karierno upravljanje

Kako se znajti v poklicu? Skrivnosti samoodločbe

Kako se znajti v poklicu? Skrivnosti samoodločbe

Video: Izpoved izjemne ženske: Zvezdana Mlakar 2024, Julij

Video: Izpoved izjemne ženske: Zvezdana Mlakar 2024, Julij
Anonim

Če želite biti popolnoma srečna oseba, je treba dobro urediti ne samo osebno življenje, ampak tudi svojo poklicno dejavnost. Kako najti sebe? Nihče ne bo dal jasnega algoritma dejanj, poskusite lahko dati le nekaj nasvetov.

Kako se znajti v poklicu? Če želite odgovoriti na to vprašanje, se morate odločiti, kaj želite postati. Če o tem še vedno niste prepričani, potem morate razmišljati - kaj najraje počnete, kaj vas osrečuje, o čem sanjate? Če stopnja in kakovost izobraževanja za to sanje nista dovolj, bo njen glavni cilj to, da ga prejme.

Če se človek ukvarja z neljubljeno zadevo, potem ne more biti zadovoljen. Navdušil se bo nad svojimi kolegi, v delovnem procesu, nato pa pri bližnjih in samem sebi. Rezultat so stres, depresija. To pomeni, da karierne rasti ne bo.

Kako se znajti v službi? Začnite delati, kamor želite! Če vam je všeč poklic, samo delo, potem lahko postanete as. Ni treba biti len, poskusite razumeti vse nianse. Vztrajnost vedno obrodi sadove. Če boste ponosni nase, potem ste se znašli v delu in v življenju.

Toda na žalost mnogi od nas ne živijo življenja, o katerem smo sanjali. Rutinsko delo, odhod v trgovino z živili, ogabno življenje … Neprivlačna slika celega dne življenja. To pomeni, da je nekaj izven vašega nadzora. Čas je, da spremenite in spremenite življenje okoli sebe.

Sprašujete: "Kako se znajti v službi, kako določiti svoje mesto na tem svetu?" Čas je, da krenemo v iskanje glavne stvari - poklica in življenjskega dela. Vsak ima svoje želje. Nekdo hoče voditi, nekdo pa želi ubogati. Kje je ona - sanjska služba?

Ne bojte se vključiti svojih prijateljev in sorodnikov v postopek samoodločbe. Pojdite in se seznanite s predstavniki različnih poklicev, preberite o njih, si oglejte filme. Opravite tečaje za prekvalifikacijo (ki med drugim popestrijo vaše življenje), pridružite se interesnim klubom in postanite aktiven uporabnik strokovnih forumov. Beri, navsezadnje si poišči hobi. Tako boste postali zanimiva oseba in sogovornik. Poskusite gledati na vse skozi oči drugih ljudi.

Ne pozabite, da obstajajo psihološki testi, ki vam bodo pomagali določiti vaše želje. Izvajajo jih tako v svetovalnih centrih kot v delovnih centrih. In lahko sami preizkusite priljubljene teste! Diagnostični rezultati vas lahko presenetijo. Lahko se izkaže, da je vaša poklicna pot rastlinarstvo in ne elektrotehnika!

Potrebni so vsi poklici, pomembni so vsi poklici. Ne bi smeli izbrati modne smeri. Vodovodar ni prestižen, je pa zelo donosen. Kako se znajti v nepriljubljenem poklicu? Zelo preprosto - ljubite svoje delo!

Ni vedno lepa slika bistvo dela. Na primer pametni strogi upravitelji delajo od jutra do večera brez prostih dni in praznikov. Nenadoma ne morete? Mogoče je najboljše mesto za vas zavetišče za živali? Ne zavrzite niti najbolj smešnih in norih idej.

Naj otroške sanje ostanejo sanje. Kako se znajti v resničnem odraslem življenju, je odvisno od vas.