povzetek

Portfelj: kaj je to in zakaj ga človek potrebuje?

Portfelj: kaj je to in zakaj ga človek potrebuje?

Video: 217SI Kaj je znamenje zveri in kako ga ne dobiti | Zločin vseh zločinov 2024, Julij

Video: 217SI Kaj je znamenje zveri in kako ga ne dobiti | Zločin vseh zločinov 2024, Julij
Anonim

V besedišču sodobnih ljudi je beseda "portfolio" trdno zavzela mesto. Vsi ne vedo, kaj je to in kdo ga potrebuje. Ime izvira iz angleščine, kjer označuje mapo z dokumenti. Načeloma je res, le odvisno od tega, kdo je lastnik te "mape", je njena vsebina drugačna. Lahko gre za resnične liste papirja, na primer fotografije ali oblikovalske projekte, ali pa niz besedil, ustvarjenih na spletu, če govorimo o tekstopiscu.

Vsaka kreativa, ki se spoštuje, mora pridobiti svoj portfelj. Kaj bo na koncu, je odvisno od sfere človeške dejavnosti. Torej, fotograf mora imeti veliko število posnetkov z različnimi predmeti, arhitekt - pokazati svoje dokončane ali načrtovane projekte, umetnik - slike in podobno. V tem primeru portfelj deluje kot nekakšna vizitka, ki bo o lastniku povedala več kot kakršne koli besede.

Ustvarjanje portfelja je praviloma dolg in temeljit postopek. Gradivo je treba izbrati tako, da je kakovostno izveden in izkaže vse talente in spretnosti svojega lastnika. Včasih trajajo leta in delovna mapa se nenehno dopolnjuje. Kakovost portfelja je za dobrega strokovnjaka impresivna. Vendar ga ni vedno mogoče ustvariti sam. Govorimo o manekenkah, igralcih, umetnikih ličil, ki brez kakovostnih fotografij ne bodo mogli najti dostojne službe. Nihče ne bo hotel niti govoriti s tistimi, ki so prišli brez njihovih slik. V tem primeru je pomembno najti odličnega fotografa, večina uspeha med kastingom bo odvisna od tega.

Zelo pogosto je prva stvar, ki jo išče iskalec zaposlitve, portfelj. "Kaj je to?" - To vprašanje bo vse nadaljnje poskuse dokazovanja njihove strokovne primernosti zaman. Seveda je mogoče, da režiser opazi izjemen talent in želi biti njegov odkritelj ter zapre okoli takšnih okoliščin, vendar morate imeti resnično izjemne sposobnosti, da se to zgodi.

Ugotovimo lahko, da se vrste portfeljev med seboj razlikujejo predvsem na področju dejavnosti, ki ji pripada njihov lastnik. Zato obstaja portfelj igralca, modela, šminkera, frizerja, stilista, umetnika, oblikovalca, tekstopisca in drugih. Če je s prvimi vse jasno, potem se raje podrobneje odločite za tekstopise. Ta relativno nov in rastoč poklic zahteva tudi portfelj. Kaj je to in zakaj je tako pomembno? V tem primeru portfelj predstavlja primere že pripravljenih besedil, ki jih je avtor napisal na lastno pobudo ali po naročilu.

Menijo, da si morajo tisti, ki želijo doseči uspeh na tem področju, nameniti določeno količino časa za pisanje člankov za portfelj. Lahko delate brez njega, vendar bo plačilo precej nižje, stopnja zaupanja pa ni tako visoka. Naročnik bo po ogledu dela lahko ocenil avtorjeve sposobnosti in se odločil, ali mu bo zaupal veliko in pomembno naročilo. Očitno je, da bodo dobro napisana besedila pritegnila veliko število strank.