karierno upravljanje

Delo na križarki: pregledi, celotna resnica. Kako se zaposliti na križarki

Kazalo:

Delo na križarki: pregledi, celotna resnica. Kako se zaposliti na križarki

Video: Warframe Review 2020 Test kooparata MMO Free2Play (nemščina, veliko podnapisov) 2024, Julij

Video: Warframe Review 2020 Test kooparata MMO Free2Play (nemščina, veliko podnapisov) 2024, Julij
Anonim

Kdo od nas v otroštvu ni sanjal o potovanju? O daljnih morjih in deželah? Toda ena stvar je, da se sprostite in uživate v lepoti jadralskih krajev, pri čemer si oglejte križarjenje. In čisto drugo - biti na ladji ali liniji kot zaposleni. Morda bo kdo vprašal: "Kaj se je spremenilo?" Priložnost za potovanje je ostala, premišljevanje čudovitih pokrajin in znamenitosti - tudi poleg vsega lahko tudi dobro zaslužite.

A če bi bilo vse tako preprosto. Pravzaprav se izkaže, da delo na križarki ni ravno tako rožnato in brez oblakov. Ocene, celotna resnica, za katero sploh ne veste, vas bo morda ponovno razmislila o želji po delu tukaj. In morda in obratno, ko boste izvedeli vse podrobnosti, boste končno okrepili pri svoji odločitvi.

"Ladja iz včerajšnjega časopisa"

V Sovjetski zvezi je bila nekoč pesem zelo priljubljena:

"Vedno sem govoril o morjih in koralah, Sanjal sem, da bi jedel želvovo juho, Stopil sem na ladjo

Toda čoln se je izkazal iz včerajšnjega časopisa …"

Kaj stoji za besedami "delo na križarki"? Mnenja, katerih celotna resnica nima nobene zveze s sliko, ki jo človek slika zase, bo pred vami odprla zaveso napetosti. Najprej se morate naučiti o značilnostih te vrste dela. Kdo se lahko zaposli na križarjenih turah? Katere so prednosti in slabosti dela? Kakšne zahteve ima križarjenje za iskalce zaposlitve? Toda začnimo s kakšnim križarjenjem gre.

Na zeleni površini morja

Nekateri menijo, da tovrstne počitnice zahtevajo ogromne denarne naložbe in so na voljo samo ljudem s solidnim bančnim računom. To razkošje si lahko še vedno privoščijo nekateri mladi pari kot medeni tedni.

Pravzaprav lahko oseba s povprečnim dohodkom opravi križarjenje. Križarjenje, katerega je zdaj ogromno, bo izbralo turo, pri čemer se bo osredotočilo na vaše želje in finance.

Priložnost, da ne bi zapravljali časa za ogled različnih držav, je vredno takšnega potovanja vsaj enkrat v življenju. Cena ogleda običajno vključuje: nastanitev na krovu ladje, obroke, zdravstvene storitve, zabavo, šport. Dodatne storitve, za katere morate doplačati, so lahko: spa tretmaji, frizerji in kozmetologi, masažni terapevti in fitnes inštruktorji. Izkušena ekipa in usposobljeno osebje bo storila vse, da bo vaš dopust resnično nepozaben.

Osnovne zahteve za zaposlene

Najemniki iskalcem zaposlitve na križarkah postavljajo dokaj stroge zahteve. Tej vključujejo:

  1. Prijavitelj je star 21 let ali več kot 35 let.
  2. Znanje tujih jezikov, vsaj enega. Najpogosteje angleščina. Če poleg njega poznate še druge jezike, bo to znatno povečalo vaše možnosti za zaposlitev.
  3. Izkušnje s specialnosti - vsaj eno leto.
  4. Prisotnost priporočilnega pisma iz kraja dela, za katerega se prijavljate.
  5. Človek mora biti popolnoma zdrav.
  6. Lep videz, brez tetovaž in piercingov na odprtih površinah.
  7. Brez kazenske evidence in potrdila, ki potrjuje to dejstvo.

Kako se zaposliti na križarki

  • Najprej se morate za izbiro prostih mest obrniti na zaposlitveno agencijo ali križarko.
  • Sledi postopek zbiranja potrebnih dokumentov, dobili boste seznam. Običajno vključuje: življenjepis s fotografijami, potrdilo o odsotnosti kazenske evidence, priporočila, kopije diplome o izobrazbi in potnega lista.
  • Za delo agencije je treba plačati prijavnino.
  • Nato vam povedo datum razgovora. Prihajajo v dveh oblikah: v Skypeu in osebno.
  • Opravite preizkus znanja angleščine.
  • Zdaj morate iti skozi zdravniško komisijo.
  • Če so vsi testi uspešni, se z vami sestavi dogovor za obdobje od 6 mesecev do enega leta.

Splošna pravila ravnanja na križarki

V vsakem delu obstajajo določene zahteve, ki jih ne smemo kršiti. Tu so tukaj. Delavci na križarki ne smejo narediti naslednjih stvari:

  • Hudi potniki ali njihovi sodelavci ali jih žaljijo.
  • Svojo dolžnost ravnajte malomarno in slabo.
  • Zberite se v več skupin in ne bodite pozorni na potnike.
  • Nakup alkoholnih pijač v barih za potnike.
  • Spati med delovnim dnem, zamujati v službo in preskočiti.
  • Z nasveti se pogovorite s potniki.
  • Ne bodite pozorni na njihov videz in urejenost oblačil.
  • Kadite na mestih, ki niso namenjena temu.

Za kršitev ene ali dveh zgornjih zahtev zaposleni izda pisno opozorilo. Če se pravila večkrat zanemarijo, osebo odpustijo.

V nekaterih primerih se to zgodi takoj. Takšne kršitve vključujejo: pretepu, tatvino, pitje alkohola med delom, posedovanje drog.

Vrste ponujenih poklicev

Če nimate posebne izobrazbe, je vaša izbira majhna. Dobite lahko le natakarja, pomočnika ali čistilko. V vseh drugih primerih je potrebno posebno izobraževanje. Kdo lahko dela na križarki? Poleg spremljevalcev so potrebni tudi zaposleni iz razvedrilnega sektorja: animatorji, glasbeniki, fotografi itd. Podrobneje razmislimo o več vrstah poklicev.

  • Delajte kot medicinska sestra na križarki. Odgovornosti bodo vključevale zagotavljanje prve pomoči potnikom. Zahteva znanje angleškega jezika in delovne izkušnje od enega do dveh let, priporočila.
  • Delajte kot kuhar na križarki. Potrebne so delovne izkušnje, po možnosti v restavracijah. Izobraževanje mora biti kulinarično.
  • Delajte služkinjo na križarki. Če nimate izkušenj, vas morda ne bodo zaposlili za to delovno mesto. Naloge bodo vključevale čiščenje kabin, odvoz smeti in spremljanje razpoložljivosti izdelkov za osebno nego.

Prednosti teh poklicev

  1. Dobra priložnost za zaslužek.
  2. Priložnost za ogled novih mest in držav.
  3. Ni treba porabiti denarja za hrano in nastanitev na križarki.
  4. Možnost potovanja brezplačno dlje časa.
  5. Nova poznanstva z zanimivimi ljudmi.
  6. Stalni občutek praznovanja.
  7. Do konca pogodbe lahko zberete dober znesek, saj bodo stroški na krovu za vas najbolj minimalni.
  8. Brezplačna zdravstvena oskrba in uniforma.
  9. Pridobitev neprecenljivih delovnih izkušenj in priporočil, ki vam bodo lahko pri izbiri nove zaposlitve.

Slabosti poklica

Če želite potovati po svetu in še vedno zaslužiti denar, potem preden sprejmete takšno odločitev, pretehtajte prednosti in slabosti. Prednosti, ki jih delujejo na križarki, že veste. Ocene, katerih celotna resnica vam bo pomagala pri seznanjanju z negativno platjo, bodo vaše izbire bolj informirane. Ni zaman reči, da je tisti, ki ima podatke, lastnik sveta.

  • Imate veliko dela. Od 12-14 ur na dan, včasih tudi 18 ur. Ko padete od utrujenosti, vam potovanje verjetno ne bo prineslo veselja.
  • Številni delavci opažajo dejstvo, da je nezmožnost, da ostanejo sami vsaj kratek čas, velik psihološki pritisk. Če ne marate komunicirati z ljudmi, so nagnjeni k razdražljivosti, tukaj ne boste mogli delati.
  • Vikenda ne boste imeli. Samo nekaj dni bo minilo, ko se bo količina vašega dela nekoliko zmanjšala.
  • Tudi za bolezen ne bo časa, saj vas ne bo nihče nadomestil. Samo v primeru resnih zdravstvenih težav boste imeli čas za okrevanje.
  • Dolgo časa komunicirati z ljudmi, ki so lahko zelo neprijetni.

Pet razlogov, zakaj se ne bi odločili za delo na križarki

Vsak poklic ima določene značilnosti, ki jih je treba upoštevati, če želite, da je delo v veselje. Tu so tukaj. Pazljivo preberite naslednje gradivo in če najdete vsaj en razlog, zakaj ne bi smeli izbrati takšnega dela, je bolje, da tega ne počnete. Posledice so lahko preveč grozne.

Seznam razlogov:

  1. Strah pred zaprtim prostorom.
  2. Nejevoljnost komuniciranja z ljudmi. Na liniji ne moreš ostati kratek niti sam.
  3. Neravnovesje, temperament, agresivnost. Teh lastnosti ne boste mogli zadržati več mesecev, prej ali slej se bodo pojavile in povzročile konflikt na krovu.
  4. Tako imenovana morska bolezen. Seveda obstaja ogromno učinkovitih zdravil, ki zmanjšujejo občutek slabosti in omotičnosti, vendar je najbolje, da se s tem ne šalite.
  5. Če vam kaj ne ustreza v službi, vsaj do konca leta in po možnosti celotne pogodbe ne boste mogli kamor koli zapustiti.

Delovni pogoji

  • Delovni dan - od 10-14 ur.
  • Brez vikenda, sedemdnevnega delovnega tedna.
  • Pogodba je sklenjena za obdobje od 6 do 8 mesecev.
  • Počitnice 8-10 tednov.
  • Namestitev v ločeni kabini za 2-4 osebe.
  • Plača od 1000 dolarjev plus napitnina.
  • Brezplačna hrana in nastanitev.
  • Družine zaposlenih dobijo popuste na križarjenjih.
  • Plačilo vozovnice v nasprotni smeri, ob koncu pogodbe in odsotnosti pripomb vodstva.

Mnenja ljudi, ki delajo na križarki

Zanimivo dejstvo je, da veliko ljudi, ki so prvič prišli sem, po koncu pogodbe, sklene novo. Čeprav bi jim kdo o tem že prej povedal, marsikdo preprosto ne bi verjel.

Glede na preglede delavcev si zlahka predstavljamo, da je naporno delo na križarki pred nami. Sankt Peterburg se v tem primeru ne razlikuje od Moskve ali Tokia. Če nimate navade spoprijeti se s težavami, ne bo enostavno. Ena od natakaricinih pomočnikov je dejala, da ji je bilo najtežje vstati zgodaj zjutraj, saj se je premik začel že ob 6. uri. Naučiti se je morala ne samo zgodaj zbuditi, ampak tudi, da se je v 10-15 minutah uspela spraviti v red. Pol leta je imela le 6 prostih dni, pa tudi takrat niso bili povsem prosti dnevi, ampak le delno.

Zjutraj sem še moral delati, potem je bilo 6 ur počitka, ki so jih lahko porabili za spanje. Toda škoda je bilo, da bi ta čas preživeli na tak način, ko je bila priložnost, da se odpravite na obalo in se seznanite z novim mestom. Res je, da so bile takšne priložnosti redke, dnevi počitka niso vedno sovpadali s parkiranjem obloge.

Obenem nekateri delavci kljub trdemu delu pravijo, da ima linijska linija večno praznično vzdušje. To je svetel in očarljiv svet in vaša udeležba v njem je noro srečna.

Nasveti za izkušene delavce začetnike

  1. Odlično znanje angleščine vam bo dobro služilo. Delo na križarki iz Sankt Peterburga in drugih podjetij bo prineslo več užitka.
  2. Naučite se zlahka sprejemati vsa presenečenja in težave, saj verjamete, da se črna prečka prej ali slej konča.
  3. Bodite prepričani, da komunicirate s sodelavci v službi, tem boljša bo komunikacija, bolj si boste lahko pomagali drug drugemu. In brez tega bo zelo težko.
  4. Ne pozabite, da je samopomilovanje nedopustno razkošje. Ne glede na to, kako težko in slabo vam je, brez sorodnikov in prijateljev se prepričajte, da jih boste v prihodnosti videli.
  5. Prevzemite lepe besede "tisto, kar nas ne ubije, nas krepi." Naj bodo vaš moto v času trajanja pogodbe.

Delavci na križarki so razdeljeni v dve kategoriji ljudi. Tisti, ki so se preizkusili, obupali, in tisti, ki se ukvarjajo s to vrsto dejavnosti že vrsto let življenja. Po tehtanju prednosti in slabosti presodite, ali je delo na križarki primerno za vas.

Ocene, celotna resnica o delu, bodo morda lahko pripomogle k pravi izbiri. Če se ne bojite težav, radi komunicirate z ljudmi in si želite, da bi videli nova mesta in države, lahko izberete službo na križarki. Najpomembneje je, da vam delo prinaša zadovoljstvo.