karierno upravljanje

Kdo je sistemski administrator? Učenje poklica

Kazalo:

Kdo je sistemski administrator? Učenje poklica

Video: To bo moj poklic - inženir informatike 2024, Julij

Video: To bo moj poklic - inženir informatike 2024, Julij
Anonim

Torej, danes bomo poskušali odgovoriti na vprašanje: "Sysadmin - kdo je to?" Poleg tega bomo ugotovili, koliko tak človek zasluži, kaj počne in kako dobro in pomembno je njegovo delo v sodobnem svetu. Dejansko je za vsak poklic primerno mesto. Danes se pospešimo z vami o naši temi danes.

Koncept

Kdo je sistemski administrator? Poskusimo odgovoriti na to vprašanje, najprej pa bomo razširili ta koncept. Navsezadnje je ime našega poklica danes daleč od ruske kratice.

Stvar je v tem, da "sysadmin" pomeni "sistemski skrbnik." To pomeni, da ta oseba sodeluje z nekakšnimi mrežami. In ker gre za računalniški poklic, bodo takšni ljudje, kot lahko uganete, delali s temi stroji.

Kdo je sistemski administrator? Ko bomo z vami izvedeli polno ime delovnega mesta, bo razkritje njegovih dolžnosti in poklica kot celote nekajkrat lažje. Poskusimo torej to storiti. Konec koncev, preden začnete z delom, je vedno pomembno vedeti, kaj nas čaka.

Kaj počne

Potem ko smo malce odprli koncept in ugotovili vprašanje: "Sysadmin - kdo je to?" - vedeti morate o delovnih nalogah takšnih zaposlenih. Še posebej, če vas ta poklic zanima. Mogoče vas bodo "raztrgale tri kože" in zahtevale ogromno dela?

Sploh ne. V resnici je delo sistemskega skrbnika nekaj, o čemer sanja skoraj vsak uporabnik. Morali boste konfigurirati operacijske sisteme, ponovno namestiti, namestiti programsko opremo in povezati opremo. Vključuje tudi vzpostavitev internetne povezave, zdravljenje računalnika pred virusi, zaščito sistema pred različnimi okužbami. Na splošno je vse, česar je zdaj sposoben povprečen uporabnik.

V resnici so sysadmin, programi in računalniki trije bistveni sestavni deli tega poklica. Včasih zelo napredni sistemski skrbniki celo programirajo. To jim daje veliko prednost pred drugimi zaposlenimi. Poglejmo zdaj prednosti in slabosti tega poklica. Navsezadnje vse ne more biti tako dobro, kajne? Potem bi si vsi prizadevali biti sistemski administrator.

Minusi

No, začnimo z negativnimi točkami. Navsezadnje se prav oni sprašujejo, ali nam ustreza ta ali oni kraj ali ne. Opombe "sysadmin je dober ali slab" je pogosto mogoče najti v številnih člankih na temo dela.

Prva stvar, ki jo je treba opaziti, je obvezna prisotnost vztrajnosti pri človeku. Če boste delali kot sistemski skrbnik, boste morali večino časa preživeti za računalnikom in ga ne dvigniti. Na srečo za večino sodobnih uporabnikov to ni tako katastrofa.

Poleg tega so sistemski skrbniki obdarjeni z ogromnimi priložnostmi in posledično tudi odgovornostjo. Navsezadnje bo delo v podjetju, ki se izvaja v računalnikih, odvisno od vas. Nekaj ​​se bo zlomilo - in to boste morali hitro in hitro popraviti. V primerih, ko natančno veste, kaj počnete, se ne bojite.

Monotičnost dela in njegova enotnost je še en pomemben minus izbranega poklica. Vsak dan se bo vse zmanjšalo na to, da pridete na delovno mesto, preverite delovanje računalnikov, po potrebi konfigurirate opremo in nato pojdite na svoje delovno mesto in sledite navodilom šefa glede nastavitev računalnika. Mnogim je takšen urnik zelo nadležen.

prednosti

Res je, da ima naš trenutni poklic vrsto prednosti. To so tisti, ki jih lahko srečamo, če preberete opombe "sysadmin - dobro ali slabo." Pravzaprav je veliko več pozitivnih strani kot negativnih.

Prva točka je urnik dela. Zelo pogosto se sistemski administratorji zaposlijo z brezplačnim urnikom, torej na klic. Kadar storitve niso potrebne, pridete na delovno mesto, nato preverite delovanje vse opreme in odidete. Včasih ostanete v svoji pisarni in se ukvarjate s poslom, dokler se ne zahtevajo vaše storitve. In plača vseeno "kaplja".

Druga točka je enostavnost upravljanja za večino uporabnikov. Sodobni ljudje v računalnikih so zelo napredni. Zato lahko brez težav odpravite večino težav v računalnikih. Če delo ni „prašno in preprosto“ in celo prinaša dober dohodek, ga bo delavec opravljal na najvišji ravni.

Omeniti velja tudi, da so v večini primerov sistemski skrbniki po vsakodnevnih pregledih opreme prepuščeni lastnim napravam. Lahko pijete kavo, igrate igrice (še posebej, če vas organi ne spremljajo, ampak zagotavljajo ločeno pisarno), delate v internetu ali klepetate s prijatelji. Vse to je zelo koristno za vaš življenjski slog. Glavna stvar je, da "ne gremo predaleč" in ne začnemo "delati v škodo".

Poleg tega je delo za računalnikom pretežno miselno delo. Opeke vam ni treba nositi, delati v slabih vremenskih pogojih in tako naprej. Zaposleni so običajno opremljeni s pisarnami, v katerih lahko pijete čaj, se ogrejete in se preprosto počutite.

Če niste podpornik komunikacije z ljudmi, je sistemski administrator vaš poklic. Vse, kar boste naredili, je delo za računalnikom. Z živimi ljudmi je stik tu minimalen. Tako je rudnik zlata za rezervirane posameznike.

Koliko zasluži

In tu je še ena precej pomembna točka. To je plača. Navsezadnje je treba vsak poklic in položaj nekako plačati. Plača sistemskega administratorja je povezava, od katere je praviloma odvisna kakovost dela osebe.

Stvar je v tem, da če boste morali za majhno plačo narediti veliko dela, potem morate seveda zavrniti. Sistemski sistem za krajši delovni čas in samostojni (klicali so - prišli in popravili, šli domov) prejema od 10.000 rubljev na mesec. Toda zaposleni tudi v najmanjših podjetjih, ki imajo zaposlitev za polni delovni čas ali prilagodljiv urnik - od 20.000 rubljev.

Ob vsem tem, višja je plača, bolje bo sistemski administrator izpolnil svoje naloge. Konec koncev, potem ga bo to zanimalo. Tako lahko rečemo, da je naš poklic danes precej donosen poklic.

Zaključek

Tu se je naš pogovor končal. Danes smo z vami izvedeli, kdo so takšni sistemski skrbniki, kaj počnejo, kakšne so prednosti in slabosti tega poklica in kako dobro je delo takšnih delavcev plačano.

Kot vidite, lahko to "mesto" ustreza najbolj naprednim uporabnikom računalnikov. Iskreno, naučiti se morate biti sistemski administrator. Na primer pri posebnosti "računalniška varnost". Poleg tega lahko zaključite specializirane tečaje, da pridobite "skorjo". Toda včasih lahko storite tudi brez tega. To je vse.