karierno upravljanje

Komercialni direktor: odgovornosti in zahteve

Komercialni direktor: odgovornosti in zahteve

Video: Poišči seznam delovnih mest 2024, April

Video: Poišči seznam delovnih mest 2024, April
Anonim

Komercialni direktor je eno ključnih položajev v vsaki organizaciji. Standardna funkcionalnost zanj določa naslednja področja: logistika, nabava in dobava, trženje in prodaja. Res je, da lahko v različnih podjetjih, odvisno od posebnosti, komercialni direktor opravlja le del zgornjih skupin nalog. Obstaja celo določeno napačno prepričanje, da ta oseba usmerja samo prodajo.

Komercialni direktor je precej zahtevno prosto delovno mesto. Če obiščete katero koli spletno stran agencije za zaposlovanje, lahko vedno najdete več odprtih delovnih mest z zelo spodobnimi pogoji za plačilo za delo. Razlogov za to je veliko, obstaja pa več glavnih. Konec koncev, če analizirate, kaj počne komercialni direktor, in primerjate to z današnjimi realnostmi gospodarstva, lahko takoj razumete vlogo tega položaja. Zdaj glavna stvar ni samo proizvajati blago ali imeti možnost opravljanja kakršnih koli storitev. Trenutno je pomembno najti kupca, osvojiti njegovo lokacijo in zagotoviti dostavo na prodajno mesto. In v skladišču je bilo mogoče delati preprosto le v načrtnem gospodarstvu.

V zvezi s tem je jasno, da se osebi, ki se prijavlja na to delovno mesto, postavljajo zelo visoke zahteve. Poleg tega niti ob iskanju primernega zaposlenega ne moremo biti prepričani, da bo komercialni direktor dolgo delal v podjetju. Razlog za to je nizka stopnja strukturiranosti mnogih mladih, še ne v celoti oblikovanih podjetij. In to se posledično prevede v nekaj, česar komercialni direktor pogosto ne razume jasno dodeljenih funkcij. Ni stroge regulacije dejavnosti, pristojnosti med njim in vodjo, druge službe so zamegljene. Prilagoditev takšnim razmeram je težavna in strokovnjaki, ki vedo, da so vredni, se odpravijo k drugemu delodajalcu takoj, ko najdejo primeren kraj.

Kandidat, ki se prijavi na to delovno mesto, mora poznati trenutno zakonodajo, postopek javnega naročanja, pogodbeno delo, trženje, logistiko, posebnosti panoge, v kateri organizacija deluje. Še več, zadnja zahteva je pomembna pri izbiri zaposlenega za to delovno mesto. Na primer, oseba, ki ima izkušnje z delom v trgovskem podjetju, bolj verjetno ni primerna za veliko gradbeno gospodarstvo in obratno. Seveda mora imeti kandidat visokošolsko izobrazbo. Diploman, ki je pravkar diplomiral na inštitutu, ni primeren za to delo. Vlagatelj mora imeti praktične spretnosti pri promociji storitev in blaga, veščine pogajanja in upravljanja ekipe. Najprej je to vodja, zato je sposobnost ustvarjanja učinkovite motivacije za rezultat iz podrejenega osebja nujna zahteva.

Ker je področje javnih naročil in prodaje precej ranljivo področje delovanja z vidika zlorab neslavnih zaposlenih, ki zaradi osebne koristi lahko povzročijo škodo organizaciji, je treba preveriti vse kandidate. Metode so sicer različne, vendar je mogoče kakovostno ugotoviti vse potrebne podatke o prosilcu le, če obstajajo stiki v organih pregona.