karierno upravljanje

Vrio je vmesni

Kazalo:

Vrio je vmesni
Anonim

Dolgo časa spori okoli dveh konceptov niso zamrli: "in. O." in "vmesno." Kako napisati in sestaviti dokumente? Kaj so ti pojmi, kaj pomenijo? Kakšna je razlika med vršilcem dolžnosti direktorja in vršilcem dolžnosti direktorja? Na ta in druga vprašanja bomo odgovorili v članku.

Kaj je vmesno obdobje?

Precej pogosto so situacije, ko vodja organizacije odide na dopust in svoje naloge prenese na nekoga od zaposlenih. Pojavi se vprašanje: kako vse urediti pravilno in pravilno? Dejstvo je, da delovni zakonik Ruske federacije ne vsebuje jasnega jezika o začasni zamenjavi akcijske osebe. Za začetek je vredno ugotoviti, kaj je vmesno.

Vrijo je kratica; pomeni "vmesno". Vrio predstavlja dodatno delo, ki ga bo delavec organizacije opravil z njegovim uradnim soglasjem. Običajno je to soglasje naročilo, kjer zaposleni pusti svoj podpis. Omeniti velja tudi, da dodatne naloge, dodeljene zaposlenemu, ne bi smele presegati meja delovnega dne. Prav tako ga ureja Delovni zakonik Ruske federacije. Hkrati začasni delavec prejema plačo - svojo glavno in za svoj dejanski položaj.

Kaj je in je. približno.?

In približno. je igralska oseba. To je lahko kateri koli zaposleni v organizaciji. Imenovan je v skladu s sporazumom. Običajno sta pošta in. približno. zasedeno z ljudmi, ki so sposobni optimalno in učinkovito opravljati naloge nadrejenih. In približno. postanejo osebe kot namestnik, višji asistent itd

Ustvari objavo in. približno. Obstaja več načinov. Tu sta dve glavni možnosti:

  • Naročilo za podjetje, ko se praviloma prosto delovno mesto ne odpre. Pravzaprav se nadrejeni imenujejo sami in. približno.
  • Naročilo po sestanku direktorjev ali skupščini. Ta položaj je možen, ko je prosti položaj. V tem primeru mora biti odločitev o imenovanju kandidata za mesto direktorja sprejeta natančno en mesec vnaprej.

Vrio in in. O.: glavne razlike

Na koncu je vredno razmisliti o enem najpomembnejših vprašanj: kakšna je razlika med igranjem in IO? Razlikovanje teh dveh pojmov je opredeljeno v členih 151 in 74 delovnega zakonika Ruske federacije. Res je, da določbe teh dveh členov v praksi niso zelo dobro odpravljene, zato se pogosto pojavijo težave.

Kot že omenjeno, je glavna razlika med obema obravnavanima konceptoma način izpolnjevanja nalog. Torej, če je vmesna oseba, ki nadomešča šefa, potem in. približno. - To je oseba, ki v celoti opravlja vse upravljavske funkcije, ki so mu bile dodeljene do določenega trenutka. Hkrati in. približno. lahko v prihodnosti prevzame mesto šefa. Pravzaprav to ni mogoče.

Seveda obstaja veliko drugih točk, ki kažejo na razlike med pojmi. Seveda jih ureja delovni zakonik Ruske federacije. Kakšni so ti trenutki? O tem bomo razpravljali pozneje.

Dodatne razlike med in. približno. in igralsko

Obe obravnavani pojmi sta pogosto postavljeni kot sopomenki. To je seveda v osnovi napačno. Verjetno je vredno podrobneje razmisliti o razlikah med igralsko in IO. Kakšna je razlika med tema dvema izrazoma?

  • Dolžnosti. In približno. - oseba, ki je v resnici premeščena na povsem novo delovno mesto. Medtem lahko oseba, ki začasno opravlja naloge (začasno), svoje nadzorne funkcije kombinira tudi z glavnim položajem.
  • Časovni okvir. Vrio je oseba, ki opravlja naloge točno do trenutka, ko se vodja organizacije vrne. Obraz in. približno. mora natančno zasedati položaj upravitelja, dokler se ne najde oseba, ki končno prevzame mesto šefa. Pogosto in. približno. čez nekaj časa postane vodja.
  • Prosto mesto. Vrio je začasni sestanek, če nadrejenega ni. približno. - kadar voditelja sploh ni.

Torej razlika med in. približno. in igranje ni tako veliko. Stvar je bolj v formalnostih za pravilno polnjenje dokumentov.

Ko morate uporabiti oboje in. približno.

Obravnavane pozicije se ne uporabljajo vedno. Obstajajo nekatere zahteve, v skladu s katerimi osebe, ki delujejo kot začasne in. približno. Vredno je podrobneje analizirati, kdaj je treba uporabiti te izraze.

Začasno opravljanje nalog se uporablja, kadar načelnik:

  • je bolano;
  • odšel na dopust;
  • začasno ne more opravljati svojih nalog.

Izvajanje nalog se uporablja, kadar:

  • položaj vodje je prost in išče osebo za to mesto;
  • položaj vodje je izbirni in nekaj časa mora določena oseba delovati kot in. približno.

Verjetno lahko obstajajo druge situacije, v skladu s katerimi je imenovanje določenih oseb na delovno mesto in. približno. ali igralsko. Vse zgoraj navedene točke so zapisane v delovnem zakoniku Ruske federacije, zato jih je bilo vredno izpostaviti.

Pravilna zasnova vmesne in. približno.

Težave z obravnavanimi koncepti se pogosto pojavijo zaradi napačne zasnove. Zaposleni v različnih organizacijah ne razumejo v celoti, kako izpolniti obrazce in. približno. in igralsko. Kako napisati in izvršiti dokumente za opravljanje nalog? Odgovor na to vprašanje bo podan spodaj.

V resnici je vse precej preprosto. Najprej je vse odvisno od tega, kdo točno je oseba, katere dolžnosti je treba izpolniti. Če je to na primer generalni direktor, potem piše: "Vd generalnega direktorja (v nadaljevanju podpisan) I. I. Ivanov." Enako, vendar z ustrezno zasnovo, če se zamenjajo položaji glave, rektorja itd.

Primer si lahko ogledate na spodnji fotografiji.

Če je dokument naslovljen na tujca, potem "vmesno" in "delujoče" jih je treba nadomestiti z ustreznim zapisom. V angleščini bo videti tako:

  • Vd. - začasni generalni direktor;
  • in. približno. - vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Tako je vprašanje, kako napisati in in. približno., se izkaže za povsem preprosto.

Težava z zasnovo igralske zasedbe

Nato bomo razvrstili glavno neprijetno situacijo, ki se najpogosteje zgodi med izvedbo začasne odredbe.

Šef gre na dopust, imenovan je začasni. Toda vodja se nenadoma vrne. Zdi se, da se ne dogaja nič strašnega. Dejavnosti podjetja niso paralizirane, pogodba o zaposlitvi z direktorjem se ne odpove. Kar naenkrat pa se izkaže, da je bil direktor, čeprav je deloval kot direktor, popolnoma odvisen od skupščine. Kaj storiti z igranjem obraza? Kaj storiti? Konec koncev je korporativni konflikt. Popraviti podobno situacijo je mogoče le znotraj podjetja. Upoštevati pa je treba eno pomembno točko: v listini organizacije je treba predpisati, da se vmesni imenuje s soglasjem celotne skupščine in ne samo direktorja.

Preostali problemi naj ne bi nastali. Omeniti velja, da se vmesne zadrege pojavljajo veliko manj pogosto kot pri in. približno. To je predvsem posledica dejstva, da začasno opravljanje nalog osebe sploh ne pomeni prenehanja dejavnosti samega vodje.

Težave z zasnovo in. približno.

Pogosto se zgodi naslednja situacija: direktor je razrešen ali razrešen, imenovana je oseba in. približno. Čez nekaj časa se izkaže, da je bil direktor ponovno postavljen ali pa sploh ni bil razrešen. Kaj storiti v tej situaciji? V tem primeru boste morali ponoviti celoten postopek še enkrat. Vzeti morate obrazec (P14001) in iti z njim k notarju. Po tem morate registrirati vse spremembe, ki so se zgodile pri banki in davčnem uradu. Izkaže se, da se zdi, da se nič kaj posebno groznega ne dogaja. Seveda se moramo mučiti z dokumenti, seveda.

Naslednja neprijetna situacija, ki se lahko pojavi, je konec mandata in. Oče, ko osebe na mestu šefa še niso našli. S takšnim incidentom načeloma ni nič narobe. Tako banke kot davčni inšpektorati z organizacijo mirno sklepajo dogovor in podaljšajo vse potrebne roke. Vendar morate vedno pravočasno imenovati osebo na vodilni položaj.