karierno upravljanje

Reiter - kdo je to?

Kazalo:

Reiter - kdo je to?

Video: Z toho až mrazí! Krotitelé duchů vzkazují: Na hřbitov bláznů NIKDY nechoďte sami! 2024, Julij

Video: Z toho až mrazí! Krotitelé duchů vzkazují: Na hřbitov bláznů NIKDY nechoďte sami! 2024, Julij
Anonim

Začnimo od daleč. Zdaj je pokojni Zadornov pripovedoval tako anekdotično zgodbo. Na naboru ene oddaje je do njega prišla starejša gospa in vprašala, kaj piše na njegovi znački. In tam je bilo v angleščini Zadornov. Pisatelj Mislila je, da je Žid in njegovo pravo ime je Reiter, Zadornov pa psevdonim. Komik je komaj razložil, da gre za napako.

Seveda pa človek, ki zna malo angleško vedeti, da pisatelj ni judovski priimek, ampak je v ruščino preveden kot "pisatelj". Kdo je torej pisatelj in zakaj je bila potrebna nova beseda v ruščini? Zakaj ga ne bi imenovali samo pisatelja?

Reiter: Opredelitev

Torej, rešimo uganko. Beseda "Reiter" še vedno ni zelo priljubljena, vendar precej pregledna. Internet je prežet s trendovskimi poklici, kot sta tekstopisec in spletni pisatelj. Reiter je širši pojem. To je oseba, ki piše članke in ustvarja edinstvene vsebine. Pisatelja lahko imenujemo le z velikim raztezkom. V ruski tradiciji beseda pisatelj zveni ponosno in pomeni ne samo osebo, ki piše (v tem kontekstu se bo slišalo z ironijo, če na primer pišemo pisatelja učenca, ki dela domače naloge), ampak ustvarjalca umetniških del. Seveda obstajajo duhovni pisci in filozofski pisci, vzgojitelji in znanstveniki. A kljub temu prvi avtorji, ki pomislijo na pisce, niso le kakršni koli učbeniki, temveč romani, romani in zgodbe. Poklicati članke leposlovje ne deluje. Kaj nekoga ni ugajalo imeni "copywriter" in "web pisatelj"?

Če se strogo držite pomena besede "copywriter", potem to izvira iz angleškega copywright-a - "copyright" - in prvotno pomeni zaposlenega, ki ustvarja oglaševanje, prodaja besedila. Seveda je spletni pisatelj tisti, ki piše na internetu. In področje aktivnosti jahača je lahko veliko širše. Vsi članki se ne oglašujejo in vsi niso objavljeni izključno na internetu. Če želite to razumeti, lahko daste primer. Kako se lahko imenujemo tisti, ki to spletno mesto napolnijo z vsebino? To so pisci, saj obstaja ogromno število informativnih člankov, ki nimajo nič skupnega z oglaševanjem. To so spletni pisci, ker se vir nahaja na spletu. Tu so načeloma prisotni tudi elementi kopiranja v strogem pomenu besede - najdete lahko reklamne članke.

Kako začeti delati kot pisatelj?

Pisanje besedil je eden najbolj priljubljenih načinov zaslužka na internetu. Dovolj je imeti računalnik in internet ter dobro obvladati domači jezik. Razumejte, kaj je edinstvenost besedila in kako ga doseči. Obstajajo protiplagiatorji, da to preverite, na primer, lahko na text.ru naredite brezplačno. Če napišete "iz glave", bo edinstvenost 100%. Najpogosteje pa boste morali, zlasti pri delu z neznanimi temami, predelati gradivo drugih člankov. V tem primeru je pomembno, da ne bomo mogli slediti stopnjam besedila nekoga drugega, ampak, ko smo preučili več člankov, material predstaviti v prosti obliki in ločiti potrebno od nepotrebnega. Težje je delati s temami, ki so nasičene s terminologijo, a tudi z izkušnjami bo mogoče doseči zahtevano edinstvenost. Za začetnike sta primerni izmenjavi Advego in Etxt, naprednejše delo na zaprtih borzah Textbroker, ContentMonster, Turbotext ali osebno sodelovanje s strankami. To obljublja povsem realen zaslužek, vendar je bolje začeti z majhnimi.

