjasniti lokacijo meja.
  3. Po presoji specialista, ki opravlja delo, da upraviči prej pridobljene rezultate, na primer, če je treba potrditi velikost dodeljenih parcel.

Za zaključek vedno obstajajo predlogi, kjer katastrski inženir daje informacije o odpravljanju težav, ugotovljenih med revizijo.