karierno upravljanje

Oblikovalec izdelkov in konstrukcij iz armiranega betona: opis delovnega mesta, odgovornosti

Kazalo:

Oblikovalec izdelkov in konstrukcij iz armiranega betona: opis delovnega mesta, odgovornosti
Anonim

Obloga armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij je eno najbolj potrebnih prostih mest na trgu gradbenih storitev. Profesionalnost teh strokovnjakov neposredno vpliva na kakovost izdelanih izdelkov. Opis dela podjetja prosilcu pomaga jasno razumeti, kaj se bo od njega zahtevalo na delovnem mestu.

Splošne določbe

Vlagatelj se najame z izdajo odredbe vodje podjetja. Zaposlitev je možna, ko kandidata prijavi pooblaščena oseba osebja organizacije

Za prosta delovna mesta iz armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij je potrebna srednja poklicna izobrazba. Kandidat mora imeti vsaj eno leto delovnih izkušenj. Dolžina storitve se lahko razlikuje glede na poklicno raven.

Opis delovnega mesta molderja armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij določa tudi postopek podrejenosti pri opravljanju poklicnih nalog. V skladu s tem dokumentom je oseba, ki opravlja to delovno mesto, podrejena delovodje, izmenjevalcem ali drugim osebam na delovnem mestu.

Kaj naj vodi vlagatelj?

Na katerem koli položaju je več dokumentov in aktov, ki osebi služijo kot glavno vodilo pri opravljanju službenih dolžnosti. Za livarsko betonsko blago obstaja tudi tak seznam.

Osebo, ki zaseda ta položaj, pri svojem delu vodi:

  1. Določbe listine družbe ali organizacije.
  2. Pravila, v skladu s katerimi se določi urnik dela.
  3. Naročila in naročila, ki jih je dal neposredni direktor ali direktor organizacije.

Omeniti velja, da je opis delovnega mesta tudi vodnik za dejavnosti mostišča armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij. To je vsekakor vredno upoštevati pri pripravi delovnih navodil in pri najemanju zaposlenih za delo.

Kaj mora vlagatelj vedeti?

Delodajalec pri zaposlitvi za službo ima določene zahteve glede tega, kar mora iskati iskalec zaposlitve pred zaposlitvijo. To vam omogoča, da najamete kvalificiranega strokovnjaka, ki bo lahko brez večjih težav opravljal svoje takojšnje naloge.

Mostilec izdelkov iz armiranega betona mora poznati naslednje:

  1. Načelo in razporeditev opreme, ki se servisira.
  2. Zahteve za tehnološke predpise postopka oblikovanja izdelka ali zasnove.
  3. Pravila, po katerih se berejo risbe.

Ta seznam vključuje tudi poznavanje postopka razstavljanja in sestavljanja obrazcev. Nič manj pomembnega pri zaposlovanju je poznavanje načinov prevoza obrazcev in končnih izdelkov.

Ključne poklicne odgovornosti

Obloga armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij ima široko paleto strokovnih nalog, ki jih opravlja v okviru svoje delovne dejavnosti. V opisih delovnih mest so navedene vse vrste del, ki jih je treba opraviti kot del proizvodnje določenega podjetja.

Seznam glavnih odgovornosti orodja iz armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij vključuje:

  1. Oblikovanje kompleksnih izdelkov iz armiranega betona.
  2. Vodenje del, povezanih s čistilnimi, mazalnimi in zložljivimi instalacijami in kalupi.
  3. Sprejem obrazcev in naprav, ki so bili obdelani.
  4. Vgradnja pritrdilnih zank in polnilnih delov.
  5. Polaganje ojačitvenih kletnih elementov s povečanim zgibanjem in pritrditvijo v kalupu ali namestitvi v položaju, ki ga predvideva projekt.
  6. Pritrditev natezne ojačitve v bližini kalupa z uporabo priključka ali vlečnih postaj.
  7. Kalup napolnimo z betonsko mešanico in zmes stisnemo.
  8. Vgradnja oblog in jeder.
  9. Izdelava izdelka.
  10. Fugiranje odprtih površin površine oblikovanega izdelka.
  11. Razstavljanje izdelkov z naknadnim prevozom v predelovalno postajo ali v skladiščih.