Katere lastnosti so pomembne

Kljub dejstvu, da programi samodejnega preverjanja besedila rastejo in se izboljšujejo, je pismenost pomembna za kolesarja. Da, program bo sam poudaril elementarne črkovalne napake, vendar je mogoče spregledati tankosti ločil. Pomembno je znati zgraditi besedno zvezo v skladu z literarnim jezikom.

Seveda, da lahko ljudje berejo besedila, morajo biti zanimiva. Sposobnost zanimivega pisanja je lahko naravni talent, vendar se lahko razvije.

Dobra kritika

Prosite, da preberete svoje "stvaritve" in kritizirate. Komentarji vam lahko pomagajo videti vaše slabosti in jih odpraviti. Pomembno je le razumeti, da če niste psihično pripravljeni na kritiko in vam bo ugasnil srditost, je pomembno graditi zaupanje vase. Za začetek začnite pisati zase, za mizo, kot vadbo. Na primer, spretnost izražanja misli pri ljudeh, ki vodijo dnevnik, se zelo dobro razvija. Obstaja zanimiv način, kako na novo pogledati, kaj je napisano. Besedilo preberite na glas in ga posnemite na diktafon ali ga posnemite na kamero. Prej neodkrite napake bodo slišane in jih lahko odpravite. Prav tako je treba možnost urejanja besedila odpraviti in doseči samodejnost. Sčasoma bo dovolj hiter pogled, da bomo razumeli, kje, kaj in kako odpraviti. Toda previdnemu, premišljenemu ponovnemu branju se ne smemo izogibati.

Pisanje vaj

  • Pisati na temo, ki ni blizu zanimanjem. Vsem svetujemo, naj pišejo, kaj je zanimivega. In poskušate vzeti temo, ki je za vas brezbrižna in tuja, in v njej najdete nekaj, kar bo vnetilo vas in bralca!
  • Razširite si obzorja. Širina obetov se neposredno odraža v ustvarjenih besedilih. Včasih ima avtor dovolj nabranega znanja, lahko takoj, ne da bi kamorkoli pogledal, napiše zanimiv članek. Običajno morate uporabiti vire.
  • Pišite o znanem. Oglejte si predmete okoli sebe. Poskusite pisati o lestencu, ki visi na stropu. Ali pa skodelica čaja. Ja, tako, da je bilo živahno in vznemirljivo.
  • Zmanjšajte čas. Pisanje je zanimivo, vendar je v življenju še veliko drugih skrbi, zato si ne morete vsak dan od jutra do večera postavljati člankov. In na koncu so pisci ljudje, ki pišejo za dohodek, zato višja je produktivnost, več lahko zaslužite. Če začetnik ves dan izbere en preprost članek, potem bo strokovnjak brez težav napisal nekaj, ne da bi pri tem izgubil kakovost. Očitno mislimo, katera stran bo imela koristi. Zato si lahko poskusite vzeti omejen čas, na primer uro, za pisanje besedila. Izkazalo se je - naslednjič si privoščite besedilo približno enakega obsega in zahtevnosti 45 ali 50 minut.
  • Jasno je pisati Ob branju nerazumljivega, polnega izrazov in polnega zapletenega besedila vrtljajev se človek hitro naveliča. Potrebno je, da se besedilo prebere naenkrat. Pomembno je razumeti, katero občinstvo bo prebralo vaš članek. Na primer, članek o medicini za zdravnike in študente medicine se bo splošnemu prebivalstvu zdel ptičje perspektive, toda študent, ki se pripravlja na izpit, v poenostavljenem, blizu življenjskem članku, ne bo našel natančnih dejstev, ki jih potrebuje. Najpogosteje je potrebno pisati javno dostopna besedila. Pomembno je, da se Reiter tega zaveda.

Staro in novo

Znani žigi niso tako slabi, kot se zdijo. Vse znano človeka sprosti in v njem vzbudi zaupanje. Psihologi pravijo, da bi moralo sporočilo vsebovati le 30% novih informacij, da bi jih lahko asimilirali. Če besedilo ni nič novega, zakaj je potem napisano? To ne velja samo za vsebino, ampak tudi za to, kako bodo te informacije predstavljene. V začetku besedila je vredno vnesti običajne klišeje in navdihniti zaupanje, če pa bo vse skupaj sestavljeno iz osupljivih planjav, ne bo povzročilo nič drugega kot dolgčas. Sijaj z izvirnostjo, dodajte sunek! Navsezadnje je pisatelj ustvarjalni poklic.