povzetek

Kako ustvariti življenjepis za oblikovalca?

Kazalo:

Kako ustvariti življenjepis za oblikovalca?

Video: Noel Črnčec - oblikovalec kovin, orodjar 2024, Julij

Video: Noel Črnčec - oblikovalec kovin, orodjar 2024, Julij
Anonim

Ustvarjalna oseba je vedno vidna od daleč, toda ob oddaljenem poznanstvu bi moral prvi vtis take osebe ustvariti pravilno sestavljen življenjepis.

Ljudje z ustvarjalnim potencialom se vedno razlikujejo od običajnega "pisarniškega planktona". Včasih ti ljudje, kot da živijo v svojem svetu, drugim niso povsem jasni in se jim celo zdijo malo čudni.

Kot vsak drug sodoben poklic je tudi oblikovalec zelo priljubljena posebnost. In vsaka ustvarjalna oseba se bo slej ko prej soočila s potrebo po sestavljanju življenjepisa s popolno izjavo o svojih osebnih podatkih.

Oblikovalčev življenjepis je "obraz" ustvarjalne osebe.

Kdo je oblikovalec?

To ni samo strokovnjak, ki bo opremil vaš dom ali pisarno. Najprej je to oseba, ki te razume in maksimalno začuti tvoje želje, svoje cilje, preden se loti kreativnosti.

Na splošno se mnogi soočajo s pisanjem življenjepisa. To je zelo priročna oblika, da se pokažete in dokažete z najboljše strani. Seveda vam pomanjkanje takta v zgodbi o sebi ne bo pokazalo pozitivne strani, zato morate to vprašanje dobro razumeti.

Življenjepis oblikovalca ne bi smel samo razkriti identitete bodočega zaposlenega, temveč tudi pokazati njegove spretnosti in dosežke. Vse je treba povedati jedrnato, čim bolj preprosto in hkrati z znanjem o zadevi: nenazadnje vas bodo ob prijavi na takšno delo ocenjevali isti ustvarjalni ljudje kot vi.

Življenjski načrt oblikovalca: kako oblikovati?

Vsak življenjepis mora biti dobro strukturiran, razumljiv in preprost. Ni treba izumiti nobene posebne oblike predstavitve informacij.

Življenjepis lahko napišete na več načinov: tabela in besedilo. Prva možnost je klasična, vendar ne zelo pogosta, čeprav se v tej obliki podatki zaznajo veliko lažje. Predstavitev informacij o vlagatelju v besedilu včasih ni osredotočena na potrebne podrobnosti. Nabornik bo samo gledal podatke, vendar morda ne bo ujel ničesar. Zato je optimalna možnost le miza.

Povzetek

Kaj označiti v življenjepisu oblikovalca? Začnite z osebnimi podatki. Praviloma so na samem začetku navedeni vaš priimek in ime, stiki in tudi fotografija. V poslovni obliki mora biti preprosto in zaželeno.

Ne pozabite navesti svoje akademske dosežke in uspehe. Čeprav kraj študija pri oblikovalskem delu ni vedno pomemben. Mnogi oblikovalci so samouki, nadarjeni ljudje, ki ustvarjajo po poklicu.

Poklicna izobrazba včasih ni obvezna, zato si oglejte zahteve za določeno prosto delovno mesto in morda v svojih podatkih nekaj prilagodite.

Ne pozabite navesti svojega prejšnjega kraja dela in glavne odgovornosti na njem.

Ne pozabite, da je profil dela zelo pomemben. Na primer, življenjepis notranjega oblikovalca mora vsebovati največje število spretnosti pri urejanju sobe in s tem povezanih del.

Ilustrator mora navesti svoje sposobnosti na svojem področju in opisati svoje delovne obveznosti in veščine dela s tiskanimi mediji.

Povzetek oblikovalca: Vzorec

Vse je treba povedati kompetentno in jedrnato:

Ime: Ivanchuk Anna Andreevna

Datum rojstva: 1. 1. 1990.

Kraj bivanja: Moskva, st. Sovjetski 12/2.

Telefon: +79000000000.

Izobrazba: 2011, Umetniška akademija, Moskva, posebnost: oblikovalec.

Akademski dosežki: udeležba na mednarodnih tekmovanjih (nagrade), udeležba na mojstrskih tečajih.

Delovne izkušnje: 2011-2015 - LLC "Rainbow", pomočnik oblikovalca.

Glavne odgovornosti:

  • Pomoč oblikovalcu.
  • Razvoj emblemov, logotipov.
  • Razvoj oblikovanja embalaže.
  • Razvoj sloga podjetja.
  • Obloga oken in prodajna mesta.

Strokovna znanja:

  • Ročna grafika, poznavanje programov računalniške grafike.
  • Sodelovanje pri promociji novih blagovnih znamk in blagovnih znamk.
  • Lastnik fotoaparata, tabličnega računalnika.
  • Delo s fotografijo, barvno razvrščanje, kolaži, urejanje.

Delovni programi: Mac, PC: PS. Photoshop, Corel daw, Illustrator, 3D max.