intervju

Imenovanje delovnega mesta: Kako uspešno opraviti razgovor

Imenovanje delovnega mesta: Kako uspešno opraviti razgovor

Video: predstavitev zaposlitvenega razgovora 2024, Maj

Video: predstavitev zaposlitvenega razgovora 2024, Maj
Anonim

Kateri intervju se lahko šteje za uspešnega? Seveda je po tem prejel pritožnik. Prijava na službo je zelo odgovoren in pomemben postopek, zato se morate nanjo pripraviti vnaprej

Trije koraki do kariere

Preden lahko opravite razgovor za službo, morate predhodno telefonski pogovor z delodajalcem. Med telefonskimi pogovori je zelo pomembno narediti ustrezen vtis - to je prva stopnja osebne komunikacije s potencialnim šefom. Mogoče je seveda, da bo v tej fazi tajnik organizacije komuniciral s prijaviteljem, a tudi v tem primeru bo svoje mnenje o razpisanem kandidatu zagotovo delil z delodajalcem. Prijavljanje za službo bo toliko bolj verjetno, če se bo kandidat v predhodnem telefonskem razgovoru izkazal za proaktivnega in zainteresiranega za pridobitev določenega delovnega mesta. Če želite to narediti, morate postaviti vprašanja: o prostih delovnih mestih in kariernih priložnostih, o delodajalcu (njegov priimek, ime in mecena), bodite prepričani - o točnem naslovu podjetja in o času, za katerega je razpisan razgovor. Poleg tega so lahko informacije o tem, ali boste med intervjujem morali opraviti preizkuse ali izpolniti vprašalnike.

O tem, kako iti na razgovor za delo tako, da bi zagotovili zaposlitev, na katero se prijavitelj prijavlja, smo že večkrat govorili. Glavna stvar ostaja ena: na komunikacijo s potencialnim delodajalcem mora biti skrbno pripravljena. Najprej morate poskrbeti za dokumente, ki bodo morda potrebni za razgovor: življenjepis (2 izvodi), potni list, diplome in spričevala (univerza, dodatno izobraževanje, tečaji). Ne pozabite pa, da morate s seboj vzeti le tiste dokumente, ki so povezani s poklicnimi veščinami, ki vam omogočajo, da se prijavite na določeno delovno mesto. Nato se lahko seznanite z informacijami o podjetju, preučite smer njegovega delovanja, uspehe, da dokažete znanje, pridobljeno med intervjujem, in poudarite svoje zanimanje za sodelovanje.

Prijava na delovno mesto bo uspešnejša, če kandidat na sestanek pride nekoliko prej kot je predviden čas, lahko odgovori na najbolj spolzka vprašanja (ti običajno vključujejo vprašanja o želeni plači ali razlogih za odhod iz prejšnje zaposlitve). Seveda morate biti sposobni jasno artikulirati svoje prednosti pred drugimi kandidati, poudariti prednosti, povedati o dosežkih.

V nobenem primeru ne bi smeli negativno govoriti o svojih nekdanjih sodelavcih ali šefu - delodajalci raje zaposlujejo prožne in zveste ljudi, ki se zanašajo samo na sebe in samozavestne. Trajanje zgodbe o sebi ne sme presegati 2-3 minute - vse ostalo ni zanimivo za osebo, ki vodi razgovor. Če želite uspešno opraviti intervju, morate jasno in lakonično odgovoriti na vprašanja, pa tudi sami jih zastavljati. Ne pa o plačah in ne o delovnem urniku - take podrobnosti je mogoče razjasniti šele, ko delodajalec neposredno pove (ali jasno pove), da bo kandidat sprejet na delovno mesto.

Tretja faza uspešnega intervjuja je nastop. Kot veste, jih vedno pozdravljajo "po oblačilih", zato je zaposlitev zaposlitve resen razlog za skrb za urejena in čista oblačila. Glede na resnost položaja, na katerega se kandidat prijavlja, lahko izberete strogo poslovno obleko ali samo likalno majico in hlače. Seveda to ne zagotavlja želenega dela, ki je bolj odvisno od poklicnih znanj in izkušenj, vendar bo v primerjavi z drugimi kandidati urejen kandidat izgledal bolj obetavno.