karierno upravljanje

Tako nenavadni poklici

Tako nenavadni poklici

Video: NUŠA DERENDA & TILEN LOTRIČ – POKLIČI KDAJ (Official video) 2024, Julij

Video: NUŠA DERENDA & TILEN LOTRIČ – POKLIČI KDAJ (Official video) 2024, Julij
Anonim

Poklici so zelo raznoliki. Večina jih se spusti na običajno "zaposlovanje" delavcev v podjetju - od čistilne gospe do direktorice - in to nikogar ne bo presenetilo. In obstajajo tudi nenavadni poklici, katerih obstoj se zaveda malo ljudi.

Tu je nekaj takih:

Določevalka piščančjega spola - ime poklica govori samo zase. Navsezadnje je zelo pomembno vedeti spol piščanca že 1. dan njegovega življenja, da bi ustvarili potrebne pogoje za njegovo nadaljnje vzdrževanje.

Sogovornik je nenavaden poklic v prenatrpanem Tokiu. Ta oseba bo prisluhnila kakršnim koli pritožbam o življenju in celo kimala z glavo v dogovoru. Škoda, da ne bo dajal nasvetov. Vendar je za marsikoga dovolj le to, da spregovorijo.

Potisnik v prometu - in spet Japonska. Tukaj, kjer je na vrsto nešteto ljudi, ta oseba pomaga potisniti potnike v avto ali avtobus.

Vodič po WC-ju - deluje na ulicah Kitajske in pripoveduje vsem, ki potrebujejo najbližje stranišče.

Toaletni masažni terapevti - medtem ko boste v stiski, bodo raztegnili vaše napete mišice.

Tester deodorantov - Ta oseba preverja kakovost deodorantov. Preiskovanci zdravilo nanesejo na pazduhe, specialist, ki jih vonja, ugotovi, kako se vonj spreminja čez dan.

Nenavadni poklici:

Vzglavnik izravnava - prav tako gladi gube. Deluje v trgovinah s posteljnino in skrbi, da so vsi blazine popolnoma gladke.

Queer delavec - za denar je pripravljen stati v vrsti za vas v čakalni vrsti katere koli dolžine.

Kaznilec - ljubi, ko je kaznovan. Če ste z nečim nezadovoljni in od upravnika zahtevate, da vse razume, slednji pokliče posebnega uslužbenca in ga vso srdelo, ga spravlja v krivdo in ga celo odpusti (z besedami, seveda). Kot rezultat, se konflikt razreši in stranka je zadovoljna.

Obstajajo nenavadni poklici intimne narave: tester kondomov, tester tamponov in celo tester prostitutk. Komentarji so nepotrebni …

Med nenavadnimi lahko ločimo najredkejše poklice:

Njuškalec je poznavalec parfumerije, po vsem svetu jih je nekaj več kot sto. Njegove odgovornosti ne vključujejo le ocenjevanja končnih okusov, temveč tudi sestavljanje novih skladb.

Voznik je upravljavec stroja za nanašanje žvepla na vžigalice.

Tester je specialist za čaj. Z okusom in vonjem lahko določi raznolikost čaja, njegovo kakovost, pa tudi kraj rasti in pogoje skladiščenja.

Penguin flip - deluje v bližini letališč na Antarktiki. Dejstvo je, da so nerodne ptice zelo radovedne in ko letalo leti nad njimi, skupaj dvignejo glavo in padejo. Pingvini ne morejo vstati od zadaj, zato jim pomaga "specialist".

Obstajajo pa tudi nenavadni poklici, ki jih lahko uvrstimo med najbolj zavidanja vredna: preizkuševalec elitnih postelj, vodovodne cevi za atrakcije, elitne plaže, sladkarije, računalniške igre itd.