karierno upravljanje

Poklic "spletni razvijalec": značilnosti in zanimiva dejstva

Kazalo:

Poklic "spletni razvijalec": značilnosti in zanimiva dejstva

Video: Web Programming - Computer Science for Business Leaders 2016 2024, Maj

Video: Web Programming - Computer Science for Business Leaders 2016 2024, Maj
Anonim

Danes bomo z vami ugotovili, kdo je spletni razvijalec. Na splošno je ta poklic znan mnogim. Vsaj vsak uporabnik računalnika je slišal za takšno delo. Res je, tega niso dobili vsi. Morali boste imeti ne le nekatere strokovne spretnosti, ampak tudi osebne lastnosti. Ne glede na to, kako čudno se to sliši, igrajo pomembno vlogo. Zato bodite pozorni na to. Predstavljamo vam vse najzanimivejše o poklicu, imenovanem "spletni razvijalec"!

Usposabljanje

Govorimo seveda o informacijski posebnosti. Torej, zahteva predhodno usposabljanje. Da, diploma ni dovolj, v večini primerov pa bi morala biti. Izjema bi bila, če odprete svoje podjetje. Za uradno zaposlitev vas bodo prosili za ustrezno diplomo. Kako se lahko naučim poklica "spletni razvijalec"? Študij na inštitutu vam bo pomagal pri tem. Res je, izbrati moraš eno ali drugo smer. Lahko rečemo, da je naš poklic nekakšno programiranje.

Nekatere visokošolske ustanove imajo ločeno posebnost, imenovano "spletni razvijalci". Tako je na njej in se je treba učiti. Kljub temu se takšne razmere ne pojavljajo povsod. Najpogosteje študenti preprosto izberejo naslednja področja: »Programiranje« ali »Spletno oblikovanje«. Prva možnost je pogosto prednostna, saj vam bo v prihodnosti dala prednost. Želeno posebnost lahko najdete na kateri koli univerzi v državi na Matematični fakulteti ali kjer proučujejo skrivnosti računalništva.

Tečaji

Kaj je naslednje? Pogosto se zgodi, da oseba, ki še ni diplomirala na univerzi, postane uspešen spletni razvijalec. Stvar je v tem, da ima ta smer še en precej zanimiv pristop. Za kaj se gre? Vas zanima poklic, imenovan "spletni razvijalec"? Izobraževanje na tej posebnosti je možno ne samo na univerzah, ampak tudi v tehničnih šolah. Res je, specializirani tečaji so bolj priljubljeni. Na njih se kdorkoli v kratkem času nauči osnov poklica, nato pa se mora na enem ali drugem področju vključiti v samorazvoj.

Specializirane tečaje o spletnem razvoju pogosto organizirajo vadbeni centri in druge izobraževalne ustanove. Še več, tiste, ki niso povezane z univerzami. Vas še vedno privlači linija, imenovana "spletni razvijalec"? Študij na univerzi ali na tečaju ni preveč zanimiv? Potem je še vedno izhod!

Samoizobraževanje

Pozor! Naslednja možnost ni primerna za vse in ne v vseh primerih. Če se nameravate ukvarjati s spletnim razvojem izključno zase ali delati "na poznanstvu", potem lahko poskusite. Za ostalo boste morali bodisi diplomirati na univerzi bodisi opraviti specializirane tečaje, da boste dobili vsaj nekaj potrditve, da ste zdaj predmet poklica "spletni razvijalci". Načeloma je samoizobraževanje mogoče obravnavati kot možnost. Pogosto se najprej uspešni razvijalci samostojno naučijo vsega, kar je potrebno, nato pa samo "za nastop" dobijo diplomo ali kakšno drugo potrditev svoje posebnosti.

Tukaj lahko svetujete različne video vadnice, vaje in seveda vadite. Brez tega ne morete biti dober spletni razvijalec. Mimogrede, samoizobraževanje v tem primeru igra pomembno vlogo. Brez tega praviloma ne more uspeti. Konec koncev je spletni razvoj enako programiranje. V njej ni vzorcev, za vsak primer morate pripraviti nekaj posebnega. In samoizobraževanje bo pomagalo pri tej zadevi.

Kaj počne takšna oseba?

Spletni razvijalec - na splošno, kdo je on? Ja, posebnost že začne privabljati marsikoga k sebi. Jasno je, da so sektor zaposlovanja v takšnem okviru IT-tehnologije in računalniki. Kar je v sodobnem svetu tako cenjeno. Toda vprašanje je nekoliko drugače: kaj počne spletni razvijalci pri delu? To ni najožja posebnost. Zato ne upajte, da bo šlo brez težav. Poleg tega je spletni razvoj, kot smo že ugotovili, tesno povezan s programiranjem. In to pomeni, da bo za tovrstno osebje več kot dovolj delovnih nalog.

Spletni razvijalci ali, kot jih imenujejo tudi spletni skrbniki, se običajno ukvarjajo s programiranjem katere koli usmeritve. Z eno besedo, kaj bodo šefi zaupali. Hkrati pa je pomembna vloga pri razvoju in ustvarjanju spletnih mest, internetnih virov, aplikacij za internetne strani. Vse, kar je povezano s svetovnim spletom in ustvarjanjem njegovih sestavnih delov, je odgovornost spletnega skrbnika. Najpogosteje tak okvir združuje veščine navadnega programerja, oblikovalca, sistemskega administratorja. Splošno je sprejeto, da je spletni razvijalec univerzalni okvir, ki se ukvarja z IT tehnologijami.

Začni

Toda kako lahko začnete? Navsezadnje programiranje, administracija in druga področja sprva niso odgovornost spletnega skrbnika! Vsekakor tako mislijo tudi profesionalci. Kako postati spletni razvijalec?

Vse je odvisno od tega, kaj točno želite doseči. Lahko se poskusite vključiti v samoizobraževanje, vaditi in se samostojno vključiti v razvoj in zadeve, ki vas zanimajo. Ta možnost je zelo primerna za tiste, ki nameravajo odpreti svoje podjetje. Sicer pa se kariera spletnega razvijalca začne z vašo zaposlitvijo na tem področju. Kakorkoli, v katerem podjetju.

Seveda je priporočljivo, da se na začetku znajdete v korporaciji, specializirani za IT-tehnologije. Morate samo opraviti intervju, napisati življenjepis in ga predstaviti. Res je, obstaja en majhen odtenek: programer (spletni razvijalec) mora brez napak pokazati svoje znanje in znanje. Tu je uporaben portfelj.

Sestavljanje portfelja

No, vsak dober spletni skrbnik pri zaposlovanju, ne glede na delovne izkušnje na našem področju, kot že rečeno, bi moral imeti primere svojih dejavnosti. Če jih ni, tvegate, da boste »naleteli« na resen preizkus ali celo zavrnili, če bi upoštevali svojo kandidaturo. Ali to službo še potrebujete? Spletni razvijalec je univerzalen okvir, ki praviloma razvija svoje veščine z izkušnjami. Vse projekte, ki ste jih kdaj ustvarili, boste morali ob zaposlitvi hraniti in predstavljati.

No, predpoklicna zaposlitev kot samostojni delavec tu pomaga. Internet je poln ponudb za spletne skrbnike. Ustvarjene projekte je dovoljeno uporabljati za vaš portfelj. Načeloma je nekaj primerov delovnih mest običajno dovolj za uspešno zaposlitev. A več ko jih bo, bolje bo za vas. V povprečju lahko v nekaj mesecih zberete dober sveženj dokazov o svojih sposobnostih.

Pogovor

Tako smo že ugotovili, kaj točno počne naš sedanji zaposleni. Šele zdaj obstaja ena zanimiva točka, ki jo je mogoče zaslediti v praksi, ni pa zapisana nikjer v dokumentih. Stvar je v tem, da je spletni razvijalec okvir, ki se ne bo ukvarjal le z IT tehnologijami na delovnem mestu. Kaj še mora storiti takšen zaposleni?

