karierno upravljanje

Lashmaker je moden in denar

Kazalo:

Lashmaker je moden in denar
Anonim

Živimo v precej neverjetnem in nepredvidljivem času, ki ne daje nobene gotovosti o prihodnosti in sedanjosti. Na primer, če iščete posebnost, ki traja leta, lahko človek pusti nepotrebno diplomo za vsakogar, tudi rdečega. Toda po opravljenem dvodnevnem tečaju z mikroskopiranjem ali podaljševanjem trepalnic lahko v celoti računate na stabilen dohodek, ki po velikosti ni manjši od dobička povprečnega managerja.

O podaljševanju trepalnic bomo govorili v tem članku. Na drug način se ta poklic imenuje "lešmaker". Ta beseda je angleškega izvora, pomeni kombinacijo besed "trepalnice" in "delati".

Kako dolgo se učiti kot leshmaker?

Kar je dovolj smešno, lahko začetni nivo te veščine celo obvladate ne v enem dnevu, ampak v 3-4 urah. V tem času vam čarovnik na modelu pokaže, kako nastane rast ciliarne. Ker je postopek precej preprost in zahteva minimalno količino pomožnih materialov, potem razumejte, kaj vse zagotovo lahko storite. Čarovnik praviloma v dveh urah pokaže, kaj je treba storiti, nato pa predlaga, da poskusite.

Katere osebne lastnosti so potrebne, da bi obvladali spretnosti lešmarja?

To je najprej razvita drobna motorična sposobnost rok in vztrajnost. Konec koncev, kaj počne leshmaker? Ne glede na tehniko, v kateri deluje, morate umetne trepalnice lepiti s tankimi pincetami na lastne trepalnice. Če vidite slabo, potem lahko to popravite z očali, če pa vaše roke niso prilagojene tako mukotrpnemu delu, se na začetku nič ne bo izkazalo. Po drugi strani je znanost preprosta in praksa vam bo pomagala napolniti roko.

Stroški tečajev Lashmakerja

Torej, razvijmo poslovni načrt in izračunamo, koliko morate vložiti, da postanete pripravljen proizvajalec leshmara s celotnim naborom orodij.

Tečaji v velikih mestih Rusije stanejo od 3.000 do 5.000 rubljev, po tem pa boste prejeli potrdilo. V resnici, če imate podaljške trepalnic ali če ste bili prisotni med tem postopkom, potem velja za mojstra podaljševanja, samo brez certifikata. Iz tečajev ne morete vzeti ničesar veličastnega.

Tečaji, kot že omenjeno, ne trajajo več kot en dan, vendar nekateri saloni v obveznem primeru naložijo usposabljanje za svoje mojstre. To pomeni, da boste vadili brezplačno, salon, kjer potekajo tečaji, pa bo za to prejel majhen denar od vaših modelov. Po drugi strani pa, če nimate nikogar, ki bi treniral naprej, je vadba nujna. Profesionalni proizvajalec leš ni tisti, ki ima bolj spretne prste, ampak takšen, ki ima dovolj izkušenj v tem poslu. Če imate veliko prijateljev in sorodnikov, potem za pridobitev certifikata izberite tečaje, za katere ni potrebno usposabljanje.

Kaj morate kupiti pri orodjih?

Modna stroka vas zavezuje, da imate majhno skrinjo z zalogami. Torej, nadaljujemo z izračuni. Najprej so to same trepalnice. So precej poceni, vendar boste morali kupiti več vrst različnih dolžin in barv. Sprva ne pozabite kupiti rjavih in črnih trepalnic z dolžino 8 mm, 10 mm in 12 mm. Umetne trepalnice so najbolj primerne za gradnjo, saj ne povzročajo alergij, za razliko od trepalnic, na primer iz minkovega krzna.

Škatla trepalnic v specializirani trgovini stane od 100 do 500 rubljev. Potrebovali boste tudi: tanke pincete, poseben razmaščevalec, lepilo, temeljni premaz, obliži za oči. V povprečju se pripravite porabiti od 1.500 do 5.000 rubljev za zaloge.

Koliko lahko zaslužite?

Vprašanje iz serije: "Koliko zaslužkarji zaslužijo", lahko označimo kot filozofsko, saj bo vse odvisno od vaše vztrajnosti in želje. Podaljški trepalnic stanejo od 600 do 1500 rubljev, korekcija od 400 do 800 rubljev. Predstavljajte si, da nenehno širite svoj prodajni trg, oglašujete storitve na družbenem omrežju, izpostavljate svoje uspešne fotografije svojega dela. V tem primeru bo klijentela rasla in zagotovo ne boste brez dela. Številni oblikovalci las uspešno obvladajo ta poklic, nato pa študirajo umetnost oblikovanja obrvi, tetoviranja in razširijo ponudbo ponujenih storitev.

Vendar poklic "Leshmakerja" ni nujno stalni zaslužek. Če po študiju na tečajih ne boste trenirali, je malo verjetno, da boste po prvem modelu na tečajih imeli vsaj eno stranko. Posledično bo vaše potrdilo zbralo prah nekje globoko v mizi (morda poleg rdeče diplome) in priznavate, da modni poklic izdelovalca las ni za vas.