karierno upravljanje

Seznam poklicev po 11. razredu Prestižni in iskani poklici

Kazalo:

Seznam poklicev po 11. razredu Prestižni in iskani poklici
Anonim

Danes nam bo predstavljen seznam poklicev po 11. razredu. Na splošno po končani šoli iti nekam ne bo tako težko. Toda zaposlitev je za sodobne šolarje in študente že precej velika težava. Pomembno je tudi izbrati smer, ki bo v prihodnosti prestižna in povpraševanja. To bo pomagalo odpraviti težave pri zaposlovanju. Poskusimo torej ugotoviti, kateri poklic bomo izbrali po 11. razredu.

Zdravilo

Prvi scenarij je, da greš k zdravniku in se potem naučiš biti zdravnik. Kirurgi, pediatri, zobozdravniki so zdaj zelo priljubljeni. Res je, za to boste morali približno 7 let sedeti na univerzi in nato opraviti prakso.

Kljub temu, če vas zanimajo poklici, ki so po 11. razredu povprašeni, in ob vsem tem razumete biologijo in kemijo, potem se resnično lahko naučite, kako biti zdravnik. Njihov trenutni primanjkljaj. Da bo vaše delo dobičkonosno in prestižno, samo diplomirajte na zasebni kliniki. In v tem primeru vam ni treba skrbeti za svoj zaslužek, pa tudi za priljubljenost cilja. Vsaj leta, preživeta na univerzi, ne bodo zaman.

Manager

In nadaljujemo z našim seznamom poklicev po 11. razredu. V resnici povpraševalni poklici morda niso najbolj prestižni. In še več, ni zelo plačano. To so šele zdaj področja upravljanja. Govorimo o območju, ki smo ga videli prej - spodnji povezavi.

Kaj je to? Stvar je v tem, da je vse vodstvo razdeljeno na 3 dele: višji, srednji in nižji nivo. Prva dva sta prava voditelja, šefa. In zadnje - le tisto, kar je danes na trgu dela tako priljubljeno in povpraševano - navadni, tako rekoč mlajši menedžerji. Sem spadajo: prodajalci, blagajniki, delavci s hrano in kavarne s hitro prehrano, motorji, čistilci, prodajni zastopniki. Načeloma vsi tisti poklici, ki jih študent ali šolar lahko prevzame.

Kljub temu so to po 11. razredu precej priljubljeni poklici. Lahko se naučite biti menedžer, medtem ko se učite, da pridobite izkušnje na področju nižjega vodstva in nato prevzamete vodilno mesto. Torej, ne bojte se te posebnosti. Poleg tega je vstop v to dokaj enostaven in preprost.

Inženir

Dobri poklici po 11. razredu, če sem iskren, bi morali biti ustrezno plačani. In samo eno od teh delovnih mest lahko pripišemo inženirstvu. Danes Rusija nima dovolj osebja, ki bi se ukvarjalo s tem delom. Tu so preprosti inženirji in nameščenci opreme.

Takšno izobrazbo lahko pridobite z vpisom na fizikalno-matematično fakulteto. Dolgo se boste morali učiti, nato pa se boste lahko dobro zaposlili. Žal ta smer med prijavitelji ni posebej priljubljena. Dejansko so inženirji pogosto plačani dokaj majhne plače, kar ni primerljivo z odgovornostjo in dolžnostmi na delovnem mestu.

Učitelj

Naš seznam poklicev po 11. razredu se nadaljuje. Če sem iskren, je skupaj z zdravniki in zdravniki učitelj danes zelo priljubljen položaj. Samo med diplomanti to delo ni posebej priljubljeno.

Vedno več je ljudi, tudi prvošolcev. Šole in vrtci rastejo pred našimi očmi. Da, to ni nihče, ki bi učil otroke. Če želite postati dober učitelj, morate zdaj pridobiti izobrazbo učiteljev, pa tudi drugi "stolp" v smeri, v katero želite delati. To je, če gre za oddelek za kemijo in biologijo - medicino, fiziko - fiziko in matematiko, matematiko / geometrijo - matematiko in tako naprej. Ob vsem tem vam bo delo naložilo na ušesa, plača pa učiteljem praviloma malo. Le v zasebnih šolah je učitelj resnično prestižno delo.

Kozmetičarka

Poklici za dekleta po 11. razredu, če sem iskren, so bolj priljubljeni in povpraševani. In pogosto so plačani veliko bolje kot katero koli drugo smer. Če ste deklica, ki ne ve, kam bi se šolala po šoli, a ob vsem tem želite dobiti izobrazbo "čisto ženskega profila", potem lahko v šolo postanete kozmetičarka. Ali pa manikura.

Ti poklici za dekleta po 11. razredu so precej povpraševani. Ja, zdaj je veliko takih mojstrov in kozmetologov. Toda stranke prihajajo. Za vse več mojstrov ni dovolj časa. Torej, kozmetologija in manikura sta precej priljubljeni in dobičkonosni področji. Še posebej, če ste zasebni mojster in se tudi zaposlite v kakšnem zasebnem in dobrem salonu. Izobraževanje na tem področju je krajše kot na katerem koli drugem področju. Ja, in konkurence skoraj ni - vsaka stranka (in teh je veliko) si izbere mojstra zase. Poskusite, ne bo vam žal!

Pisarniški delavec

Zdaj se seznam poklicev po 11. razredu, ki jih lahko imenujemo le priljubljeni, nadaljuje v neskončnost. Vendar pa obstaja še eno zelo potrebno področje, na katerem je vedno potrebno novo osebje. To je pisarniško delo.

Če sem iskren, si mnogi želijo delati na tak način. Če želite to doseči, boste morali pridobiti ekonomsko ali pravno izobrazbo. Včasih imajo študenti, ki so zaključili management, priložnost. In čestitke, postali boste najbolj navaden pisarniški delavec.

Takih zaposlenih je zdaj veliko, na trgu dela pa je ogromen promet zaposlenih. In zato je vedno potreben nov "pisarniški plankton". Kaj boste morali storiti na svojem mestu? Praviloma delajte z dokumenti, sestavljajte poročila, včasih prodajate blago in storitve prek telefonskih klicev. Načeloma ni tako težko, kot se morda zdi na prvi pogled.

Vendar je vredno takoj opozoriti - pisarniški delavci so pogosto obremenjeni s tujim delom. In pritiskajo moralno. Ne bodo vsi pristali na to. Zaradi tega se ljudje, potem ko nekaj časa delajo v pisarni, preselijo v drugo podjetje. Ali pa v celoti prenehajo. Torej, medtem ko se strinjate s kariero kot pisarniški delavec, se morate pripraviti na zelo velik napor. Lahko zdržiš - dosegel boš višine pri gradnji kariere in tudi začel prejemati dobro plačo. Ne? Potem moraš iskati drugo službo.

Kako se znajti

Če se ne morete odločiti, kam bi šli študirat, vam bo pomagal tako imenovani poklicni preizkus po 11. razredu. Praviloma ga sprejmejo vsi bodoči maturanti šole. Približno na začetku šolskega leta.

Kaj bo v testu? Veliko vprašanj, ki bodo ponazorila vaše vedenje v različnih situacijah, pa tudi pokazali sposobnosti, spretnosti, čustveno stabilnost in ambicioznost. Po jasni analizi bodo psihologi izdali razsodbo - komu in kateri poklic je bolj primeren. Na žalost se ponavadi rezultati testov in želje bodočih prijaviteljev razlikujejo. Na splošno poslušajte sebe - edini način, da lahko izberete najboljši poklic zase.