karierno upravljanje

Ustvari samodejni odgovor na e-poštna sporočila: kako ohraniti ravnovesje med delom in osebnim življenjem na novoletnih praznikih

Kazalo:

Ustvari samodejni odgovor na e-poštna sporočila: kako ohraniti ravnovesje med delom in osebnim življenjem na novoletnih praznikih
Anonim

Novoletni prazniki se bodo začeli zelo kmalu in očitno se želite zabavati in ne s kupom rokov za delo. Vendar je v tem super povezanem delovnem svetu nerealno domnevati, da se lahko med prazniki popolnoma izognete delu. Tudi če vam šef reče, da se sprostite, kolikor želite, obstaja velika verjetnost, da boste v paniki zaradi dejstva, da se na službeni pošti ne odzovete strankam ali da vas bodo vaši konkurenti v tem obdobju presegli.

Dana McNeil, licencirana terapevtka za zakonsko zvezo in družino, je delila svoje najboljše nasvete, kako poskusiti ohraniti duševni mir in upravljati ravnovesje med službenim in osebnim življenjem med zimskimi počitnicami.

Postavite realna pričakovanja strank med počitnicami

McNeil priporoča nastavitev samodejnega odgovora na e-pošto in odhodna sporočila glasovne pošte, da bi kupce obvestili, da imate omejeno število ur, vendar boste sporočila in odgovore prejeli v 24-48 urah.

Ne prevzemite veliko odgovornosti, saj obljubljate, da se boste odzvali na stranke kot običajno, saj se lahko zataknete na letališču, na družinskih prireditvah itd.

Včasih sem verjel v mistiko, zdaj pa sem skeptik: vse se je začelo s primerom iz otroštvaZačnejo se motiti: kaj počnejo fantje, ko se v odnosu počutijo slaboKako se začne popolno jutro - 4 raztezne vaje, ki polnijo

Dnevni urnik

Če se ne morete znebiti pretiranega dela, se odločite, da boste delali zelo omejeno. V idealnem primeru je po uri ali dveh zjutraj in zvečer, in se prepričajte, da ste svoje prijatelje in družinske člane vnaprej opozorili, da se boste odselili, da boste lahko odhajali in odgovarjali na e-poštna sporočila in klice.

Povejte svoji družini in prijateljem, da boste ob določenih trenutkih nedosegljivi.

Povejte svojim prijateljem in družini, da boste v določenem času dneva odsotni, tako da bodo družinski člani lahko prepričani, da lahko v tem času načrtujejo kaj drugega. Tako niso razočarani, da čakajo na vašo vrnitev.

Držite obljube

Če rečeš, da delaš eno uro, delaj samo tisto uro. Poskrbite, da boste delo končali, ko obljubite. Če boste obljubili, vas ne bo potegnilo v vrtinčenje dela in boste na dobri poti, da boste še naprej kakovostno preživljali čas s prijatelji in družino.

Bodite pozorni na časovne pasove

Ne pozabite, da ste morda, če potujete zunaj mesta, v drugem časovnem pasu kot stranke, in to je lahko težava. Načrtujte čas za odgovor na sporočila, ko bodo stranke na voljo. In uporabite programsko opremo za razporejanje, kot je Boomerang za Gmail, ali novo Gmail storitev za načrtovanje, da boste vsaj lahko spremljali, v katerem času dneva ali noči pišete ali kličete stranko.

Načrtuj vnaprej

Zakažite pomembna srečanja pred ali po vrnitvi. Če obstaja nekaj pomembnih podrobnosti o projektu, ki jih je treba izpopolniti, se pred tem odpravite na počitnice. To vam bo pomagalo, da se med sproščanjem ne boste preobremenili. Razmislite o svojih pomembnih odgovornostih in projektih, tako da se vse to odločite čim prej, preden greste na dopust.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini