karierno upravljanje

Podjetje Beeline: Ocene zaposlenih

Kazalo:

Podjetje Beeline: Ocene zaposlenih
Anonim

Danes se bomo z vami pogovarjali o delu v Beeline. Mnenja zaposlenih se v različnih pogledih razlikujejo. Obstaja veliko različnih dejavnikov, ki vplivajo na pričevanje delavcev. Vključno z geografsko lego mobilnih komunikacijskih pisarn. Dejansko se lahko v nekaterih regijah vsako delo zdi resnično pekel. Kljub temu bomo poskušali z vami ugotoviti, kaj prosta delovna mesta v Beeline dejansko predstavljajo. Pozorni bodo predstavljeni zaposleni iz različnih regij in različnih smeri.

Kakšna družba

Za začetek se bomo ukvarjali z vami, s katerimi se bomo morali sploh spoprijeti. Konec koncev, brez tega ni mogoče v celoti oceniti preučenih pregledov. Skoraj vsak človek v Rusiji pozna podjetje Beeline. To je eden najbolj znanih mobilnih operaterjev in interneta.

Seveda, kot vsako drugo veliko podjetje, tudi to podjetje vedno potrebuje nove in perspektivne zaposlene. Toda preden začnete z delom, vedno želite vedeti mnenje "od zunaj." In šele takrat je odvisno od vas, ali morate delati v Beeline. Ocene zaposlenih, če sem iskren, so precej mešane. Zdaj bomo poskušali ugotoviti, katera prosta delovna mesta so običajno prosta, in tudi preučili mnenja kupcev in zaposlenih. To je zelo pomembno za vsako podjetje.

Delo operaterja

Prvi scenarij je imenovanje vas v klicnem centru Beeline. Mnenja zaposlenih o tem mestu in prosta delovna mesta še zdaleč niso najbolj laskavi. Samo za začetek bomo morali z vami ugotoviti, kakšne odgovornosti nas čakajo tam in tudi kakšne delovne pogoje bodo na voljo. In šele nato se odločimo, ali moramo tukaj dobiti službo in ali zaupati povratnim informacijam tujcev.

V klicnem centru Beeline boste morali delati kot operater. Obstaja več možnosti. Prvi je komunikacijski operater. Ta zaposleni odgovarja na klice strank in nudi posvetovanja o različnih vprašanjih. Delo brez prahu, še posebej, če upoštevate prisotnost posebnega glasovnega robota, ki vam bo pomagal (natančneje, nadomestil vas).

Drugi uslužbenec klicnega centra je vodja operaterja. Takšni zaposleni morajo klicati "hladne" in "vroče" klice, da bi lahko ponudili izdelke Beeline. Če v prvem primeru zaposleni prejmejo fiksno plačo in bonuse, potem upravljavci operaterjev večinoma zaslužijo pri lastni prodaji storitev podjetja. In različne telefonske klice, kot veste, zelo motijo ​​stranke. Tako to še zdaleč ni najboljši kraj za delo. Vendar se trudijo, da tega ne oglašujejo. Namesto resnice vam bodo obljubili dober dohodek in karierno rast. In ne samo pri Beeline. Ocene zaposlenih o delu v klicnem centru so raznolike, vendar je večina negativnih. In zdaj se bomo spoznali.

Misli o delu

Pravzaprav ne moremo reči, da vsi slabo mislijo o operaterjevem poslu v Beeline. Stvar je v tem, da so nekateri res zadovoljni s plačami v delih in natrpanim urnikom. Navsezadnje ne morejo vsi opraviti rutinskega dela - nekateri morajo biti precej "zajebani", da nekaj prodajo po telefonu.

Samo tukaj je "potiskanje" storitev in sitnost kupcev daleč od najuspešnejše poteze. In zato se vse pogosteje o Beelineu ocene zaposlenih ne zbirajo v najboljši luči. Vsekakor glede klicnega centra. Za začetek velja omeniti, da je to stališče sprejeto že 16 let. In to veseli, predvsem šolarjem. Mimogrede, najbolje se odzivajo na delo in dejavnosti podjetja. Nato vam obljubljajo službeno zaposlitev - to je realnost. Toda delovni načrt, odgovornosti in plače so včasih le pravljica. Pravzaprav mnogi ugotavljajo, da je veliko odgovornosti in dela, plača za takšne razrede je zelo majhna, celo delovni urnik je nepravilen - pokličete vas lahko na kateri koli prost dan.

Poleg tega je tudi zelo naporno delo. Pri Beelineu pregledi zaposlenih pogosto kažejo na to posebno pomanjkljivost. Nekatere stranke, ki kličejo, niso sposobne izraziti svojih misli in želja, vendar so nesramne in zahtevajo odgovor na nejasno postavljeno vprašanje veliko bolj dobrodošlo. In ta scenarij je zelo utrujajoč. Zato je med zaposlenimi v klicnem centru Beeline precej velik promet.

Promotor

Naslednje prosto delovno mesto, ki je pogosto prazno v vseh regijah države, je predlagatelj. In ne gre za banalno distribucijo letakov in nalepk. Vse je malo drugače.

Če ste se v Beelineu zaposlili kot promotorji, morate stati v šotoru "točke" po vsem mestu in prodajati izdelke tega mobilnega operaterja. Še več, medtem ko delijo različne zloženke z delnicami podjetij in nudijo storitve svetovanja strankam.

Včasih morate opraviti anketo strank in izvesti različne promocije. Ob vsem tem vam obljubimo dobro rast v karieri in napredovanje po nekaj časa. V podjetju Beeline so ocene zaposlenih glede tega prostega delovnega mesta tudi daleč najbolj pozitivne. Toda zakaj je tako? Zdaj bomo poskušali ugotoviti, kaj vse. Toda vse ne more biti tako slabo, kot se zdi na prvi pogled?

Prekinite zgodbe

V Beeline so komentarji zaposlenih glede prostega delovnega mesta za promotorje, kot že omenjeno, deležni večinoma negativnih. Stvar je v tem, da za to delovno mesto, skoraj enako kot za operaterjevo mesto v klicnem centru, sprejemate od 14. leta. Z drugimi besedami, če imate potni list, potem dobrodošli.

Samo previdno. Ob najemu vam bodo povedali, da boste prejeli dobro plačo, pa tudi bonuse in odstotke prodaje. A v resnici se, kot opažajo številni zaposleni, vse izkaže nekoliko drugače. Standardna plača bo približno 3000 rubljev, delovni urnik bo zaseden, ves ostali denar pa bo nakazan v vaš žep le kot odstotek prodaje. In potem maloštevilna.

Poleg tega večina kupcev poskuša kupiti Beeline blago v specializiranih pisarnah in ne v šotorih. In zato se taki kraji bolj uporabljajo za posvetovanje. Ne plačajo se dodatno. Tukaj ni karierne rasti (čeprav obljubljene). Poleg tega vas bodo "poganjali" testi za poznavanje tarif in storitev ter preskusno obdobje. Kot opažajo številni zaposleni, boste do konca odpovedali ali pa vas bodo odpustili. Če se to ne zgodi, lahko nadaljujete z majhnimi plačami.

Pri Beelineu so mnenja zaposlenih o tem prostih delovnih mestih pozitivna le med šolarji. Praviloma imajo tako majhno plačo. Poleg tega se veščine prodaje storitev razvijajo zelo hitro. Da, in to je odlična praksa za življenje. Toda bolj odrasla generacija ima praviloma negativen odnos do dela kot promotor pri Beeline.

Trgovski pomočnik

Toda za tiste, ki so se odločili za sodelovanje s tem mobilnim operaterjem, obstaja še eno prosto mesto. Na primer, lahko delate kot prodajni asistent. Beeline dobi pozitivne povratne informacije od zaposlenih tukaj, veliko boljše kot o drugih delovnih mestih. Samo za začetek moramo razumeti, s čim se moramo spoprijeti.

Seveda boste morali prodati blago in storitve podjetja. Da, vaše delovno mesto bo topla in udobna trgovina ali specializirana pisarna. Ob vsem tem morate opraviti kratko preskusno obdobje in preizkusiti znanje prodanega blaga. Poleg tega delo v Beeline pregledih zaposlenih na tem področju praviloma dobiva vedno več. In to temelji na nenehnem dopolnjevanju osebja.

Zelo priročno je prodati blago in storitve mobilnega operaterja v posebni trgovini. Poleg tega se tukaj ljudje pogosto obračajo po pomoč in nasvet. Če želite hitro in enostavno odgovoriti na vprašanja, vam bo pomagal računalnik, v katerem bodo že podane vse možne možnosti za razvoj dogodkov. Kot vidite, precej zanimivo prosto delovno mesto. Glede Beeline so ocene zaposlenih (Moskva in druge regije) praviloma zelo dobre. Toda katere? Poskusimo jih čim prej spoznati.

Pozitivne strani

Prva stvar, na katero so pozorni delavci, je vrsta zaposlitve. Delo prodajnega pomočnika je absolutno uradno. In zato to stališče zavzemajo predvsem odrasli. Vendar obstajajo izjeme. Včasih zaposleni lahko opravljajo dolžnosti od 16. leta dalje.

Poleg tega so plače takšnih delavcev običajno določene. Plača + dodatki. Seveda boste ob posebnih uspehih na delovnem mestu prejeli tudi najrazličnejše bonuse. Tako na primer v velikih mestih Beeline (Sankt Peterburg) od zaposlenih prejme več kot laskave ocene. Konec koncev je plača tu precej visoka.

Prav tako prodajni svetovalci praviloma delajo na enem prodajnem mestu in imajo seveda ves paket ugodnosti, ki jih določa zakon - počitnice, bolniške odsotnosti in podobno. Izkoriščanje delovne sile praviloma ni tukaj. Navsezadnje te pojave hitro zatremo.

Stranke o delu

Pregledi zaposlenih o Beeline, smo šele ugotovili. Na splošno niso zelo dobre, še posebej v majhnih regijah. Toda kaj kupci sami razmišljajo o delu upravljavca in drugih delavcev? To je tudi zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na uspeh podjetja. Dejansko so kupci tisti, ki postanejo glavni zaposleni v korporaciji.

Tu ni enoznačnega mnenja. Nekdo pravi, da je kot operater Beeline preprosto krasen in nekdo se s to trditvijo ne strinja. V resnici so storitve tega podjetja precej drage. In to mnoge odbija.

O zaposlenih se običajno govori v dobri luči. Večinoma o prodajnih svetovalcih. Glede operaterjev pa se običajno najdejo pritožbe. Tukaj in nepoznavanje bistva vprašanj kupcev, nesramnost in dolgo čakanje na odgovor. Z eno besedo, celotna slika Beeline je pozitivna, če ne upoštevate stroškov številnih storitev in obnašanja nekaterih posameznih delavcev.

Povzeti

Tako smo danes izvedeli za operaterja Beeline. Povratne informacije zaposlenih in obiskovalcev se, kot vidite, v veliki meri razlikujejo. Kljub temu še vedno ostajajo dvoumni. Na nekaterih območjih so zelo dobri, na nekaterih mestih pa so le grozni.

Če sem iskren, je večina pregledov odvisna od geografske lege pisarne mobilnega operaterja. Dejansko različne regije uporabljajo različne delovne pogoje in plače. Več obljub, ki jih držite, boljše povratne informacije dobite.

Če pa ste šolar in želite zaslužiti nekaj denarja, lahko v Beeline brez težav dobite službo za krajši delovni čas. Poskusite z roko - morda vam bo nekaj prostega prostega mesta ustrezalo in vaši duši.