karierno upravljanje

Najbolj plačan poklic v razvrstitvi specialnosti

Najbolj plačan poklic v razvrstitvi specialnosti

Video: Zaslužite 350 USD na dan s tem BREZPLAČNIM B0T! (BREZ DELA) Pasivni dohodek | Branson Tay 2024, Julij

Video: Zaslužite 350 USD na dan s tem BREZPLAČNIM B0T! (BREZ DELA) Pasivni dohodek | Branson Tay 2024, Julij
Anonim

Vprašanje višine denarnega nadomestila za delo je glavno motivacijsko vprašanje pri iskanju dela. Če so imeli v dobrih starih sovjetskih časih vsi člani družbe približno enake plače in možnosti, potem ima materialna spodbuda na današnji stopnji razvoja izjemno vlogo. Večina mladih se odloči za ustanovitev družine šele po določeni finančni ravni. V zvezi s tem se že v šolskih letih marsikoga zanima, kakšen je danes najbolj plačan poklic. Odgovor na to vprašanje pomaga določiti izbiro specialnosti in univerze.

Po mnenju psihologov postopek zaslužka velikega denarja ne zahteva le odličnega znanja. Ena ključnih točk so naslednje osebnostne lastnosti:

- zmožnost doseganja cilja;

- prednostno razvrščanje spretnosti.

Te lastnosti lahko začnete razvijati v sebi že kot študent. Vendar ne pozabite na pridobivanje kakovostnega znanja, ki bo potrebno v prihodnjem življenju.

Za izbiro je vredno vedeti, da je najvišje plačan poklic na svetu anesteziolog. Obstajajo države, kjer ti strokovnjaki letno prejemajo dvesto tisoč dolarjev. Vendar je treba upoštevati, da so te informacije primerne samo za tiste, ki nameravajo delati v tujini, saj v Rusiji ta slika ima kardinalne razlike.

Drugi visoko plačani poklic spada tudi v sektor zdravstvenih storitev. To stopnjo uvrščajo zobozdravniki, ginekologi in kirurgi. Raven njihove letne plače v visoko razvitih državah se giblje od sto petdeset do sto devetdeset tisoč dolarjev.

Tretji najvišje plačani poklic je inženir v industrijski proizvodnji. Ti strokovnjaki imajo letni dohodek od štirideset do sto šestdeset tisoč dolarjev.

Na lestvici najbolj plačanih poklicev v Rusiji prvo mesto samozavestno zasedajo bančni uslužbenci, prav tako lizing in naložbe. Dohodek takih specialistov na mesec lahko preseže deset tisoč dolarjev. Vendar je treba upoštevati, da je zaposlovanje na tem področju zelo težko zaradi visokih zahtev, ki jih postavljajo prosilci.

Najbolj plačani poklic je na drugem mestu lestvice zaposleni v zavarovalništvu. Velja pa si zapomniti, da imajo velik zaslužek le specialisti z dolgoletnimi izkušnjami dela, pa tudi tisti, ki zasedajo visoka vodstvena delovna mesta. Njihove plače lahko za opravljeni mesec dosežejo velikost deset tisoč dolarjev.

Tretje mesto na lestvici zaseda poklic glavnega računovodje. Visoka stopnja plačila (od šest do osem tisoč dolarjev na mesec) je povezana z veliko odgovornostjo tega strokovnjaka.

Na četrtem mestu so vodilni v gradbeništvu. Njihov dohodek znaša od pet do šest tisoč dolarjev na mesec.

Peto mesto zasedajo pravniki, sodniki in tožilci. Vendar trend sodobne družbe kaže na hiter upad povpraševanja po teh specialistih.

Strokovni analitiki so sestavili seznam, ki vključuje najbolj iskane poklice prihodnosti. Tej vključujejo:

- zaposleni v inženirskih službah petrokemične, kemične in naftne industrije;

- strokovnjaki s področja informacijske tehnologije;

- ekologi;

- delavci na področju lepote, zdravja in zabave;

- arhitekti in gradbeniki z visoko stopnjo kvalifikacije.