Poleg zgornjih vrst delovnih dejavnosti so odgovornosti osebe na tem položaju tudi upravljanje vseh strojev, ki se uporabljajo za oblikovanje izdelkov iz armiranega betona. Izjema so stroji za oblikovanje prostornine.

Primeri opravljenega dela

Za popolnost opisa delovnega mesta delodajalec lahko postavi seznam izdelkov, ki jih bo moral kandidat pripraviti po zaposlitvi. To vlagatelju omogoča popolnejšo sliko dela znotraj določene organizacije.

Primeri dela lahko vključujejo:

  1. Trdni bloki notranjih sten ali enaka zasnova s ​​prazninami, predelnimi stenami.
  2. Temeljni bloki s preprosto konfiguracijo.
  3. Stranski kamen.
  4. Plošče in premazi ravnih tal.
  5. Tramvajske, pločniške in cestne tablice.
  6. Pristanek.
  7. Kupe, ki dosežejo 6 m dolžine.
  8. Koraki in tekalne steze, pragovi.

Seznam izvajanih izdelkov lahko vključuje tudi stolpce, nadstreške, stojala, drogove in mačehe. Ta seznam je mogoče dopolniti z drugimi možnostmi, odvisno od posebnosti podjetja.

Osnovne pravice

Vsak zaposleni nima samo dolžnosti, ampak tudi pravice. Oseba, ki ima prosto delovno mesto v balvanu, ima tudi določene sposobnosti med opravljanjem svojih poklicnih dolžnosti.

Glavni seznam človekovih pravic na tem položaju je naslednji:

  1. Pravica zahtevati občasno usposabljanje na področju varstva dela.
  2. Posedovanje vseh potrebnih navodil, orodij, zaščitne opreme za delo.
  3. Pravica, da od poslovodstva zahtevajo zagotovitev vseh potrebnih sredstev.

Oseba, ki ima položaj moulderja, ima tudi pravico, da se seznani s kolektivno pogodbo in pravili notranjega urnika dela. Osrednji seznam pravic vključuje tudi dajanje predlogov za izboljšanje delovnih tehnologij. Ta seznam je mogoče dopolniti z drugimi postavkami, ki so odvisne od posebnosti organizacije.

Za kaj je odgovoren molder?

Vsak položaj določa nekaj točk, za katere je odgovorna oseba, ki ga ima. Svoje odgovornosti nosi tudi uslužbenec, zaposlen kot mostilec armiranobetonskih konstrukcij in izdelkov.

Obseg obveznosti na tem položaju vključuje neizpolnjevanje ali nepravilno opravljanje njihovih neposrednih nalog v obsegu, ki ga določa delovno pravo. Molder je odgovoren tudi za kršitev, ki je bila storjena med kariero. Kazniva dejanja se določijo v mejah, ki jih določa upravna, civilna in kazenska zakonodaja.

Drugo področje odgovornosti je materialna škoda. Njene meje določajo trenutni delovni, civilni in kazenski zakoni države.

Zaključek

Obloga izdelkov in konstrukcij iz armiranega betona je položaj, na katerem so lastne odgovornosti, pravice in obveznosti. Pravilno napisan opis dela vam omogoča, da ta krog jasno omejite za zaposlene zaposlene in kandidate. Prav tako nam preučeni dokument omogoča, da pokažemo, kaj se natančno zahteva od prosilca, da bi se lahko zaposlil v podjetju, ki je pripravilo ta seznam. Za orodje iz armiranobetonskih izdelkov in konstrukcij bo ETKS upravitelju pomagal pripraviti pravilna navodila.