intervju

Kako dobiti intervju in pridobiti sanjsko delo

Kako dobiti intervju in pridobiti sanjsko delo

Video: Instagram - Kako dobiti sledilce in zaslužiti 2024, Maj

Video: Instagram - Kako dobiti sledilce in zaslužiti 2024, Maj
Anonim

Ste v časopisu, na spletni strani zaposlitvene agencije ali kje drugje videli oglas za zaposlitev v podjetju, za katerega ste že dolgo sanjali, da bi postal zaposlen? Torej ste življenjepis poslali na kadrovsko službo in nekaj dni kasneje ste bili povabljeni na razgovor. Kaj storiti in kako narediti intervju čim uspešnejšega? Nato vam bomo povedali, kako uspešno opraviti intervju in med intervjujem poskušali odgovoriti na najpogostejša vprašanja.

Vodje osebja, ki opravljajo razgovore za določeno delovno mesto v podjetju, pravijo, da je treba najprej uglasiti - to pomeni, da bi moralo biti splošno razpoloženje delovalo, vendar ne smete biti nervozni, tako kot se počutite pretirano sproščeni.

Tajnica, ki pokliče in povabi na razgovor, najpogosteje vnaprej pove čas, za katerega je predviden sestanek s prosilci. Poskusi, da se strogo držijo časovnega okvira - to pomeni, da je nesprejemljivo, da je prepozno, tako kot prihajajo 30-40 minut prej. Če je vse jasno z zamudami, potem lahko zgodnji prihod odvrne vodjo od izpolnjevanja načrtovanih nalog, kar bo negativno vplivalo na njegov nadaljnji odnos do vas.

Pomemben element, ki pomaga, da uspešno opraviti intervju je oblika oblačil. Če nameravate dobiti službo v velikem podjetju, je priporočljivo vnaprej vprašati, kakšno obliko oblačil sprejmejo zaposleni. Pravila na splošno pravijo, da mora vaša obleka ustrezati položaju, za katerega se prijavljate. Če torej dekle pričakuje, da bo v distribucijski mreži dobila mesto prodajalca, ni nujno, da pride v dragi poslovni obleki, tako kot so kavbojke in obrito suknjič za kandidata za vodstveno mesto nesprejemljivi.

Pridite na razgovor tako, kot ste to službo že dobili: prosimo, da odgovorite na vprašanja vodstva, rešite predlagane težave in po potrebi ne odlašajte s svojimi vprašanji. Navzven mora kandidat za položaj izžarevati prijaznost, razumevanje in polno zanimanje za zadeve podjetja. Mogoče vas bodo na razgovoru takoj vprašali, da poskušate rešiti določeno težavo, neposredno povezano s posli podjetja. Bodite pripravljeni na takšen preobrat.

V komunikaciji z vodjo osebja, ki najpogosteje opravi razgovor, poskusite jasno in jasno izraziti svoje misli, taktično odgovarjajte na postavljena vprašanja. V pogovoru tudi ne smete prevzeti vodilne vloge - ne pozabite, da s violinsko violino igra vaš potencialni delodajalec. Da bi se uspešno mimo intervju, je absolutno ni treba povedati podrobnosti o letih študija in prejšnjih delovnih mestih. Ne pozabite, da ste pred prejemom povabila na intervju podjetju poslali življenjepis, tako da se je anketar že uspel seznaniti z glavnimi mejniki oblikovanja vaše kariere.

Pred razpisom in po njem lahko prosilec opravi določene teste, katerih namen bo prepoznati njegove poklicne spretnosti, njegovo splošno erudicijo, kot je temperament, sposobnost ustreznega odzivanja v stresnih situacijah. Takšnih testov se ne bi smeli bati, saj takšen pristop k poslovanju dokazuje resnost pristopa delodajalca do izbire zaposlenega.

Verjetno se boste morali, če želite opraviti razgovor in doseči pozitiven rezultat, pozvati k neposrednemu vodji enote, za katero zaposleni iščejo. Hkrati se vprašanja med intervjujem s to osebo lahko korenito razlikujejo od vprašanj, ki so bila postavljena med prvotno komunikacijo. Neposrednega vodjo bodo zanimale vaše praktične spretnosti pri reševanju določenih problemov. Torej lahko uspeh ocenite, da ste bili povabljeni na drugi krog intervjujev.

Na koncu intervjuja se ne pozabite zahvaliti anketarju za čas, porabljen za vas, in nežno vprašajte, kako hitro lahko pričakujete dokončno odločitev o položaju, za katerega se prijavljate.