karierno upravljanje

Značilnosti dela kot prodajnega predstavnika v Moskvi

Kazalo:

Značilnosti dela kot prodajnega predstavnika v Moskvi

Video: Sales summit 2016 - dr. Thomas Haller 2024, Maj

Video: Sales summit 2016 - dr. Thomas Haller 2024, Maj
Anonim

Prodajni predstavnik - To je v zadnjem času zelo priljubljen položaj. Povečano povpraševanje po takih zaposlenih je razloženo zelo preprosto. Razvoj trgovinskih odnosov in doseganje nove ravni proizvodnje vključujeta iskanje novih rešitev za promocijo njihovih dobrin in storitev. Zato danes lahko vsakdo najde službo kot prodajni zastopnik, vendar ima ta poklic svoje značilnosti.

Delo prodajnega zastopnika najprej obsega vzpostavljanje posredniških odnosov med dobaviteljskim podjetjem in prodajalnami ali med trgovci na debelo in trgovsko mrežo. Prodajni predstavnik ne samo da promovira izdelke z različnimi prodajnimi metodami, ampak tudi sodeluje s stranko. Razviti in okrepiti mora število potencialnih kupcev, pa tudi sprejeti naročila za dobave, poleg tega pa zagotavlja čas takšnih naročil. Poleg tega je prodajni zastopnik finančno odgovorna oseba, saj je v celoti ali delno odgovorna za plačilo blaga.

Bistvene spretnosti

Pri najemu prodajnega zastopnika se najpogosteje poraja vprašanje njegova sposobnost vožnje z avtomobilom. Večinoma delodajalci raje sprejmejo zaposlene v osebnem avtomobilu, vendar obstajajo izjeme, ko zaposleni dobi službeni avto z logotipom podjetja.

Potrebna psihološka spretnost kandidata za položaj prodajnega zastopnika je pripravljenost za hitre odločitve, saj je delo povezano s komunikacijo. Sposobnost vodenja poslovnih pogajanj, razumevanje sogovornika, pa tudi analiziranje njegovih potreb, uporaba učinkovitih komunikacijskih tehnik. Dobri prodajni zastopniki morajo biti natančni, poleg tega pa bi morali imeti predstavo o osnovnih načelih upravljanja s časom. Morali bi biti sposobni načrtovati svoj delovni čas, sestaviti optimalne poti za potovanje in kar najbolje izkoristiti pogajanja.

Prednosti in slabosti stroke

Plača prodajnih zastopnikov se izračuna iz konstantne plače in obresti za količino prodanega blaga. To je plus in minus tega poklica, saj na eni strani obstaja možnost dodatnega zaslužka, po drugi strani pa glede stabilnosti plač ni gotovosti. Možnost dobre karierne rasti v samo 1-2 letih je nesporna prednost prodajnega zastopnika. Glavna pomanjkljivost dela kot prodajnega predstavnika je nepravilen urnik in težave, ki spremljajo vsa dela, povezana s komunikacijo. To so stresi in nepredvidene sporne situacije. Da bi se izognili takšnim pomanjkljivostim, pred začetkom dela izvajajo usposabljanje z zaposlenimi.