zaposlovanje

Najbolj iskani poklici za dekleta

Najbolj iskani poklici za dekleta
Anonim

Prej ali slej se vsi sprašujemo, katerega poklica izbrati, da ne bo samo zanimiv, ampak tudi povpraševanje več let in bi prinesel tudi dober dohodek. Danes bomo poskušali ugotoviti, kaj najbolj priljubljene poklice za dekleta ponuja sodobni trg dela.

Največje število prostih mest za pošteno polovico človeštva je povezano z naslednjimi posebnostmi: blagajnik, računovodja, prodajalec, kadrovski delavec in učitelj. Zelo priljubljeni so tudi poklici medicinske sestre, vzgojiteljice, dirigenta in stevardese.

Vsi zgoraj navedeni poklici za dekleta pomenijo prisotnost dobrih komunikacijskih veščin, strpnosti, nekonflikta, pozornosti do detajlov.

Kar zadeva seznam najbolj plačanih poklicev, v ospredje niso samo izključno ženski poklici, ampak tudi prosta delovna mesta, ki so jih včasih zasedali predstavniki močne polovice človeštva.

Zahtevani poklici za dekleta (2013) v Rusiji

Predlagamo, da se seznanite s seznamom najbolj priljubljenih in dobro plačanih specialitet za žensko polovico prebivalstva, ki jih ponuja ruski trg dela.

Vodja v tej oceni je poklic managerja. Poleg tega so za delo na različnih področjih potrebni specialisti. Kandidati za to delovno mesto v povprečju v državi lahko računajo na zelo dobro plačo 45-50 tisoč rubljev na mesec.

Močan položaj ima prvotno ženska računovodska stroka. Strokovnjaki na tem področju zaslužijo v povprečju približno 44 tisoč rubljev. Toda glavni računovodje lahko računajo na višje plače, v povprečju 61 tisoč.

Med povpraševanja po poklicih za dekleta spadajo takšne specialnosti, kot so ponudnik nepremičnin in dispečer, katerih povpraševanje je skoraj tako veliko kot za vodje in računovodje, plače pa so približno dvakrat nižje.

V zadnjih petih letih je bilo trženje zelo veliko. Vendar je leta 2013 na takšno prosto delovno mesto zaprosilo le štiristo žensk. Povprečna plača za takšno prosto delovno mesto je približno 53 tisoč rubljev.

Poleg tega smo letos opazili veliko povpraševanje po naslednjih prostih mestih: pomočnik vodje (povprečna plača - 36.000 rubljev), prodajni zastopnik (47.000 rubljev), odvetnik (51.000 rubljev) in tajnik (29.000 rubljev).

Zdaj pa malo dotika teme o zaposlitvi. Predstavniki lepe polovice človeštva najlažje dobijo dobro službo v starosti od 25 do 30 let. Po tridesetem se začnejo možnosti za iskanje zaposlitve postopoma zmanjševati. Pomembne so tudi izkušnje iz specialnosti. Najlažji način za pridobitev želenega prostega delovnega mesta je za prijavitelje, ki so delali na podobnem mestu od enega leta do treh let.