karierno upravljanje

Vojaški poklic v Rusiji

Kazalo:

Vojaški poklic v Rusiji

Video: seznanitev vojaških obveznikov in predstavitev vojaškega poklica, češminov park, 25 10 2016 2024, Julij

Video: seznanitev vojaških obveznikov in predstavitev vojaškega poklica, češminov park, 25 10 2016 2024, Julij
Anonim

Zahvaljujoč ne tako dolgoletnim reformam v okviru oboroženih sil Ruske federacije se je vloga vojske v državi močno povečala. Zdaj vojaški poklic ni le častni naslov in dostojna plača, ampak tudi specialist z odličnim usposabljanjem, dobro bazo znanja in dovolj izkušnjami. Prav te veščine mora imeti branilec domovine, da bi bil lahko vsak trenutek pripravljen braniti svobodo in neodvisnost naše domovine.

Vojaški poklic: opis in vsebina dejavnosti

Vojaška posebnost se nanaša na javno službo, katere namen je zaščititi prebivalstvo pred možnimi napadalci, ohraniti ozemlje, človeške in materialne vire. Poklicni vojaki se odločijo ali strogo izpolnjujejo ukaz višjega poveljstva glede potrebnih vojaških operacij.

V vojnem času ali v trenažnih bojih bi moral visokokakovostni strokovnjak imeti možnost, da natančno opiše potrebno količino opreme in potrebno število vojaških formacij. Hitro odkrijte potencialne nevarnosti, prijavite se višjemu vodstvu. Vsa izvedena dejanja morajo biti zakonita in ob popolnem upoštevanju listine.

Bistvene spretnosti

Za vojaški poklic so potrebna naslednja znanja:

  • Sposobnost organiziranja sebe, pa tudi združevanja drugih ljudi okoli vas, da bi opravili nalogo.
  • V težkih razmerah je realno oceniti situacijo in hitro sprejeti edino pravo odločitev.
  • Izvedite analizo dejstev in stanja z namenom domneve o možni nevarnosti.
  • Sposobnost zavreči vse sekundarne misli in se osredotočiti na zahtevani predmet za potreben čas.
  • Za nadzor nad svojim čustvenim stanjem.

Področje uporabe

Vojaška stroka omogoča delo v garnizijah, enotah, "žariščih" in sodelovanje v mirovnih misijah. Izobraževanje je omogočilo tudi delo na sodišču in v pravosodju, na tožilstvu, carinah, strateških objektih in varnostnih organizacijah. Z izkušnjami in potrebnim znanjem se lahko vojaški specialist ukvarja s poučevanjem.

Izobraževanje

Specialisti so usposobljeni za službo v ruski vojski v višjih vojaških izobraževalnih ustanovah. Na prvi tečaj so sprejeti državljani, ki nimajo častniških činov. Obdobje študija v vojaških ustanovah je 5 let. V procesu pridobitve izobrazbe kadet ne opravlja le usposabljanja za vojaške zadeve, ampak dobi tudi civilno specialko, podobno po profilu kot izbrani poklic v vojski.

Izobraževanje na univerzah se izvaja na pogodbeni osnovi. Ta sporazum vključuje sklenitev sporazuma med institucijo in kadetom o vojaški službi med obdobjem usposabljanja in po njegovem zaključku pet let. Kadeti, ki so podpisali pogodbo, so denarno nadomestilo mnogokrat višje od štipendij na civilnih univerzah.

Vsem, ki so izpolnili zahteve učnega načrta in uspešno opravili državno spričevalo, se podeli čin poročnika in vojaški poklic s stopnjo kvalifikacije. Nastala posebnost je potrjena z državno diplomo.

Glavni seznam vojaških poklicev

Glavne posebnosti vodstva, vzgoje in usposabljanja vojakov in mornarjev so: položaji poveljnikov posadk, enot, postojank, bojnih posadk itd. Poveljnik hkrati opravlja naloge mentorja, organizatorja in specialista ter odgovarja:

  • za usposabljanje, izobraževanje in vojaško disciplino svojih podrejenih;
  • moralno in psihološko stanje vojakov;
  • videz in vaja njihovih podrejenih.

Sodobna vojska je opremljena s prefinjenim orožjem in vojaško opremo, zato seznam vojaških poklicev nujno vključuje položaje operaterjev. Delo operaterjev različnih profilov je upravljanje, nadzor, prenos in preoblikovanje informacij. Je v tesnem sodelovanju z opremo in orožjem.

Velika mobilnost četov je neposredno odvisna od usposabljanja vojaških voznikov. Njihova dejavnost temelji na pridobljenih veščinah z delom premikajočih se predmetov. Vozila na lastni pogon vključujejo: avtomobilska in oklepna vozila, železniški prevoz itd.

Priličnega spola o obrambi domovine

V zadnjem času se povečuje zanimanje mladih žensk, da bi postale častnik. V vojski Rusije je že približno 40 tisoč predstavnikov poštene polovice, nekateri pa imajo naslov "polkovnika".

Na 18 univerzah pri nas je mogoče dobiti vojaške ženske poklice, izbor kandidatov za kadete pa je zelo strog. V procesu usposabljanja pridobivajo vojaške specialnosti večinoma na humanitarnem profilu. Obvladajo tudi vojaški poklici za dekleta, povezani s programiranjem, avtomatizacijo, medicino in komunikacijami.

Vojaški poklici za dekleta omogočajo, da postanejo Amazoni v zraku, ko so se izobraževali na letalskih univerzah. Ne trenirajo leta. Usposabljanje kadetov je obvladanje vojaške specialnosti "meroslovje". Kot kažejo izkušnje, ženske postanejo visoko usposobljene strokovnjake na tem področju.

Za tiste, ki želijo dobiti nadporočnik, so vrata mornariških inštitutov odprta. Vsi diplomanti takšnih ustanov dobijo posebnost signalnika in še naprej službujejo v častnikih v različnih delih ruske mornarice.