zaposlovanje

Razmere na trgu dela v Novosibirsku: september-november 2015

Kazalo:

Razmere na trgu dela v Novosibirsku: september-november 2015

Video: Usmerjanje obiska v Triglavskem narodnem parku - Jezerska skleda 2024, Julij

Video: Usmerjanje obiska v Triglavskem narodnem parku - Jezerska skleda 2024, Julij
Anonim

Sektor zaposlovanja v Novosibirsku je jeseni 2015 razveselil stabilnost plač in raznoliko ponudbo za sodelovanje. Prav tako je prijetno, da strokovnjaki, povezani z razvojem in uvajanjem visokih tehnologij, prihajajo na vrh aktualnih poklicev.

Kljub temu, da po podatkih Trud.com povprečna plača računalniških inženirjev ni dosti pred gradbeno industrijo, med njimi je več dragocenih poklicev. Njihove plače so pol in dvakrat višje kot pri nepremičninah.

Povprečna plača jeseni 2015

Po statističnih podatkih je povprečna plača v Novosibirsku v jesenskih mesecih 2015 nekoliko nihala:

  • 24.358 rubljev septembra;
  • majhen padec na 24058 rubljev v oktobru;
  • izterjava novembra 24.408 rubljev.

Takšno odstopanje se šteje za sprejemljivo.

Če štejete zneske v ameriški valuti, se je povprečna plača gibala od 318 do 322 dolarjev.

Morda v Evropi takšno plačo ocenjujejo kot izjemno nizko. Toda ob upoštevanju cen najemnih stanovanj in nakupa nujnih dobrin v Novosibirsku ta dohodek omogoča človeku udobno življenje.

Industrije, ki najbolj potrebujejo kadre

Največ povpraševanja po osebju so doživeli jeseni 2015 trgovinska industrija in prodajni sektor (18,6%).

Proizvodnja nadaljuje z znatno rezervo (11,2%), zdravila in zdravila zapirajo prvo prvo mesto (8,9). Žal je računalniška sfera šele na četrtem mestu, čeprav ji pripadajo najdragocenejši poklici. Približno tretjino trga zasedajo majhne visoko specializirane ponudbe (32,5%).

Visoko plačane panoge in večji delodajalci

Med najvišje plačanimi sektorji vodilno vlogo na trgu dela držijo nepremičnine, povprečna plača 42.955 rubljev. To ne preseneča - ker so v promet vključene ogromne količine denarja. Drugo mesto zasluženo zaseda top management (41.482 rubljev).

Vendar se gradbeništvo žal ne more pohvaliti s previsokimi plačami, tam je zabeležena povprečna raven 28.634 rubljev.

Največji delodajalec z 122 prostih delovnih mest med padcem je prepoznal Magnit. Poleg tega ta prosta delovna mesta pokrivajo več industrij, vključno s trgovino in proizvodnjo.

Na drugem mestu je podjetje Ankor. Aktivni razvoj smo opazili v podjetjih Svyaznoy in Svyaznoy Logistics (79 in 68 ponudb za zaposlitev).

Najbolj priljubljeni in dragoceni poklici

Ni vedno priljubljen poklic tudi visoko plačan. To nazorno kažejo razmere v Novosibirsku, kjer je bilo jeseni 2015 veliko povpraševanje po medicinskih sestrah na trgu dela (1000 prijav).

Na drugem mestu je nekvalificirana delovna sila (481 ponudb za delo). To še enkrat dokazuje, da bodo ljudje brez izobrazbe, pripravljeni na delo, vedno potrebni.

Med poklici, ki jih odlikuje "debela" plača nad povprečno raven, so vodilni razvijalci (82333 rubljev).

Po njih prihajajo specialisti jave (80.000 rubljev). Toda programer, celo gostitelj, medtem ko ponuja povprečno 60.000 rubljev.