intervju

Katera vprašanja na razgovoru postavljajo prosilca v slepo ulico?

Katera vprašanja na razgovoru postavljajo prosilca v slepo ulico?

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Če želite najti dobro, dobro plačano in zanimivo službo, morate trdo delati. Najprej gre za iskanje prostih prostih mest, po katerem je, če je kateri od njih všeč, čas, da napišete in pošljete življenjepis, nato pa še osebni razgovor z delodajalcem. V večini primerov se lahko vse konča že na drugi stopnji, saj iskalci zaposlitve pogosto opravijo slabo življenje. Če pa ste bili povabljeni na razgovor, je to še resneje - vprašanja na razgovoru so včasih kot resnično zasliševanje.

Kako se obnašati

Če se boste odpravili na razgovor, si morate zapomniti nekaj pravil ravnanja. Znano je, da vtis o kandidatu ustvari oseba, ki opravi razgovor v prvih nekaj minutah, zato morate:

- sedite naravnost, brez zategovanja ali prekrižanja nog. Delodajalec ali vodja zaposlitvene agencije naj se na anketarja obrne s celotnim telesom in ne le z obrazom;

- do konca prisluhniti vsem vprašanjem na razgovoru. Nesprejemljivo je prekiniti osebo, ki postavlja vprašanja;

- govori enakomerno, samozavestno, a ne glasno. Prosilec ima samozavest samo vse možnosti, da lahko vprašanje zaposlitve rešuje pozitivno.

Kaj zanima anketarje

Katera vprašanja se postavljajo na razgovoru osebi, ki se prijavi na določeno delovno mesto? Seznam je neverjetno širok. Delodajalca bodo morda zanimala kakršna koli posebna vprašanja ali pa bo le sprehodil podatke, ki so navedeni v življenjepisu. Morda bodo prosilcu na voljo psihološki ali drugi testi. Vse to je po presoji delodajalca ali zaposlitvenega agenta. Obstaja pa tudi določen seznam vprašanj, ki si jih vedno zastavljajo vsi, zato se je pri pripravi na razgovor zanje pomembno skrbno pripraviti. Torej, vprašanja na razgovoru:

Glavno vprašanje je "Povejte nam malo o sebi." Presenetljivo je, da prošnja za opis osebnosti z nekaj besedami, ki prosilca pogosto zmede. V nobenem primeru se ne morete sklicevati na življenjepis, v katerem je "vse napisano", bolje je pripraviti kratko (2-3 minute) zgodbo, ki se osredotoča na poklicne veščine in delovne izkušnje. Odgovor na to vprašanje bo delodajalcu takoj omogočil, da bo pozoren na nekatere lastnosti vlagatelja, njegovo željo in pripravljenost zavzeti želeni položaj, pa tudi na stopnjo pritožbe.

Zelo pomembno vprašanje je "Kako se počutite v življenju." Kaj meni o prosilcu, kakšne težave ugotavlja, kako se spoprijeti s težkimi situacijami. Odgovor ni vreden ustno govoriti o krivici življenja, o sovražnosti drugih ali o težavah, ki čakajo na vsakem koraku. Aktivna oseba, usmerjena v uspeh, ki lahko uživa v življenju - takšen kandidat je zelo verjetno, da bo dobil želeno prosto delovno mesto.

Zahrbtno vprašanje je "Zakaj želite zaposliti na tem konkretnem položaju." Ali veste, katera so ključna vprašanja na razgovoru? Gre za to, o želji po pridobitvi točno določenega položaja. Delodajalec ne želi slišati skritih odgovorov glede možnosti rasti ali zanimivega dela. Prosilec je najbolje izjaviti, da želi v celoti pokazati svoje izkušnje in kvalifikacije, hkrati pa prejeti najvišjo donosnost.

Drugo zahrbtno vprašanje je "Imeti prednost pred drugimi kandidati." Ko nanj odgovorite, morate jasno našteti svoje dosežke, nekatere izkušnje, vse prednosti, ne da bi se pri tem spuščali v te lastnosti.

Najboljši dokaz strokovnosti so dejstva in ne besede. Če se prosilec spomni tega postulata, ga vprašanja na razgovoru ne bodo prestrašila in prvi intervju bo prvi korak k veliki karieri.