intervju

Kako odgovoriti na pogosta vprašanja o intervjuju

Kazalo:

Kako odgovoriti na pogosta vprašanja o intervjuju

Video: Q&A I Odgovarjam na vaša vprašanja...biti stevardesa, življenje v Dubaju itd. I LucyTIME 2024, Maj

Video: Q&A I Odgovarjam na vaša vprašanja...biti stevardesa, življenje v Dubaju itd. I LucyTIME 2024, Maj
Anonim

"Kako vidite svoje življenje in kariero v naslednjih petih letih?", "Kaj je vaša glavna slabost?", "Ali se lahko imenujete moštveni igralec?" - verjetno ste morali odgovoriti na vsaj eno od teh vprašanj, ko ste se pogovarjali o prijavi na službo. Toda na predvečer pogovora je pomembno, da ne poznate samo vprašanj, ki vam jih lahko zastavi potencialni delodajalec, temveč tudi, da lahko nanje pravilno odgovorite. Seveda nikoli ne morete zagotovo vedeti, katera konkretna vprašanja vas čakajo, toda če upoštevate približen načrt odgovora na najpogostejša od njih, bo intervju veliko bolj produktiven. Seveda bo delodajalec nujno ocenil vašo sposobnost vodenja pogovora, da boste samozavestni, resni, iznajdljivi in ​​ustvarjalni, po potrebi pa bo morda ključnega pomena, ali bo vaše delo uspešno.

Nato vam ponujamo nekaj vprašanj, ki jih udeleženci natečaja najpogosteje postavljajo za zapolnitev določenega prostega delovnega mesta. Po vsakem vprašanju damo okvirni načrt odgovorov. Upoštevajte naša priporočila in na razgovoru se boste lahko počutili bolj samozavestno.

Čarovnica je žensko naučila črpati energijo iz Narave med kvačkanjemPoleti bo Nizozemska gostila vodno parado, posvečeno delu Jeronima BoschaKot predsednik dr. Ronnie Jackson je skušal Trump naučiti jesti več zelenjave

osebne informacije

1. Povejte nam o sebi.

Ko odgovarjate na takšna vprašanja, se omejite na podrobnosti, ki se tako ali drugače nanašajo na vaše prihodnje delo. Ne smete se poglabljati v podrobnosti svojega osebnega življenja.

2. Povejte nam, kako vidite svojo sanjsko službo.

Ne smete imenovati določenih delovnih mest in določenih dolžnosti, sicer lahko sledijo podrobnejša vprašanja, da bo delodajalec lahko prepričal, da si res zasluži mesto, ki ga je imenoval. Bolje se omejite na opisne konstrukcije, kot je "prijazna ekipa" itd.

3. Katere slabosti vidite v sebi?

Ni treba takoj začeti naštevati šibkih lastnosti vašega značaja. Bodite izjemno zbrani in navedite za primer več takih "slabosti", ki so pravzaprav vaše prednosti. Seveda tukaj morate pokazati kreativnost, da pod krinko slabosti predstavite svoje prednosti. Dober odgovor bi bil torej stavek "Potrebujem nekaj časa, da se pripravim na delo, zato vstanem dve uri, preden odidem od doma."

4. Kakšne so vaše moči?

Ne pozabite: bolj ko se boste oglaševali, strožje bodo zahteve delodajalca. Samo naštejte prednosti svojega značaja in bodite pripravljeni na dodatna vprašanja v zvezi z njimi.

5. Kako se počutite do kritike do vas?

Kritika je najbolj zanesljiva pot do samopopolnjevanja. Povejte nam, da kritike nikoli ne jemljete preveč osebno in se vedno strinjate, da je bil v takem ali drugačnem primeru potreben strog ukor. Navedite nekaj primerov, kako vam je kritika pomagala dvigniti se na višjo raven in nekaj doseči.

Pametni ne samo pripomočki: brat je naredil domiselno škatlo za drobtineHobitne hiše, katerih lastniki jih obožujejo, se širijo po vsem svetu

Se fotografirajte z navadno zaveso? Preprosto! Kakšen bi bil Instagram v 90. letih

6. Kaj poleg dela počnete v življenju?

Povejte nam svoje najljubše dejavnosti in jih hkrati poskusite povezati z možnostjo, da izboljšate svoje spretnosti in sposobnosti, koristne pri delu.

7. Ali se vam zdi uspešna oseba?

Ni možnosti: pogumno odgovorite z »da«. Uspeh je ne pomeni nujno nadzora nad celim svetom. Povejte nam o svojih dosežkih, za katere menite, da so najpomembnejši, če čas, namenjen za razgovor, to omogoča.

Prejšna zaposlitev

1. Zakaj ste zapustili zadnjo službo?

Odgovor mora biti pozitiven. Stavek, kot je "Pravkar sem se odločil, da bom našel bolj zeleno pašo", bi šel. Vsekakor povežite svoj odgovor z iskanjem novih priložnosti, s širjenjem obzorij. In čeprav je v resnici to morda res, nikakor ne govorite, da je razdražljivi šef postal razlog za odhod na prejšnje delovno mesto.

