intervju

Kako do zaposlitvenega intervjuja: Nasveti in triki

Kako do zaposlitvenega intervjuja: Nasveti in triki

Video: Priprava na zaposlitveni razgovor 2024, Maj

Video: Priprava na zaposlitveni razgovor 2024, Maj
Anonim

Intervju z delodajalcem je prvi resen korak k pridobitvi sanjske službe. Vse, kar je bilo pred tem - iskanje zaposlitve, predhodni dogovori in življenjepis, je samo priprava. Priprava na najodgovornejši dogodek, to je, kako se obnašati v intervjuju.

Glavna stvar je zbiranje informacij

Pred opravljenim intervjujem mora prosilec izvedeti za podjetje, v katerem želi dobiti položaj, dobesedno vse. Potreboval bo informacije o storitvah, ki jih podjetje ponuja, ali o izdelkih, ki jih proizvaja in prodaja. Vprašate se lahko, koliko let je ta organizacija že obstajala, koliko se je spremenila od ustanovitve, pa tudi pogostost sprememb vodenja in stabilnost njene sestave. Pomembna dejstva so pogoji za najem in pogostost zmanjšanja osebja. Vlagatelj lahko vse te izjemno koristne informacije pridobi iz študija informacij o delodajalcu v medijih, v brošurah in brošurah, ki jih izda podjetje, pa tudi iz oglasov neposredno v pisarni podjetja in iz pogovorov z zaposlenimi - dobro zna vedeti, kako se zaposliti na razgovoru za službo

Zaposlitveni sodelavec: kako se obnašati

Takoj je treba opozoriti, da mora kandidat pred razgovorom za določeno prosto delovno mesto nujno pripraviti vse dokumente, ki jih bo potreboval, zapisati vprašanja, ki bi jih rad zastavil delodajalcu, in na koncu le prespati.

Prihod na intervju je najbolje ne le pravočasno, ampak nekaj minut prej. Kako dobiti intervju, da bo uspešen? Ustvarite najbolj vreden vtis o sebi. Vstop v pisarno bi morali potrkati, po tem pa (ko ste prejeli dovoljenje) vstopiti, se nasmehniti in se jasno predstaviti. Govoriti morate ne preglasno, vendar ne "pod sabo". Verjetno se ni treba pogovarjati o tem, kako je nesprejemljivo zamujati na dogovorjeni razgovor, vdreti v pisarno delodajalca in celo žvečiti žvečilni gumi - to vedenje se verjetno nikomur ne zdi vredno.

Ko govorite, morate sedeti naravnost in gledati sogovornika. Tisti, ki nenehno gleda stran in ne ve, na čem bi ustavil svoj pogled, ima le malo možnosti, da bi dobil želeni položaj. Ko govorite, je najbolje govoriti jasno, pri čemer se izogibajte izrazom slenga. Morate izraziti svoje misli v pravem jeziku - to bo navdušilo delodajalca, ne pa se spuščalo v podrobnosti vašega osebnega življenja, finančnih težav in pogovarjanja o politiki ali veri.

Nekaj ​​koristnih nasvetov, kako uspešno opraviti intervju

Prvi nasvet je najpomembnejši, lahko rečemo, temeljni: ne razmišljajte nenehno o tem, kako uspešno opraviti intervju. Nemir je glavni sovražnik prosilca, saj ga ne predstavlja z najbolj ugodne strani. Če vam uspe zatreti ta lepljiv in neprijeten občutek - vse se bo izkazalo na najboljši način.

Preden se odpravite na razgovor o zaposlitvi, se nežno pripravite na različna vprašanja, ki jih bodo zastavila iskalca zaposlitve. Verjetno bodo ta vprašanja osebne narave in zagotovo strokovna. Obstajajo vprašanja o stopnji izkušenj - delodajalci pomagajo ceniti predstavljeno kandidaturo. Na vsa ta vprašanja je treba odgovoriti kratek in konkreten, da ne delujejo z značilnostmi iz prejšnjega kraja dela ali študija, temveč z dejstvi, ki vlagatelja izpostavljajo z najugodnejše strani. Pomembno je, da v odgovorih ne uporabljate klišejev - njihov anketar je slišal in slišal več kot enkrat. Bolje je, da si omislite svoje besedilo, ki bo znalo poudariti zasluge kandidata in pokazati njegovo ekscentričnost. In kar je najpomembneje, po koncu intervjuja se morate zahvaliti osebi, ki je intervju vodila, za čas, namenjen pogovoru.