Poleg programiranja in celo kombiniranja več posebnosti in dejavnosti boste morali brez odlašanja komunicirati s strankami. In ne samo za vodenje dialoga, ampak za razumevanje, kaj točno stranka potrebuje. Včasih se spletnim skrbnikom zaračuna tudi iskanje strank. Pravzaprav boste v celoti odgovorni za razvoj in razvoj projekta. In tudi za pogajanja s strankami.

prednosti

V bistvu je že jasno, kako postati razvijalec spletnega mesta. V tej smeri se morate vključiti samoizobraževati ali diplomirati na izobraževalni ustanovi ter pridobiti ustrezno diplomo o izobrazbi. Zdi se, da ni nič težko. Še posebej, če imate nagnjenost k IT-tehnologijam ter vztrajnost in željo po delu na tem področju. Toda vsak poklic ima svoje prednosti in slabosti. Zanje se boste morali naučiti tudi tako, da po zaposlitvi ne bo neprijetnih presenečenj. Naša trenutna destinacija ima seveda več prednosti.

Prvič, povpraševanje je. V zadnjem času so spletni skrbniki vedno in povsod potrebni, vendar je kandidatov zelo malo. Tako lahko upamo tudi na nizko konkurenco. Drugič, to delo je povsem ustvarjalna posebnost, čeprav se ukvarja izključno z informacijsko tehnologijo. Odličen način za izražanje sebe in razvoj razmišljanja. Poleg tega vas pri določenih odločitvah nikakor ne boste omejili. Dobili ste nalogo in kako natančno jo izvesti - skrb je samo vaša.

Tretjič, ni vedno, kot že rečeno, potrebna diploma. Poleg tega lahko celo šolar ali študent postane spletni razvijalec. Tu starost praviloma ni tako pomembna kot veščine. To delo je razmeroma enostavno kombinirati s študijem. Konec koncev vam spletni razvoj omogoča delo na daljavo. Poleg tega v tej situaciji ne boste imeli nikogar, ki bi imel palico za hrbtom. Morate se držati rokov pri oddaji projekta. Neposredne obremenitve razdelite sami. Ne pozabite tudi - povpraševalni poklici so zelo cenjeni in ustrezno plačani. In to je dober argument za izbiro kariere kot spletni razvijalec.

slabosti

Na voljo so tudi slabosti posebnosti. Vendar ponavadi niso tako pomembni, kot se morda sprva zdi. Pomanjkljivosti stroke pogosto vključujejo njegovo vsestranskost. Se pravi, na delovnem mestu je pogosto treba kombinirati več prostih mest in delovnih mest, nenehno prehajati iz ene dejavnosti v drugo. In prejeli boste plačo samo za eno enoto za polni delovni čas. Praviloma vključuje tudi neurejen delovni čas. Po eni strani se ta možnost mnogim zdi privlačna. Po drugi strani pa nestabilnost in ropoti pogosto ovirajo uspešno delo. Tu se načeloma končajo vse pomanjkljivosti.

Kakovost

Zdaj pa malo o tem, kakšne lastnosti mora imeti spletni razvijalec. Ni skrivnost, da vsako delo ceni določene človeške veščine, ne nujno profesionalne. Tako ima na primer spletni razvijalec (uspešen) ponavadi ustvarjalno razmišljanje, hitro učenje, sposobnost sprejemanja odločitev (predvsem nestandardnih), vztrajnost, strpnost, komunikacijske veščine z ljudmi, organizacija. Takšen zaposleni ne more samostojno obvladati vseh nalog, ampak tudi delati v timu. Ne smemo pozabiti tudi na strokovne spretnosti IT tehnologij in računalnikov na splošno.

Mimogrede, odpornost proti stresu ima v tem poklicu precej resno vlogo. Spletni razvoj je stalna miselna obremenitev. In ne uspejo se vsi spoprijeti z njo. Zato morajo biti spletni skrbniki zelo odporni na stres, pa tudi na intelektualni stres.

ugotovitve

Tako smo ugotovili, kdo so ti spletni razvijalci. Še več, zdaj je jasno, kako lahko nekdo postane takšen zaposleni, kaj storiti v službi. Izobraževanje na univerzi v tej smeri običajno traja 5 let. Tečajev se lahko naučite čez 2 leti. Za zaposlitev ni vedno potrebno visokošolsko izobraževanje ali diploma. Na splošno bi se morali pripraviti na dejstvo, da je spletni skrbnik resnično univerzalni okvir. Če ste to smer izbrali za kariero, imejte v mislih, da boste morali veliko delati. In ni treba nekaj razvijati. Spletni razvijalci bodo vedno našli kaj početi.