karierno upravljanje

Opis delovnega mesta namestnika direktorja za proizvodnjo: dolžnosti, pravice, odgovornosti

Kazalo:

Opis delovnega mesta namestnika direktorja za proizvodnjo: dolžnosti, pravice, odgovornosti

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Julij

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Julij
Anonim

V vsakem velikem podjetju je za delovno mesto namestnika vodje proizvodnje potreben delavec. Ta zaposleni je vključen v organizacijo izdelkov podjetja, nadzoruje njegovo kakovost in pravočasno izpolnjevanje služb svojih nalog. Prav tako se pod strogim vodstvom svojega šefa ukvarja z uvajanjem novih metod in sistemov v podjetje. Vzorčni opis delovnega mesta namestnika direktorja za proizvodnjo mora vsebovati seznam splošnih določb organizacije, znanje zaposlenega, ki se prijavlja na to delovno mesto, njegove dolžnosti in funkcije ob upoštevanju potreb določenega podjetja, pa tudi pravic in odgovornosti. Za pripravo in odobritev tega dokumenta je odgovoren generalni direktor podjetja. Navodila morajo vsebovati vse datume in podpise, tako menedžerjev kot zaposlenega, sprejetega na delovno mesto, ki potrjuje, da so prebrali informacije, ki jih vsebuje.

Določbe

V opisu delovnega mesta namestnika generalnega direktorja za proizvodnjo je navedeno, da je zaposleni na tej funkciji oseba iz vodstvene ekipe podjetja.

Da bi ga zasedel, mora specialist pridobiti višjo tehnično izobrazbo. Poleg tega mora delati na ustreznih položajih, odvisno od področja, v katerem se podjetje razvija, kjer dela, vsaj tri leta. Delo ali odstranjevanje s položaja lahko zagotovi samo glavni direktor organizacije.

Osnovno znanje

Opis delovnega mesta namestnika direktorja proizvodnega podjetja pomeni, da je dolžan poznati vso organizacijsko in upravno dokumentacijo ter druge regulativne akte, povezane s proizvodno in poslovno dejavnostjo objekta ali lokacije, ki mu je zaupana. Prav tako bi moralo njegovo znanje vključevati informacije o tem, kako se organizacija izvaja in o tem, kakšna tehnologija se gradi.

Razumeti mora oblikovalske ocene. Poleg tega opis delovnega mesta namestnika direktorja za gradbeno proizvodnjo nakazuje, da bi moral poznati njegova pravila in norme, poleg tega pa tudi razumeti tehnične pogoje, v katerih je treba izvajati gradbena dela, in sprejeti naloge za namestitev in zagon.

Drugo znanje

Razumeti proizvodne in poslovne dejavnosti, glede na to, po katerih standardih se izvaja delo, kakšno plačilo zanje plačuje. Vedeti, kakšne odnose ima podjetje, v katerem sodeluje s strankami in podizvajalci, po katerem sistemu poteka proizvodna in tehnološka oprema ter razpored gradbenega podjetja.

Nenehno zanima paleta gradbenih materialov, znanstveni in tehnološki dosežki v gradbeništvu in podobno. Poznati mora tudi osnove organizacije proizvodnje, gospodarstva in metod upravljanja. Znanje tega zaposlenega mora vključevati tudi vse regulativne, pravne in druge dokumente, ki se nanašajo na organizacijo, kjer dela, vključno z delovnim urnikom, skladnostjo s sanitarnimi standardi, požarno varnostjo in tako naprej.

Odgovornosti zaposlenih

V skladu z opisom delovnega mesta namestnika vodje proizvodnega podjetja mora specialist upravljati vse dejavnosti podjetja. Vključno z zagotavljanjem pravočasnega zagona objektov, nadzora nad zagonom, gradbenimi in inštalacijskimi deli, on pa preverja količino uporabljenih materialov in kakovost končnega objekta.

Vsa dela organizira tako, da so v skladu z projektnimi dokumenti, gradbenimi kodeksi in specifikacijami, tehničnimi specifikacijami in drugo dokumentacijo, ki zagotavlja vrhunsko upravljanje. Zagotavlja, da proizvodnemu zaporedju sledi tehnično zaporedje različnih vrst del.

Opis delovnega mesta namestnika direktorja proizvodnje kaže, da bi se moral ukvarjati z razširjanjem naprednih delovnih metod in tehnik za upravljanje s človeškimi viri ter podjetju predložiti vse potrebne dokumente za gradnjo. Oseba na tem položaju se ukvarja z usklajevanjem vlog za vse potrebne naprave, stroje in drugo opremo, prav tako nadzoruje izvedljivost njihove uporabe.

Njegove odgovornosti vključujejo tudi izpolnjevanje tehničnih dokumentov in organiziranje računovodstva dela, ki ga opravljajo zaposleni v podjetju. Pri delnem ali popolnem zagonu gradbenega objekta mora biti prisoten na sestankih in pogajanjih s strankami.

Funkcije

Poleg tega opis delovnega mesta namestnika direktorja proizvodnje nakazuje, da bi moral organizirati pripravo nalog za podizvajalske organizacije in neposredno sodelovati pri sprejemanju teh del. Njegove odgovornosti vključujejo zagotavljanje proizvodnje s tehnološko opremo, vključno z zaščitnimi napravami, odri, oporniki, drugimi napravami, vključno z vozili, gradbenimi stroji in podobno. Nadzorovati mora spoštovanje industrijskih varnostnih praks, odpraviti kršitve sanitarnih pravil in zagotoviti, da delavci ne bodo kršili varnosti pri delu.

Če zaposleni kršijo disciplino organizacije, lahko predloži predloge za vračilo zahtevanih glob. Prav tako je dolžan pomagati racionalizatorjem pri opravljanju svojih nalog, pomagati svojim podrejenim pri nadaljnjem usposabljanju in izvajati izobraževalne dejavnosti s pojasnili politike organizacije glede kolektivnega dela.

Pravice zaposlenih

Opis delovnega mesta namestnika direktorja proizvodnje pomeni, da ima pravico do prejemanja informacij o vseh odločitvah svojega vodje, ki se nanašajo na njegovo pristojnost. Lahko tudi predlaga, kako izboljšati svoje delovne pogoje in svoje naloge narediti bolj racionalno. Če je zaposleni na tem položaju odkril kršitve ali pomanjkljivosti v delu podjetja, ki so v njegovi pristojnosti, ima pravico o tem obvestiti vodjo in ponuditi svoje možnosti za reševanje nastalih vprašanj.

Po potrebi lahko sodeluje tudi z vsemi vodji oddelkov, če mu to pomaga pri opravljanju njegovih funkcij. Njegove pravice vključujejo tudi podpis in potrditev vse dokumentacije, ki spada v njegovo pristojnost. Po potrebi lahko zahteva pomoč višjega vodstva pri svoji delovni dejavnosti in uveljavljanju svojih pravic.

Odgovornost

V skladu z opisom delovnega mesta namestnika direktorja za proizvodnjo je odgovoren za neizpolnitev svojih obveznosti, ki so določene v njem, in v skladu z veljavno zakonodajo države. Odgovoren je tudi za vsako kršitev delovnega, upravnega ali kazenskega prava med opravljanjem svojih delovnih nalog. Poleg tega je odgovoren za primere, če so njegova dejanja povzročila materialno škodo organizaciji, v kateri deluje.

Končno

Pregledan opis delovnega mesta določa funkcionalne odgovornosti, pravice in odgovornosti. Namestnik direktorja proizvodnje mora poznati te osnovne podatke, ki jih določa zakonodaja države. Glede na potrebe določenega podjetja se lahko nekateri odstavki navodil spremenijo ali dopolnijo v skladu z veljavno zakonodajo države. Zaposleni se mora seznaniti s tem regulativnim dokumentom in ga nato voditi pri opravljanju funkcij in nalog.

Na splošno ta položaj zaposlenega nalaga veliko odgovornost, funkcije, ki jih mora opravljati, pa zahtevajo posebno znanje, spretnosti in poklicne veščine. Preden pridobite ta položaj, morate skozi resno karierno rast in pridobiti izkušnje na področju, kjer se podjetje razvija.