karierno upravljanje

Vodja proizvodnje je vodja proizvodnje. Kakšne so njegove pravice in obveznosti?

Kazalo:

Vodja proizvodnje je vodja proizvodnje. Kakšne so njegove pravice in obveznosti?

Video: Program za atelje 2024, Julij

Video: Program za atelje 2024, Julij
Anonim

Brigada je oblika kolektivnega in organizacijskega dela. V celoti mora izpolnjevati potrebne zahteve za napredek na znanstvenem in tehničnem področju ter naloge, ki so bile določene za izboljšanje proizvodnje.

Izobraževanje in team building

Delavci se pridružijo brigadi, da bi skupno in usklajeno opravljali določene proizvodne naloge. Vsaka ekipa mora imeti starejšega zaposlenega. Vodja dela je isti delavec, sestavljen iz ekipe, vendar večino časa posveča vodstvu in nadzoru.

Postopek imenovanja

Vodja ekipe je imenovan glede na to, kako usposobljen je in ali ima sposobnosti organizatorja, ki so potrebne za polno delo. Upoštevajte tudi pripravo splošnega izobraževalnega načrta. V primeru, da ekipa deluje v več izmenah, je mogoče imenovati 2-3 takšne kuratorje ali njihove pomočnike, ki lahko v celoti nadzirajo vsako izmeno. Predstojnik je predvsem vodja.

Odgovornosti strokovnjakov

Neposredne odgovornosti vodje ekipe vključujejo:

  • Spremljanje dela, popolno izvajanje dodeljenega obsega s strani ekipe v določenem času in v skladu s potrebnimi zahtevami glede kakovosti.
  • Sodelovanje pri razvoju načrtov za obetavne objekte, ki jih ekipa dela, zagotavljanje celovitega izvajanja standardov glede na namestitev (velja za vse delavce), mora dati tudi ustrezna navodila delavcem, pa tudi pomagati pri razvoju novih delovnih tehnik, ustvarjati prireditve, pomaga izboljšati znanstveno in delovno organizacijo.
  • Da skupaj s sindikalno organizacijo sprožijo delovna tekmovanja v brigadi, določijo natečaje za določene uvrstitve in tako zagotovijo mirno psihološko okolje in prijaznost do ekipe.
  • Navodila delovodje kažejo tudi na povečanje produktivnosti dela med delavci in k temu lahko prispevajo vsi.
  • Zahteva po popolnem opravljanju dela članov skupine v ustrezni kakovosti, oskrbi in podpori sanitarnim standardom na delovnem mestu, zahteva po čistoči od delavcev.
  • Vodja ekipe je zgled celotni ekipi, vzdrževati mora disciplino tako znotraj ekipe kot osebno, zahtevati je treba upoštevanje določenih navodil in tudi pravil glede varstva dela in sanitarne oskrbe na delovnem mestu.

Kaj je vključeno na seznam pravic delojemalcev?

Do česa je upravičen vodja ekipe:

  • Koordinirati in predložiti kakršne koli predloge v zvezi s proizvodnjo skupaj z delovodjem, razpravljati o stopnji usposobljenosti in številu delovnih posadk, predlagati umik nekoga iz ekipe.
  • Ponudite poveljniku predloge na podlagi pridobitve kategorij tarif, odvisno od ustaljenega reda, izdaje bonusa zaposlenim, ki so se izkazali za visoko stopnjo usposobljenosti in za kakovostno izvajanje nalog.
  • Skupaj s sindikalno organizacijo uvedite spodbude za tiste, ki so zmagali na različnih strokovnih tekmovanjih, in dodelite ustrezne uvrstitve zaposlenim (na primer „delovni teden“), dajte predloge za umestitev portretov posameznih udeležencev na odbor za čast in podelite diplome in nagrade.
  • Če želite ukrepati nad kršitelji delovnega in disciplinskega reda v brigadi in to uskladiti s sindikalno skupino in poveljnikom, sprejeti potrebne ukrepe, ne glede na to, ali je kršitelja kaznoval ali grajal, uvajal enako disciplino za vsako disciplino in dodeljeval ukrep odgovornosti.
  • Neposredno sodelovanje v času proizvodnega sestanka glede tekočega dela je glavni strokovnjak za pripravo načrtov za izboljšanje organizacije dela znotraj skupine in njihov nadaljnji razvoj. Zaupana mu je tudi nenehno spremljanje izvajanja predvidenih nalog.

Kaj je svet tolp?

Da bi pritegnili delavce k upravljanju proizvodnje, ustanovijo svet brigade. Svet izvolijo člani skupine, pri čemer se zatečejo k odprtemu glasovanju. To je še posebej pogosto med velikimi ekipami. Tak svet obravnava vprašanja delovanja znotraj brigade in sprejme tudi ukrepe za izboljšanje organizacije dela. Zahvaljujoč nasvetom se razvijajo različna tekmovanja in število nalog, ki jih morajo delavci brezhibno opravljati, narašča. Bodite prepričani, da upoštevate disciplino in standarde kakovosti.