karierno upravljanje

Promotor z dnevnim plačilom: delovni pogoji, pregledi

Kazalo:

Promotor z dnevnim plačilom: delovni pogoji, pregledi

Video: MMSIBS Hitri pregled zakonodajnih novosti 2018 2024, Julij

Video: MMSIBS Hitri pregled zakonodajnih novosti 2018 2024, Julij
Anonim

Ponudnik zaposlitve z vsakodnevnim plačilom je med študenti in mladimi precej priljubljen. Ta položaj ne potrebuje posebne izobrazbe, kar je postalo eden od razlogov za njegovo priljubljenost. Poleg tega vključuje delno zaposlitev, običajno zvečer, zato jo študenti lahko kombinirajo s študijem.

Kaj je promotor?

Če pogledate na izvor, lahko ugotovite, da ta poklic vključuje promocijo katerega koli blaga in storitev. V dobi presežka vseh vrst blaga in storitev je ta položaj še posebej pomemben. Promotorji so zdaj skoraj v vsaki trgovini in na ulicah na najbolj prehodnih mestih.

Takšni "promotorji" so prisotni tam, kjer se zbere veliko ljudi. Oni lahko:

  • dajati letake ali vzorce;
  • ponudite izdelke za degustacijo;
  • podarite majhna darila za nakup določenega izdelka.

Preprosto povedano, izvajajo različne dejavnosti, katerih namen je pritegniti pozornost potrošnikov in posledično povečati prodajo.

Dolžnosti

Mnogi so zainteresirani, kako poteka delovni premik predlagatelja z vsakodnevnim plačilom. Od zunaj se zdi, da njegove naloge niso zapletene. Nekateri uslužbenci v tišini preprosto izročajo letake, drugi pa predstavljajo predstavitve za nakup oglaševanega blaga.

Vendar pa vsi ne poznajo celotnega seznama dolžnosti, ki jih mora ponavadi opravljati predlagatelj z dnevnim plačilom. Njegove odgovornosti vključujejo:

  • Svetovanje z zainteresiranimi kupci.
  • Vprašanje tistih, ki izdelek okusijo.
  • Predstavitev promoviranega izdelka.
  • Darila ali darila.

Značilnosti dela

Ponudnik mora svetovati, da izdelek razume izdelek. Zato se mora pred začetkom dela navadno naučiti informacij in odgovoriti na kontrolna vprašanja, ki jih je postavil delodajalec, ali opraviti testno predstavitev pred stranko.

Vse to ni tako preprosto. Zato ni vsak promotor z dnevnim plačilom dlje časa zadržan v poklicu. Nekateri delajo v samo eni ali dveh delnicah. Potem pa se odpravijo iskati enostavnejše pogoje ali se samo zajebavati, raje živijo na račun drugih. Navsezadnje dnevno plačilo ni tako visoko, da bi postalo spodbuda za nadaljevanje dela.

Obeti

Predlagatelj z dnevno plačo v Moskvi ponavadi nima resnih kariernih možnosti. Zato se to prosto delovno mesto pogosto obravnava kot začasno delo s krajšim delovnim časom. Večinoma dobijo študentje, ki ne posegajo v osebni dohodek.

Nekaterim najaktivnejšim predlagateljem pa to mesto uspeva obravnavati kot začetni položaj v karieri. V prihodnosti jim bo uspelo zasedeti naslednja prosta delovna mesta:

  • nadzornik
  • upravitelj,
  • oglaševalski agent
  • koordinator zalog.

Delovni pogoji

Glavna naloga predlagatelja je opozoriti na blago, ki se oglašuje na prodajnih policah. S tem so upravičene vse druge zahteve.

  • Promotor mora biti videti čeden, biti družaben. Vljudno in prijazno za pogovor s strankami. Navsezadnje za kratek čas postane obraz blagovne znamke. Odnos kupca do oglaševanega izdelka je odvisen od tega, kakšen vtis bo imel na kupca.
  • Za začetek promocije ne smete zamujati. Tudi predlagatelju z dnevnimi plačilnimi pogoji je prepovedano zapustiti delovno mesto. Na primer, privoščite si prekinitev dima ali se odvrnite zaradi drugih razlogov. Tudi predlagateljem je prepovedano komunicirati s sodelavci, če delo poteka v parih. Izpolnjevanje teh pogojev običajno spremljajo koordinatorji. V primeru kršitev se običajno zagotovijo globe.
  • Pogoji zavezujejo, da bodo aktivni v času kampanje in začeli dialog s potencialnimi kupci. Izvajanje takšnega dela več ur zapored ni enostavno.

Ni presenetljivo, da predlagatelj zaposlitve za distribucijo letakov z dnevno plačo privlači prosilce. To je precej priročno, saj vam ni treba dolgo čakati, da boste prejeli denar.

Plačilo

Ponavadi se promotorjem ponuja urna plača. Premik traja v povprečju štiri do šest ur.

Zaslužene pristojbine se lahko plačajo pod različnimi pogoji:

  • na koncu projekta;
  • glede na rezultate meseca;
  • dnevno.

Za pravila plačil je bolje vedeti vnaprej. Običajno predlagatelje privlači možnost vsakodnevnega plačila.

Vendar niso vsi delodajalci všeč tega sistema. Konec koncev predlagatelj, ki je takoj prejel plačilo za spremembo, naslednji dan morda ne bo prišel na promocijo. V tem primeru oblasti zanj ne bodo mogle uporabiti nobene kazni. Poleg tega bo nujno treba poiskati zamenjavo.

Za promocijo letakov se boste morali zelo potruditi. Najti dnevno plačilo ni tako enostavno. Vsak delodajalec se ne bo strinjal z ne najbolj ugodnimi pogoji zase.

Kako postati promotor?

Najti podobno službo je enostavno. Še posebej v velikem mestu. Predlagalec je več.

  • Uporabljajte spletna mesta, ki objavljajo različna opravila. Potencialnim predlagateljem svetujemo, da si v razdelku ogledajo ponudbe s področja oglaševanja ali poiščejo položaje, za katere ne potrebujejo določenih znanj. Med takšnimi objavami so tudi ponudbe, ki vas običajno zanimajo.
  • Obrnite se na oglaševalsko agencijo. Če med drugimi storitvami organizira promocije, redno predlaga predlagatelje. Če se neposredno obrnete na agencijo, lahko hitro dobite ponudbo za zaposlitev.
  • Najbolj nestandardna možnost je, da se obrnete na predlagatelja, ki izvaja akcijo v trgovini ali distribuira letake na ulici. Lahko ga vprašate, za katero podjetje dela. Morda bo predlagatelj celo delil stike svojega delodajalca.

Se splača delati kot promotor z dnevno plačo?

Ljudje ponavadi dvomijo. Če se ne morete odločiti, ali boste iskali predlagatelja prostih delovnih mest z vsakodnevnim plačilom, vam bodo pomagali povratni podatki nekdanjih in sedanjih zaposlenih.

Tisti, ki so prej delali na promocijah, puščajo veliko spornih mnenj.

Nekdo se pritožuje nad varanjem med delodajalci. Na žalost je to precej pogosta situacija na ruskem trgu dela. Večina delodajalcev raje ne sklene formalnih dogovorov s predlagatelji. Zato plačilo takse ostane v celoti na njihovi vesti. Nekdo deluje pošteno in promotorjem izplačuje plače. Nekateri pod pretvezo vseh vrst glob podcenjujejo znesek, ki je bil prvotno dogovorjen. Obstajajo tisti, ki nimajo popolnoma nobene vesti in ne plačujejo poštenih predlagateljev, ki so delali na celotnem projektu, ne dime.

Običajno so zadovoljni zaposleni, ki imajo srečo pri delodajalcu. Navsezadnje je dohodek od dela kot promotorja dober dodatek štipendiji.

Med drugimi prednostmi je omenjeno dejstvo, da gre za preprosto delo. Za prijavo na delovno mesto predlagatelja vam ni treba imeti diplome ali potrdil.

Plus za mnoge - nenehna komunikacija z ljudmi. Iskalci zaposlitve za odhod so zadovoljni s postopkom. In tisti, ki te veščine nimajo, jo lahko razvijejo, ne da bi plačali drage treninge.

Zaposlitev s krajšim delovnim časom pomeni, da je delo kot predlagatelj mogoče kombinirati z usposabljanjem ali drugim prostim mestom. In nekoga preprosto pritegne priložnost, da ima več prostega časa.

Koliko zasluži promotor?

Torej je plačilo običajno urno. V povprečju se giblje od 60 do 300 rubljev na uro. Natančna številka je odvisna od številnih pogojev, vključno z velikodušnostjo stranke. Povprečna cena za promotorje je 100 rubljev na uro, vendar nekateri uspejo zaslužiti 500 rubljev in še več.

Bolj stroge in posebne zahteve, ki jih kupec postavlja, višje plačilo. Na primer, v nekaterih primerih so zahteve za:

  • starost (običajno raje najamejo mladino);
  • videz (za delo na razstavah, ki iščejo privlačne modele);
  • velikost oblačil (včasih morate delati v podjetniški uniformi in enakomerno lutke).

Vsi ti pogoji vplivajo na višino plačila za predlagatelja. Čim preprostejši so pogoji, tem nižja je stopnja. O takih težavah se predhodno seznanite.