karierno upravljanje

Potrdilo o strokovnem izpopolnjevanju: vzorec, obrazec in pravila izpolnjevanja

Kazalo:

Potrdilo o strokovnem izpopolnjevanju: vzorec, obrazec in pravila izpolnjevanja
Anonim

V procesu poklicne dejavnosti je potrebno občasno povečati stopnjo usposabljanja. Čas mineva - tehnologija, standardi in zahteve za delo specialistov se nenehno spreminjajo. Potrdilo o strokovnem razvoju je zagotovilo visoke strokovnosti zaposlenega. Tukaj lahko najdete vzorčni certifikat o naprednem usposabljanju in se seznanite s pravili za njegovo izpolnjevanje.

Usposabljanje osebja

Poklicna prekvalifikacija je izobraževalna dejavnost zaposlenega, katere cilj je pridobiti ustrezne kvalifikacije za delo na novem poklicnem področju ali za nadaljnje usposabljanje. Na voljo je delavcem, ki že imajo srednjo ali visoko izobrazbo. In od leta 2013 je takšna priložnost postala na voljo študentom univerz in visokih šol.

Poklicna prekvalifikacija je alternativa pridobitvi druge in poznejše visoke izobrazbe. Njegove prednosti:

  • Udobnost Usposabljanje je mogoče kombinirati z glavnim delom.
  • Poceni. Nadaljnji izobraževalni tečaji so veliko cenejši od pridobitve druge visokošolske izobrazbe.
  • Prihranek časa. Nadaljnji izobraževalni tečaji vključujejo študij samo strokovnih ved.

Pri izbiri poklicnih tečajev ima zaposleni pravico izbrati eno od treh oblik usposabljanja: redno, večerno ali na daljavo, učenje na daljavo.

Opis dokumenta

Potrdilo o strokovnem izpopolnjevanju je dokument, zaščiten pred ponaredki in izdelan po naročilu specializiranih izobraževalnih ustanov. Ima trdo platnico, ki ni pogoj, in naslov. Na naslovnici je praviloma napis „Potrdilo o naprednem usposabljanju“ zlate barve, nanesen z vročim žigosanjem. Tudi na ovitku je dovoljeno namestiti logotip ali embalažo institucije, ki je izdala ta dokument.

Potrdilo o strokovnem razvoju uveljavljenega vzorca na naslovu mora vsebovati podatke o izobraževalni ustanovi. Obstajati mora tudi registrska številka, ime mesta, v katerem je bil dokument prejet, datum, podpisi uradnikov itd. Papir, iz katerega je narejeno potrdilo o izpopolnjevanju, ne sme imeti vidnega sijaja, prav tako pa ga je treba uporabiti z uporabo manj kot tri zaščitna vlakna.

Možnosti za pridobitev osebne izkaznice

Če želite zagotoviti, da je ta dokument potreben, se morate pozanimati o koristih, ki jih lahko prinese lastniku. Prednosti tega dokumenta vključujejo naslednje:

  1. Ko menjate delovna mesta, bo to dober dodatek k vašemu življenjepisu. Delodajalec bo to potrdilo nedvomno obravnaval kot vašo prednost pred drugimi kandidati za obstoječe prosto delovno mesto.
  2. Podjetje, katerega zaposleni redno obiskujejo tečaje izpopolnjevanja, bo najuspešneje sodelovalo med svojimi konkurenti.
  3. Zaposleni ima spričevalo o izpopolnjevanju lahko zaprosi za napredovanje na karierni lestvici ali vsaj za znatno povečanje plač.

Glede na vse nedvomne prednosti tega dokumenta je kategorično nemogoče opredeliti kot izgubo časa in truda.

Vrste kvalifikacijskih certifikatov

Glede na izobraževalne tečaje, namenjene usposabljanju zaposlenih, lahko ločimo dve glavni vrsti, na katere je razdeljeno spričevalo o naprednem usposabljanju. Vzorec teh dokumentov se bo tudi med seboj razlikoval.

Zaposlenim, ki so zaključili izobraževalne tečaje s skupno kompleksnostjo več kot 100 ur, se izda potrdilo o izpopolnjevanju. In tisti, ki so se udeležili podobnih tečajev, vendar s skupnim trajanjem do 100 ur, bodo prejeli potrdilo o naprednem usposabljanju.

Obrazec za tak dokument je pripravljen tako, da ga je mogoče enostavno napolniti z besedilom, napisanim z lepim in čistim rokom. Poleg številčnih vrednosti je treba vnesti tudi besede, brez okrajšav in okrajšav. Ne pozabite, da morajo biti vsi obrazci izdelani z ustrezno stopnjo zaščite.

Vrste dokumentov:

  1. Potrdilo o kratkoročnem nadaljevanju izobraževanja je treba izdelati z uporabo žiga. To je zložen kos debelega papirja brez trde platnice.
  2. Potrdilo o strokovnem razvoju mora vsebovati ledeni pokrov, znotraj katerega je praviloma plast pene.

Velikost obeh dokumentov je 21x15 cm. Vsi obrazci, ki potrjujejo stopnjo strokovne usposobljenosti, morajo biti izdelani v skladu s standardnimi obrazci, predpisanimi v odredbi Ministrstva za izobraževanje in znanost.

Veljavnost

Potrdilo in potrdilo o strokovnem izpopolnjevanju sta sestavljena na posebnih obrazcih, ki posledično tiskajo izdelke, zaščitene pred ponarejanjem. Pridobitev in izdajo teh dokumentov izvajajo izobraževalne ustanove, ki imajo pravico samostojno izbrati organizacijo, ki bo te obrazce natisnila.

Potrdilo o strokovnem izpopolnjevanju velja največ pet let. Obdobje veljavnosti je običajno navedeno v potrdilu in se šteje od trenutka izdaje. Zaposleni ima vsako leto pravico do usposabljanja, na koncu katerega mu bodo izdani tudi ustrezni dokumenti. Še več, staro potrdilo ali potrdilo o strokovnem razvoju zaposlenega ni odvzeto in njegova veljavnost se ne ustavi.

Zaključek

V razmerah sodobnega sveta, kjer se tehnologija nenehno izboljšuje, se spreminjajo različni standardi in načela dela, je potrebno nenehno izpopolnjevati in izboljševati svoje sposobnosti. Pred najemom kandidati gredo skozi najbolj strog izbirni postopek in vsakič je vedno več zahtev. Zaposleni, ki se ukvarja s samorazvojem in izobraževanjem, bo med delodajalci vedno povpraševan in ne bo izgubil službe. In potrdilo o strokovnem izpopolnjevanju bo to neizpodbiten dokaz.