2. Zakaj ste bili tako dolgo brez zaposlitve?

Opišite vse možnosti koristnih dejavnosti, ki ste jih izvajali v tem obdobju: od izpopolnjevanja na ustreznih tečajih do dela kot samostojni delavec ali drugih načinov zaslužka brez uradne zaposlitve.

Pes ima na Instagramu 14 tisoč sledilcev: čudovita dlaka je postala priljubljena67-letna Daria Dontsova je z oboževalci delila najboljšo vajo za tiskNoev ark je morda v Črnem morju: nove raziskave znanstvenikov

3. Kako se vaši kolegi iz prejšnjih delovnih mest odzivajo na vas?

Omejite se na navadne pohvale, ki ste jih morda slišali od svojih kolegov, in previdno previdite.

To podjetje

1. Kaj veste o tem, kaj počne naše podjetje?

Pred intervjujem poiščite spletno mesto podjetja, ker je to najbolj zanesljiv način, kako pridobiti zanesljive informacije o njegovih dejavnostih. Dobro je, če poznate nekoga, ki je že delal ali delal v tej organizaciji. Nato lahko iz prve roke dobite podrobnejše informacije.

2. Zakaj bi vas najeli?

Tu bi morali govoriti o obojestransko koristnem sodelovanju. Prepričajte sogovornika, da to delo potrebujete toliko, kolikor ga podjetje potrebuje. In v nobenem primeru se ne primerjajte z drugimi udeleženci natečaja za zapolnitev tega prostega mesta.

3. Kako dolgo nameravate delati v našem podjetju?

Konkretnih datumov in časovnih obdobij ne smemo omenjati. Dobra možnost bi bila fraza kot "kolikor bo naše sodelovanje obojestransko koristno".

4. Kaj pričakujete od dela v tem podjetju?

Povejte nam, da bi radi dobili malo svobode, prostora za dejavnosti, da ne pozdravljate preveč ozkega okvira. Vendar je jasnost pri postavljanju ciljev ena izmed pomembnih želja.

Skupinsko delo

1. Opišite svoj slog upravljanja in interakcije z ekipo.

Osredotočite se na to, da veliko pozornosti namenjate komunikaciji s sodelavci in podrejenimi, pa tudi poskušate narediti vse, da ima ekipa vedno prijetno vzdušje.

Igor Nikolaev se je v mladosti pokazal brez brkov: fotografija

Trumpov obisk Indije: slumi, pokriti s ščiti, ostaja izseliti opice

"Nikoli nisem šla kirurgom": Daria Moroz o plastični operaciji

2. Se lahko imenujete moštveni igralec?

In tukaj zagotovo odgovorite z "da"! Če čas dopušča, navedite kakšen jasen primer, kako ste kot del ekipe uspešno izvedli določen projekt.

3. Kakšno vlogo bi prevzeli pri timskem delu na projektu?

Ustvari vtis o sebi kot zaposlenem, ki ima prilagodljivost, je enako dober, ko slediš navodilom in si vodja.

4. Kaj vas moti pri sodelavcih?

Brez posebnih lastnosti in lastnosti. Delodajalec ve, da lahko sodelujete s katerimi koli sodelavci, z njimi gradite odnose, ki temeljijo na strpnosti in nenehnem iskanju kompromisov.

5. Katere lastnosti bi radi videli v karakterju svojega šefa?

In ni nobenih posebnih značilnosti. Omejite se na splošne stavke, kot so "kompetenten", "pošten", "zanesljiv" itd.

Kvalifikacija

1. Zakaj mislite, da boste naredili dobro delo?

Poudarite svoje poklicne spretnosti, delovne izkušnje na prejšnjem mestu, kot tudi možnost izhoda iz kriznih razmer. Z eno besedo, morate delodajalca prepričati, da ste ravno oseba, ki jo potrebuje.

2. Ali menite, da ste preveč kvalificirani za to delovno mesto?

Poskusite prepričati sogovornika, da ste za to delo najbolj primerni. Delodajalec ne bi smel imeti nobenih dvomov zaradi dejstva, da boste govorili negotovo. Vaša naloga je ustvariti vtis, da ste ravno oseba, ki jo to podjetje potrebuje.

3. Kako lahko nadomestite pomanjkanje delovnih izkušenj?

Osredotočite se na svoje poklicne sposobnosti. Če ste pravkar diplomirali, se spomnite projektov in študij, ki ste jih uspešno zaključili med študijem.

Načela

1. Kaj je za vas bolj pomembno: samo delo ali plača (denar)?

Tu je pomembno ravnovesje: obe zadevi. Ne predstavljajte se preveč radodarne in nezainteresirane ali, nasprotno, trgovske. Samo poudarite, da bi radi poleg dobre plače prejeli tudi moralno zadovoljstvo od dela.

2. Ali lahko interese podjetja postavite nad svoje?

Seveda lahko! To je neke vrste preizkus, kako močno »rastete skupaj« s podjetjem in kako odgovorni boste.

3. Kakšna je vaša filozofija dela?

Brez dolgih razmišljanj in pohval. Z nekaj besedami navedite najpomembnejše vrednote, načela in povejte tudi o tem, kaj lahko prinesete ekipi.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini