zaposlovanje

Zahtevani poklici v Rusiji. Seznam poklicev v Rusiji v prihodnosti

Kazalo:

Zahtevani poklici v Rusiji. Seznam poklicev v Rusiji v prihodnosti
Anonim

Ne le maturantje šole, temveč tudi dobro oblikovane osebnosti so zainteresirane za vprašanje, kateri poklici so v Rusiji povprašeni, saj se lahko vsi prekvalificirajo in preidejo na novo delovno mesto. Če želite biti v koraku s trenutnimi pogoji na trgu dela, se seznanite z oceno najbolj potrebnih in zelo plačanih poklicev. Seveda je treba na klic srca najti službo, pomembno je najti svoj klic, vendar tudi možnosti nadaljnje karierne rasti ne bodo škodovale upoštevanju.

Gospodarstvo. Bančništvo

Prodajni strokovnjaki so bili vedno priljubljeni. V tržnem gospodarstvu bodo nenehno povpraševali in ne bodo ostali brez dela. Prodajni zastopniki, direktorji trženja, računovodje, zavarovalni zastopniki so vredni zlata, pod pogojem, da gre za strokovnjake, ki dobro poznajo svoje delo, saj je dobiček podjetja neposredno odvisen od njihovega dela. Seznam priljubljenih poklicev v Rusiji dopolnjujejo tudi strokovnjaki za oglaševanje: vodje blagovnih znamk, tržniki. Plače takšnih delavcev se začnejo pri 25 tisoč rubljev, in če govorimo o Moskvi, potem od 35 tisoč rubljev.

Bančništvo ne miruje, vsako leto se pojavijo nove kreditne institucije, stare se razširijo z ustvarjanjem podružnic. Vodje, računovodje, strokovnjaki za posojila, finančni analitiki zlahka najdejo službo. Res je, pred kratkim se je na trgu pojavila zasičenost teh prostih delovnih mest, vendar je takšno delo plačano precej dobro: 20-25 tisoč rubljev, v Moskvi - 30-35 tisoč rubljev. V bančništvu so osebje z bogatimi izkušnjami običajno dobrodošli. Dokazani strokovnjaki dobijo približno 60-85 tisoč rubljev.

IT strokovnjaki

Težko si je zamisliti sodobni svet brez računalnikov. Informatizacija absorbira vse okoli. Po najbolj konservativnih napovedih bo le še naraščal. Posledično povpraševanje po strokovnjakih, ki servisirajo in postavljajo lokalna omrežja, razvijajo programsko opremo, se ukvarjajo s testiranjem, oblikovanjem, proizvodnjo različnih komponent in ne mislijo padati. Programerji, sistemski administratorji, inženirji - to so skoraj najbolj priljubljeni poklici v Rusiji. Takšni strokovnjaki bodo vedno potrebni, profesionalci na svojem področju pa dobijo tudi dober denar. Najnižje plače v Rusiji se začnejo od 25 tisoč rubljev, inteligentni programer prejme od 40 tisoč, vendar je to daleč od omejitve.

Gradnja

Stalno in neprekinjeno se postavljajo nove stavbe, kar zagotavlja zaposlitev za vse strokovnjake v gradbeništvu. Strojniki gradbene opreme, arhitekti, inženirji, varilci - vsi ne bodo ostali brez dela in si hkrati zagotovili stabilne in visoke zaslužke. Voznik in varilec plina v Rusiji prejmeta najmanj 25 tisoč rubljev, v Moskvi pa 10 tisoč več.

Zdravniki in vzgojitelji - iskani poklici 2013

V Rusiji sta izobraževanje in medicina področji dejavnosti, na katerih je vedno mogoče najti uporabo. V letu 2013 je povpraševanje po učiteljih in zdravnikih šlo skozi streho, zagotovo lahko rečemo, da se trend v letih 2014, 2015 in naslednjih letih ne bo spremenil. Dobri strokovnjaki na teh področjih so danes vredni zlata - tudi če na prestolnici ali kliniki v glavnem mestu ni mesta, potem v majhnih mestih in vaseh takšni strokovnjaki čakajo z odprtimi rokami. Vendar obstaja ena velika težava - nizke plače.

Mladi nočejo niti poslušati teh poklicev, saj nihče noče izluščiti bednega obstoja, ki dela od jutra do večera. Čeprav pri vsakem pravilu obstajajo izjeme. Na primer, zobozdravniki dobijo precej dobro, še posebej tisti, ki delajo v zasebnih ambulantah. Učitelj lahko zasluži z načinom poučevanja, ki je danes zelo priljubljen.

Turizem in hotelirstvo

Priljubljeni poklici so tudi profesionalni receptorji in skrbniki. V Rusiji turizem vsako leto pridobiva na veljavi, kar pomeni, da je v hotelski dejavnosti potrebno vedno več ljudi. Pri izbiri takšnega poklica je treba upoštevati, da je ena glavnih zahtev delodajalca tekoče znanje tujega jezika, v večini primerov angleščine. Plača hotelskega delavca se giblje od 20 do 30 tisoč rubljev, na vrhuncu sezone pa v krajih letovišč lahko zaslužite 50 tisoč.

Delovni poklici

Večina mladih išče visokošolsko izobrazbo, da bi v prihodnosti zasedla vodilne položaje, sedela v topli pisarni in delala z dokumenti. Nekdo pa mora fizično delati. V zadnjem času so v Rusiji najbolj iskani stroji ključavničarji, stružničarji, kovači in drugi delavci. Po njih vedno obstaja povpraševanje, saj potrebe podjetij po usposobljenem kadru rastejo le vsako leto. Oseba v delovnem poklicu lahko računa na plačo 20-30 tisoč rubljev, v Moskvi lahko zaslužite veliko več.

Najbolj priljubljeni visoko plačani poklici v Rusiji

Programski geniji že pet let trdno zasedajo vodilni položaj ne le po povpraševanju, ampak tudi po plači. Seveda je programer različen za programerja, vendar resnični strokovnjaki na svojem področju lahko zelo dobro računajo na plačo v višini 100-150 tisoč rubljev. Sistemski skrbniki lahko zaprosijo za 60-90 tisoč rubljev na mesec.

Internetni trg se vsako leto širi s pospešenim tempom, zato se potreba po spletnih skrbnikih sploh ne zmanjšuje. Takšni strokovnjaki se lahko prijavijo za plačo 50-90 tisoč rubljev.

Oblikovalci arhitektov so tudi poklici v Rusiji. Gradbenega razcveta zdaj ni, vendar kljub temu gradnja ne miruje. Na tem področju primanjkuje kvalificiranega osebja, zato mlade strokovnjake privlačijo privlačne plače - 45-80 tisoč rubljev.

Vodje logistike na trgu dela so zelo povprašeni, povpraševanje po njih samo narašča. Strokovnjaki lahko računajo na 50-80 tisoč rubljev.

Make-up stilisti si obetajo že nekaj let zapored in v prihodnosti se najverjetneje ne bo nič spremenilo. Strokovnjaki na svojem področju prejmejo od 45 do 70 tisoč rubljev.

Dobri kuharji prav tako ne bodo ostali brez dela, čeprav so tu delodajalci predvsem pozorni na izkušnje. Zahtevani strokovnjaki prejmejo približno 80 tisoč rubljev.

Poklici prihodnosti

Številni mladi, ki šele izbirajo, kje uporabiti svoje znanje in moč, poskušajo določiti najbolj iskane poklice prihodnosti. V Rusiji in po 5, 10, 20 letih bodo potrebni ekologi, IT strokovnjaki, "prodajalci" in specialisti na področju nanotehnologije.

Število podjetij se vsako leto povečuje, kar pomeni, da je okolje nenehno izpostavljeno onesnaževanju. Zato bodo dobri ekologi vredni cene. Kar zadeva prodajne strokovnjake in IT-strokovnjake, je tudi tukaj vse jasno. Trgovina je v polnem razmahu že več kot eno tisočletje, alternativ pa ne pričakujemo. Tudi informatizacija ne miruje, zato bodo strokovnjaki na tem področju povprašeni več kot desetletje. Nanotehnologija se že uporablja in bo kmalu uporabljena povsod v številnih panogah: inženiringu, medicini, prehrambeni industriji, kemiji, vesolju. V skladu s tem bodo za to državo zelo potrebni specialisti.