povzetek

Vzorec življenjepisa medicinske sestre: Nasveti za pisanje

Kazalo:

Vzorec življenjepisa medicinske sestre: Nasveti za pisanje

Video: Kako napisati CV? 2014 HD 2024, April

Video: Kako napisati CV? 2014 HD 2024, April
Anonim

Danes bomo z vami videli, kako izgleda življenjepis vzorčnih sester, kar vam bo pomagalo brez težav najti službo. Prav tako bi se morali naučiti osnovnih načel sestavljanja vaše osebne "vizitke" pri iskanju službe. Delodajalec bo najprej ocenil, kaj natančno piše v življenjepisu. In šele nato gledati, kako delaš v resnici. Kakšne lastnosti bi torej morala imeti medicinska sestra?

Izobraževanje

Prva stvar, na katero bo delodajalec pogledal, je stopnja izobrazbe. Za nekatere objave ni tako pomembno. Toda vsak zdravstveni delavec mora imeti bodisi visoko zdravstveno izobrazbo bodisi specializirano srednjo izobrazbo. Poleg tega je priporočljivo zaključiti specializirane tečaje medicinskega usposabljanja.

Za medicinske sestre je smer "negovanje" idealna. Običajno ga lahko dobite na univerzah ali univerzah. Nekateri delodajalci so pripravljeni dati priložnost, da delajo za osebje brez "stolpa", vendar jih je zelo malo. Življenja in zdravja bolnikov nihče ne bo zaupal osebi, ki medicine sploh ne razume! Zato morate izpolniti stolpec "Izobraževanje". In morate imeti potrditev svojega znanja s področja medicine!

Osebne kvalitete

Kaj bi moralo biti v življenjepisu za medicinsko sestro? Ne zanemarjajte osebnih lastnosti. To je pomemben podatek, ki po izobrazbi za zdravnika služi kot osnova za zaposlitev. Človek morda nima delovnih izkušenj, če pa ima neke izrazite osebne lastnosti, bo delodajalec takšnega kandidata pogledal.

Delo v zdravstvenih ustanovah je stres. Zato morate v povzetku nujno navesti prisotnost odpornosti na stres. Navedite tudi tukaj: sposobnost opravljanja monotonega dela, trdo delo, odzivnost, odprtost, komunikacijske veščine z ljudmi.

Med drugim lahko dobra medicinska sestra svoja čustva drži pod nadzorom. Med osebnimi lastnostmi bi bilo lepo omeniti tudi to. Pripišite tudi hitro učenje in energijo. Vse to vam bo pomagalo pri zaposlovanju. Tudi če nekatere lastnosti za vas niso značilne, lahko resničnost nekoliko polepšate.

Ne pozabite: uspešen vzorec življenjepisa medicinske sestre nujno kaže na prijaznost. Ni dovolj, da bi lahko komunicirali, še vedno je treba osvojiti ljudi. Konec koncev pogosto glavnino dela v zdravstveni ustanovi opravljajo sestre. Bolj so zdravniki v stiku s pacienti.

Spretnosti

Tudi profesionalnih veščin ne gre pozabiti. Pogosto navajajo vaše izkušnje. Tu ne bi smeli brez napak napisati veliko informacij.

Delodajalcu povejte, da veste, kako izpolniti medicinske dokumente in tudi delati s pisarniškimi programi na računalniku. Navedite, da lahko bolniku daste injekcijo, mu svetujete, naredi preliv. Priporočljivo je imeti izkušnje z izvajanjem rutinskih pregledov. Uspešen vzorec življenjepisa medicinske sestre lahko dokaže, kako pripravljeni ste na delo v zdravstveni ustanovi. In brez strokovnih znanj ne moremo.

Primer

In zdaj lahko vidite dober primer življenjepisa medicinske sestre. Na podlagi predlaganega načela je treba sestaviti svojo "vizitko". Na samem začetku v zgornjem desnem kotu lista napišite podatke o sebi. Natančneje: ime, priimek, priimek, starost, leto rojstva, zakonski stan. Nato morate naslikati vsak odstavek življenjepisa.

Namen: zaposlitev kot medicinska sestra.

Izobrazba: višje, 2000-2005, Moskovska državna univerza, posebnost "zdravstvena nega". Leta 2012 je diplomirala na tečajih usposabljanja na tem področju.

Osebne lastnosti: strpnost, odprtost, odzivnost, prijaznost, trdo delo, zmožnost monotonega dela, natančnost, odgovornost, točnost, pozornost, spodobnost.

Poklicne spretnosti: računalniško znanje na napredni uporabniški ravni, sposobnost dela v Officeu, znanje s področja medicinskega prava in sanitarne oskrbe, veščine dela z medicinsko opremo.

Delovne izkušnje: ne (najpogosteje je odsoten, če ste prvič zaposleni).